کد خبر: ۴۰۹۱۳۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۶

"آیا انتقاد به ضرر نظام است؟"

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: وقتی کسی می‌تواند نماینده مجلس شود، اگر نهادی مانع حقوق مشروع شهروندی او شود، قوه قضاییه باید بی‌طرفانه به این مساله رسیدگی کند.
آفتاب‌‌نیوز :
حجت‌الاسلام رهامی با حضور در پانزدهمین پیش‌کنگره حزب مردم‌سالاری که در کانون توحید برگزار شد، عنوان کرد: باید تلاش کنیم و به مردم نشان دهیم که شرکت در انتخابات و حضورشان تشریفاتی نیست و می‌توانند در سرنوشت و بهبود زندگی و رسیدن به اهداف انقلاب کمک کنند.

رهامی با اشاره به موضوع اجرایی شدن منشور حقوق شهروندی که لازمه بازسازی اعتماد عمومی است گفت: در انتخابات‌ پیش‌رو باید تلاش کنیم که مردم احساس کنند که حضورشان پای صندوق‌های رأی حضوری تشریفاتی نیست و واقعاً در زندگی سیاسی و رسیدن به اهداف انقلاب نقش داشته و موثر هستند چون اگر مردم احساس کنند حضورشان موثر است در انتخابات نیز حضور پررنگی خواهند داشت.

او افزود: مبارزه با فساد گسترده اقتصادی یکی از موانع حرکت در کشور است. در عین حال موضوع عدالت و برقراری آن نیز یکی از قدیمی‌ترین خواسته‌های بشر است.

رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با تأکید بر رسیدن به نظام دادرسی عادلانه که خواسته همه جوامع بشری است افزود: مهم‌ترین خواست مردم در زمان مشروطه نیز تشکیل مجلس نبود بلکه آن‌ها به دنبال عدالت‌خانه بودند و فکر می‌کردند برای رسیدن به این عدالت باید نظام مشروطه پیاده شود. البته ممکن است سیستم انتخاباتی و جمهوری وجود داشته باشد اما عدالت برقرار نشود. مانند کشوری مثل سوریه که برای سرکوب مردم از توپ و تفنگ و سلاح استفاده می‌کند در حالی که در کشور اردن که نظامی پادشاهی دارد این چنین نیست.

رهامی در ادامه گفت: معیار گردش آزاد اطلاعات و سیاست ملاک مهمی است که در بررسی میزان عدالت در کشورها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. صرف بودن وجود نظام پادشاهی به مردم ظلم وارد نمی‌شود و این نظام می‌تواند در جامعه سمبلیک بوده و در عین حال قدرت آزاد در گردش باشد. مردم ما نیز از ابتدا به دنبال عدالت بودند و امام (ره) به آن‌ها وعده عدالت داد و مردم جمهوری اسلامی را ظرفی برای تحقق بخشیدن به عدالت دیدند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به مسوولیت‌های قوه قضاییه در قانون اساسی اظهار کرد: تحقق بخشیدن به عدالت، احیای حقوق شهروندی و احیای حقوق عامه، حفظ و تضمین آزادی‌های مشروع از وظایف قوه قضاییه به شمار می‌رود و به طور مثال اگر کسی می‌تواند نماینده مجلس شود و هر نهادی حتی شورای نگهبان مانع این حقوق مشروع این شهروندی است، قوه قضاییه باید بی‌طرفانه به موضوع رسیدگی کند و برای شورای نگهبان حکم صادر کند اما تاکنون یک مورد هم اتفاق نیفتاده است.

وی تصریح کرد: نظارت بر حسن اجرای قوانین و اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم نیز از وظایف دیگر قوه قضاییه به شمار می‌رود که این قوه ابزار مناسبی برای تمام وظایف خود در دست دارد بنابراین برای اجرای عدالت در تمام مراحل دادرسی عادلانه می‌تواند اقدام کند.

رهامی افزود: هیچ‌کس به خاطر تحقیق و فشار نباید به جرمی اقرار کند همه باید بدانند این قوه، قوه‌ای نیست که به بادی بلرزد و با پارتی و رشوه حقی را ناحق کند.

رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با اشاره به نقش احزاب در جامعه گفت: حزب که کمیته امداد و بنیاد بهزیستی نیست تا فقط در مواقع نیاز از آن استفاده شود، حزب باید به صورت منسجم برای ایجاد رقابت و گردش آزاد قدرت فعالیت کند و اگر جایی احساس کرد حق‌شان پایمال شده، جایی تقلب شده و کاندیدایی بی‌جهت ردصلاحیت شده باید به قوه قضاییه مراجعه کرده و این قوه باید مثل کوه به موضوع ورود کند.

او افزود: قوه قضاییه را به عنوان پشتیبان عدالت اختصاص دادند و عهده‌دار تظلمات و احقاق حقوق عامه و احیای حقوق شهروندی و حفظ و تضمین آزادی‌های مشروط است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: وقتی کسی می‌تواند نماینده مجلس شود، اگر نهادی مانع حقوق مشروع شهروندی او شود، قوه قضائیه باید بی‌طرفانه به این مساله رسیدگی کند.

رهامی خاطرنشان کرد: وقتی بین مردم می‌روم احساس شرمندگی می‌کنم. باید از مسئولانی که می‌گویند نباید انتقاد کرد، پرسید آیا انتقاد به ضرر نظام است؟ اگر من تا امروز لباس روحانیت نپوشیده بودم از پوشیدن این لباس مقدس شرم داشتم و آن را نمی‌پوشیدم.

منبع: ایلنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۹
1
3
سلام
انتقاد سازنده باشد
باعث پیشرفت میشود
مانع ورود دشمنان نظام به عرصه مدیریتی میشود
تشکلات زیر زمینی بر علیه نظام شکل نمیگیرد
مانع رانت خواری وچپاول وغارت از بیت المال میشود
و...
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین