کد خبر: ۴۱۲۱۸۱
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۵
دستاوردهای سفر 'ظریف' به هند؛

گسترش همکاری های اقتصادی ،انرژی و حمل ونقل بین ایران و هند

سفر 'محمد جواد ظریف' وزیر امور خارجه کشورمان در صدر هیاتی عالیرتبه سیاسی و تجاری به دهلی نو ، می تواند سر آغاز گسترش روابط اقتصادی، بازرگانی و تسریع در اجرای توافقنامه سه جانبه چابهار باشد.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه روز شنبه به همراه مدیران 38 شرکت بخش خصوصی ، 15 شرکت دانش بنیان وابسته به همکاریهای علمی و فناوری و هشت بانک تجاری به همراه تعداد دیگری از مسئولان صنعتی،بازرگانی و علمی وارد دهلی نو شدند.
ظریف در مدت دو روز حضور در هند، علاوه بر شرکت در نشست قلب آسیا، رایزنی گسترده ای برای توسعه تجارت بین ایران و هند، تسریع سرمایه گذاری در چابهار و اجرای ترانزیت سه جانبه ایران ،هند و افغانستان انجام داد.
تجار و بازرگانان بخش خصوصی ایران و هند نیز با مغتنم شمردن فرصت حضور وزیر امور خارجه با برگزاری نشست اقتصادی با فعالان بخش خصوصی دوکشور به تشریح موانع ، مشکلات و ضرورت توسعه هرچه بیشتر روابط بازرگانی وتجاری دو کشور با توجه به زمینه های فرهنگی چند صد ساله پرداختند.

** روابط ایران و هند فراتر از انرژی
وزیرامور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست اقتصادی تجاری و بازرگانان ایران و هند در دهلی نو با اشاره به فرضت های بی نظیری همکاری دوکشور خاطرنشان کرد روابط ایران و هند فراتر از همکاری در بخش انرژی است و می تواند در زمینه های مختلف توسعه یابد.
وی افزود: ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت وگاز و هند به عنوان بزرگترین مصرف کننده انرژی، جهان می توانند همکاری بیشتری داشته باشند.
ظریف با اشاره به اهمیت بندر چابهار تصریح کرد سرمایه گذاری در این بندر نه تنها برای ایران و هند بلکه برای تمامی منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود:چابهار و کریدور شمال و جنوب می تواند زمینه تحول اساسی در ارتباطات ومبادلات منطقه ای شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه به نقل از یک مقام بانک مرکزی گفت که بزودی شبعه ای ازبانک یو.سی.او. هند در تهران افتتاح می شود.

** پایان دوره سلطه گری امریکا
وزیرامور خارجه روز شنبه در ادامه با شرکت در نشست نخبگان واندیشمندان هندی با ارائه تحلیلی از وضعیت منطقه خاطرنشان کرد بزرگنمایی امریکا اشتباه بزرگ و باعث خسارت زیادی درمنطقه می شود.
وی، نتیجه سلطه گری امریکا را فاجعه آمیز دانست وتصریح کرد حمله به عراق ،افغانستان واشغال این کشورها باعث ایجاد متغیرهای لازم برای رشد نیروهای تروریستی شد.
ظریف با هشدار درباره جهانی شدن تروریسم خاطرنشان کرد همه نیازمند درک این واقعیت هستیم که حمایت از تروریسم برای هیچ کشوری نفعی ندارد.
وی، اشغال عراق،افغانستان و منطق اشغالگری در فلسطین را علت گسترش افراط گرایی وتروریسم دانست.

** حضور در ضیافت شام کاری میهمانان قلب آسیا
وزیر امور خارجه که شنبه شب برای شرکت در کنفرانس قلب آسیا به امریتسار سفر کرده بود درضیافت شام کاری میهمانان ویژه قلب آسیا با حضور 'نارندرا مودی ' نخست وزیرهند و 'اشرف غنی' رئیس جهموری افغانستان شرکت کرد.
اجلاس دو روزه قلب آسیا از روز شنبه با هدف گسترش همکاری های برای کمک به حل مسائل وبهبود امنیتی افغانستان باحضوربیش از 30 کشور عضو و حمایت کننده این کنفرانس و بیش از 10 نهاد بین المللی ومنطقه در' امریتسار' ایالت پنجاب برگزار شد.
این اجلاس روزگذشته پس از سخنرانی نخست وزیر هند، رئیس جمهوری افغانستان ، وزیر امور خارجه کشورمان و چند مقام منطقه ای و بین المللی با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.

** حمایت ایران از دستاوردهای صلح در افغانستان
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس قلب آسیا گفت که ایران از دستاوردهای اخیر دولت افغانستان در برقراری صلح با حزب اسلامی حمایت می کند.
وی اظهار امیدواری کرد که فرآیند صلح در افغانستان با بهره گیری از تمامی ظرفیت های موجود در کشورهای منطقه به سوی صلحی پایدار به پیش برود.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه با اشاره به رشد 43 درصدی تولید مواد مخدر در افغانستان تصریح کرد ایران در خط مقدم جنگ علیه قاچاقچیان مواد مخدر قرار دارد و پیشنهاد کشت جایگزین به جای خشخاش را به این کشورداده است .
وی توافقنامه سه جانبه ایران ،هند و افغانستان در خصوص توسعه بندر چابهار را گام مهمی برای توسعه افغانستان دانست و افزود:این توافقنامه امکان دسترسی این کشور به آب های آزاد را فراهم می کند.
وزیر امور خارجه میزبانی از 3.5 میلیون اتباع افغان در37 سال گذشته و دسترسی همه این افراد به تمامی امکانات پایه از قبیل حمل ونقل عمومی ، خدمات بهداشتی وآموزشی را از جمله خدمات ایران به این کشور دانست.
وی، عزم جدی دولت و ملت ایران را در ادامه حمایت و پشتیبانی ازدولت ومردم افغانستان برای گذر از دوره دشوار به سوی یک افغانستان با ثبات را اعلام کرد.

** تسریع در اجرای توافقنامه چابهار
سران ونمایندگان بیش از 30 کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران در پایان ششمین اجلاس 'قلب آسیا'روز یکشنبه در بیانیه پایانی مشترک خواهان اجرایی شدن پروژه های ارتباطی از جمله توسعه بندر چابهار شدند.
درادامه این بیانیه با اشاره به اهمیت دستیابی افغانستان به آب های آزاد برای ورود به بازارهای جهانی آمده است کشورهای قلب آسیا توافقنامه سه جانبه ایران ،افغانستان و هند را به رسمیت می شناسند و بر تسریع در اجرای آن تاکید می کنند.
در بخش دیگری از این بیانیه اضافه شده است کشورهای حاضر در کنفرانس قلب آسیا از وضعیت وخیم امنیتی در افغانستان وادامه خشونت ها در این کشور از سوی گروههای تروریستی مانند داعش ،طالبان، شبکه حقانی ،القاعده ، حرکت اسلامی ازبکستان ،حرکت اسلامی ترکستان شرقی ،لشکر طیبه ، جیش محمد ودیگر گروههای تروریستی نگران هستند.
در بخش دیگری از بیانیه پایانی کنفرانس قلب آسیا ، تروریسم بزرگترین خطر برای صلح ، ثبات وهمکاری های منطقه ای دانسته شده و از جامعه بین الملل خواسته شده تا به کمک های خود به دولت افغانستان به منظور مبارزه با تروریسم ادامه دهد.

** دیدار با رئیس جمهوری افغانستان
ظریف در حاشیه نشست قلب آسیا با ' اشرف غنی' رئیس جمهوری افغانستان درشهر امریستار دیدار کرد.
دراین دیدار طرفین با تاکید بر ارتقاء روابط دوکشور ، زمینه های گسترش این مناسبات را درحوزه های مختلف سیاسی ، امنیتی ، اقتصادی مورد تبادل نظر قرار دادند.

** تقویت همکاری های ایران و قرقیزستان
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی همچنین در حاشیه اجلاس قلب آسیا با 'ارلان عبد لدایف' همتای قرقیزستانی خود دیدار و گفت وگو کرد.
تقویت همکاری ها ،گسترش و ارتقای مناسبات ، بررسی اوضاع بین المللی و خطرتروریسم از جمله محورهای اصلی گفت وگوهای دو طرف بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین