آفتابنیوز : سرویس بینالملل- از تجمعات کوچک تا تظاهرات بزرگ؛ مردم در سرتاسر جهان نسبت به مراسم تحلیف ترامپ و ریاستجمهوری او واکنشهای متفاوتی نشان دادهاند.
به گزارش آفتابنیوز؛ در ادامه به برخی از واکنشها در سرتاسر جهان در مخالفت یا حمایت با ترامپ و حتی بیتفاوتی نسبت به او اشاره میشود:
بلژیک
در بروکسل و در اعتراض به اظهارات توهینآمیز ترامپ در قبال زنان و موارد متعدد اتهامات آزار جنسی مطرح شده از سوی برخی زنان، علیه او تظاهرات کردند. تظاهرات گروههای حامی حقوق زنان در نروژ و اسپانیا نیز برگزار شد. آنان در تظاهرات خود اشاره میکردند که نگران هستند ریاستجمهوری ترامپ به ضرر برابریهای جنسیتی در امریکا تمام شود.
کوبا
رسانههای دولتی کوبا توجه کمی به مراسم تحلیف ترامپ نشان دادند. با این حال به نظر میرسد که دولت کمونیست آن کشور نسبت به اظهارات ترامپ و موضعگیریهای سرسختانه او نگرانشده است.
گرانما روزنامه ارگان حزب کمونیست کوبا روز جمعه گزارشهایی را درباره فصل بیسبال تا سیگار برگ منتشر کرد اما هیچ اشارهای به مراسم تحلیف ترامپ نداشت. ترامپ در کارزار انتخاباتیاش وعده داده بود که سیاست در پیشگرفتهشده در دوران اوباما یعنی مصالحه با کوبا را کنار خواهد گذاشت. ترامپ خواستار امتیازدهی دولت کوبا برای بهبود روابط به خصوص در زمینه حقوق بشر و آزادیهای مذهبی است.
چین
چین با نگرانی به مواضع اخیر ترامپ مینگرد چرا که هرگونه تصمیمگیری او میتواند بر روابط دو قدرت اقتصادی بزرگ جهان تاثیرگذار باشد. هوا چون یینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مراسم تحلیف در روز جمعه شرکت داشت. او تاکید کرد که خواستار روابط سازنده میان دو کشور است. این در حالیست که ترامپ با شعارهای پوپولیستی در دوران انتخابات گفته بود که خواستار کنترل مرزها و جلوگیری از واردات بیرویه کالاهای خارجی است. اگرچه او اشارهای به چین نکرده بود اما مسلما منظورش به کالاهای انبوه آن کشور بوده است. رسانههای دولتی چین سال گذشته از ترامپ انتقاد کرده بودند و او را یک دلقک و فردی با دهانی گشاد خوانده بودند اما روزنامه چینی گلوبال تایمز در سرمقاله روز جمه خود با لحنی ملایم نوشت که چین و امریکا دارای روابط خوبی هستند و امید است که ترامپ به تحکیم آن کمک کند.
هندوستان
ترامپ سلامی گرم از نخستوزیر هندوستان و وزیر ارتباطات آن کشور دریافت کرده است. دولت هندوستان از موضع ترامپ برای مبارزه علیه تروریسم به شدت استقبال کرده است.
ایران
در این کشور عشق و علاقه کمی به ترامپ در مصلی تهران دیده میشد. در نماز جمعه به نظر میرسید که ایران منتقد نفش امریکا در قبال ایران و سوریه است. یک پسر جوان در نماز جمعه به خبرنگار سی ان ان میگوید که برایش فرقی نمیکند که در امریکا چه کسی رییسجمهوری است. او میگوید که که روسای جمهوری پیشین نیز در نهایت دیدگاهی مشابه در قبال ایران داشتهاند.
موضوع اصلی که ذهن اکثر ایرانیان را به خود مشغول کرده است مسئله چشمانداز برجام است. ترامپ از این معامله به عنوان توافقی بد یاد کرده است و گفته که خواستار مذاکرات مجدد است. این در حالیست که روحانی این موضوع را رد کرده است.
اسرائیل
حتی پیش از برگزاری مراسم تحلیف، نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل از طریق تویئتر پیام تبریکی را خطاب به ترامپ منتشر کرد و از او به عنوان دوست خود یاد کرد و نوشت که بدنبال روابط و اتحاد نزدیکتر میان اسرائیل و آمریکا قویتر از همیشه و هز زمان دیگری است. وی به طور آشکارا نشان داده که حاضر به همکاری گستردهتر با دولت ترامپ است به خصوص آنکه سطح روابط میان اسرائیل و امریکا در دوران ریاستجمهوری اوباما به پایینترین حد ممکن رسیده بود.
رهبران اسرائیل منتظر تحقق وعده ترامپ درباره انتقال مکان سفارت امریکا از تل آویو به اورشلیم و برسمیت شناختن آنجا به عنوان پایتخت اسرائیل هستند.
ژاپن
گروهی از مهاجران امریکایی و گروهی از شهروندان ژاپنی در توکیو در عصر روز جمعه تظاهرات کردند و گفتند که باید با ترامپ مقابله شود. آنان خود را حامی حقوق باروری زنان و برابری حقوق زن و مرد معرفی کرده بودند. در مقابل اما محافظهکاران ژاپن از قدرتگیری ترامپ خوشحال هستند و در رستورانی در شهر فوکوئوکا آن را جشن گرفتند. یکی از شرکتکنندگان در این جشن گفت که ترامپ فردی رک و راستگوست و همان راه و روش و تفکر سیاسیای را دارد که ما دنبال میکنیم. شینزوابه نخستوزیر ژاپن نیز تبریکات صمیمانه خود را به ترامپ اعلام کرده است.
مکزیک
انریکه پنا نیتو رییسجمهوری مکزیک نزدیک به دو ساعت پس از مراسم تحلیف ترامپ به او تبریک گفت و از طریق پیام در توئیتر خواستار همکاری دوجانبه شد. این در حالیست که او یکی از منتقدان صریح و جدی وعده ترامپ مبنی بر احداث دیوار در مرز امریکا و مکزیک و لزوم پرداخت هزینه آن توسط دولت مکزیک بود.
فلسطین
رهبران فلسطینی بیانیه خاصی را پس از مراسم تحلیف منتشر نکردند. با این حال، نگرانیها در خیابانهای شهرهای فلسطینی به خصوص در کرانه باختری نشان داده شد. در اعتراض به انتقال احتمالی مکان سفارت امریکا به اورشلیم عدهای از فلسطینیان با در دست داشتن پرچم فلسطین تظاهرات اعتراضی برگزار کردند.
روسیه
اواخر روز جمع ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با انتشار پیامی در فیسبوک خود نوشت که در جهان چیزهای زیادی روی میدهد به جز یکی: پرزیدنت اوباما نمیتواند درباره روسیه هیچ چیزی بگوید. الکسی پوشکوف سناتور روس نیز که به صراحت لهجه معروف است و رییس سابق کمیته روابط خارجی مجلس روسیه بوده است نیز در توئیتر درباره بهبود روابط روسیه و امریکا ابراز خوشبینی کرد.
ترا مپ چاپ می کنند .
خدا عاقبت ما را به خیر و روسیه را رسوای ایران و مسلمانان شیعه بگردان .
امین