آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاری فرانسه، لیبی در سال 2004 با کنار گذاشتن سلاحهای کشتار جمعی، موجب ایجاد روابط دوستانه بین واشنگتن و تریپولی پس از 24 سال انزوا و تحریم شد.
بولتون در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا مناقشه هستهای ایران با دیپلماسی قابل حل است، گفت: بله به حتم، من هرگز فکر نمیکردم لیبی در محاسبات خود نتیجهگیری کند که کنار گذاشتن برنامه هستهای بیشتر به نفعشان است تا اینکه سلاح هستهای بسازد.
وی گفت: لیبی این کار را کرد و میبینیم که هنوز در آرامش است و این اقدام منجر به پیشرفت بنیادی در روابط بین لیبی و آمریکا شده است. پس اگر لیبی توانست این کار را بکند، ایران هم میتواند.
بولتون افزود: به این خاطر است که میگویم تصمیم نهایی به طرف ایرانی بستگی دارد.
شورای حکام آژانس بینالمللی پرونده هستهای ایران را به شورای امنیت فرستاد و این کاری بود که دولت آمریکا مدتها به دنبال آن بود.
تهران اصرار دارد که برنامه تحقیق هستهایاش صرفا برای تولید الکتریسیته است اما دولتهای غربی معتقدند که این کشور به دنبال ساخت سلاح هستهای است.
ایران غنیسازی اورانیوم در مقیاس کوچک را آغاز کرده و درخواستهای بینالمللی برای تعلیق فعالیتهای غنیسازی نپذیرفته را است.
بولتون که به رکگویی مشهور است، گفت: ایران در صورتی که در مواضعش تغییر ایجاد نکند، با فشارهای بینالمللی بیشتری مواجه خواهد شد.
وی گفت: دولت آمریکا سه سال است خواستار ارجاع پرونده هستهای تهران به شورای امنیت است و برنامه هستهای این کشور را خطری برای صلح و امنیت جامعه بینالمللی میداند.
وی گفت: در حال حاضر ما توان آن را داریم و باید در صورتی که ایران در مواضعش تغییری ندهد، فشارها برای کنار گذاشتن برنامه هستهای این کشور را افزایش دهیم.