کد خبر: ۴۰۹۶۰۴
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۹

وزیر ارشاد: آمار کتابخوانی شایسته ملت نیست

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان کردن مهم‌ترین دغدغه‌های حوزه نشر از تلاش برای کاهش تصدی‌گری دولت در حوزه نشر گفت و افزود: متاسفانه آمار کتابخوانی شایسته ملت نیست.
آفتاب‌‌نیوز :
سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم هم‌اندیشی با اهالی نشر در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره مهم‌ترین دغدغه‌های اهالی این حوزه گفت: عمده‌ترین مشکلات این جامعه بزرگ در چند محور خلاصه می شود. انتظاراتی که منصفانه و برحق است. عمده‌ترین مساله آن‌ها این است که صنعت نشر امروز در رابطه با هزینه و فایده بازدهی کافی ندارد و عمده ناشران به لحاظ اقتصاد نشر در شرایط سختی به سر می‌برند و نیازمند حمایت و پشتیبانی دولت هستند.

صالحی امیری ادامه داد: برای حل مشکلات صنعت نشر آن‌ها انتظاراتی از جمله در حوزه بیمه، مالیات و همچنین کمک دولت به ویترین‌سازی و کتابفروشی‌ها را مطرح کردند. همچنین مسائل اصلی آن‌ها به عدم دخل و خرج لازم و اینکه مساله هزینه و فایده برقرار نیست برمی‌گردد. باید برای این قضیه فکری کرد. ریشه این مساله به موضوع فرهنگ کتابخوانی در جامعه ایران برمی‌گردد.

او گفت: متاسفانه آمار کتابخوانی در ایران شایسته ملت نیست. ما برای اینکه این صنعت رونق بگیرد باید در حوزه مصرف فرهنگی تحریک تقاضا داشته باشیم. میزان سرانه مطالعه حتما باید رشد داشته باشد تا صنعت نشر بتواند جایگاه خودش را بازیابی کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: مساله دیگر اهالی نشر بحث قاچاق و چاپ غیرقانونی از کتاب‌های پرتیراژ توسط برخی از افراد سودجو است که خوشبختانه در این خصوص نیروی انتظامی به صورت جدی وارد عمل شده است و جلسات هماهنگی بین وزارت ارشاد، اتحادیه ناشران و نیروی انتظامی برگزار شده است. نیروی انتظامی قول داده با تمام توان با افراد سودجو برخورد کند. ما با قوه قضاییه نیز هماهنگی‌های لازم را برای برخورد با این افراد سودجو انجام خواهیم داد.

صالحی امیری دیگر دغدغه ناشران را کاهش تصدی‌گری دولت در حوزه نشر عنوان کرد و گفت: دولت باید تصدی‌گری خودش را در این حوزه کاهش دهد و این امور را به خود فعالان نشر واگذار کند. سیاست قطعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که سیاست رییس جمهور هم است و از برنامه‌های ایشان در آغاز کار این دولت نیز بوده تقویت همین نهادهای صنفی است بنابراین دولت باید تصدی‌گری خود را در این حوزه‌ها کاهش دهد.

وی افزود: دولت در حوزه نشر 3 وظیفه بیشتر ندارد. سیاست‌گذاری، حمایت از جامعه نشر و مولفان و نظارت وظیفه دولت است. بقیه امور باید به عهده جامعه بزرگ ناشران گذاشته شود. این سیاست در 3 سال گذشته اعمال شده اما در دوره جدید سرعت بیشتری خواهد گرفت.

صالحی امیری همچنین گفت: مساله بعدی بحث بیمه و مالیات است که برای حل این مشکل در روزهای گذشته جلساتی با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی داشته‌ام. همچنین امروز صحبتی با وزیر امور دارایی و وزیر رفاه، کار و امور اجتماعی داشته‌ام تا مشکلات در این حوزه حل شود.

او گفت: حل این مسائل در حوزه نشر از اولویت‌های من در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به خبرنگاری که مدعی شد برخی موسسات با مجوز کارگروه مد و لباس کلاس‌های آموزش مدلینگ برای کودکان و بزرگسالان برگزار می‌کنند و موضع وزارت ارشاد در این خصوص چیست؟ گفت: در این خصوص ما یک بازنگری را در سیاست‌ها خواهیم داشت و این سیاست‌ها را در آینده برای افکار عمومی تشریح خواهیم کرد.

صالحی امیری همچنین در پاسخ به سوالی درباره رویکرد وزارت ارشاد در حوزه کتاب‌های دینی گفت: در برنامه‌ای که در مجلس شورای اسلامی اعلام کردم یکی از سیاست‌های قطعی خودم را تقویت فرهنگ دینی و قرآنی اعلام کردم. قطعا در بودجه سال 96 در این حوزه بودجه تقویت خواهد شد و برنامه‌های جدیدی را در حوزه قرآن و عترت و حمایت از آثار فاخر دینی در دستور کار قرار خواهیم داد.

وزیر ارشاد همچنین در پاسخ به سوالی مربوط به ساماندهی سرمایه‌گذاری و تهیه کنندگی سینما نیز گفت: در آینده نزدیک سیاست‌های وزارتخانه ارشاد را در حوزه سینما، هنر، مدل و لباس و دیگر حوزه‌های مختلف رسما از طریق رسانه‌ها اعلام خواهم کرد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین