رییس جمهور گفت: امروز زمانی نیست که بین ملت ها دیوار کشیده شود؛ یادشان رفته است که سالیان پیش دیوار برلین فرو ریخت، اگر هم
دیواری وجود دارد، باید آن را برداشت.
به گزارش آفتابنیوز، حجتالاسلام حسن روحانی در مراسم افتتاحیه هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری تهران که با حضور نهاوندیان، ملاوردی، احمدی پور و طالب ریفاعی دبیرکل سازمان جهانی گردشگری برگزار شد، اظهار کرد: در تاریخ ایران اسلامی همواره مردم ما شگفتی های بزرگی را آفریدند. ما امروز در آستانه ایامی هستیم که در 38 سال پیش در چنین روزهایی مردم ایران انقلاب بزرگی را به پیروزی رساندند. در این انقلاب بزرگ هیچ کشور، قدرت و ابرقدرتی پشتیبان مردم نبود.
روحانی همچنین تاکید کرد که مردم ایران با اتکا به فرهنگ، دین و آرمان های بلند خود انقلابی مستقل و بدون وابستگی به قدرت های خارجی را به ثمر رساندند.
وی همچنین افزود: یکی از ثمرات این انقلاب استقلال سیاسی سرزمین ما بود، یکی دیگر از دستاوردهای بزرگ این انقلاب حاکمیت ملی مردم ما بود، که همه مدیریت بر مبنای دموکراسی مردم سالاری و صندوق آراء قرار گرفت. از دیگر ثمرات مهم انقلاب می توان به عزت مردم این سرزمین اشاره کرد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از این سخنرانی خاطر نشان کرد: ایران کشوری است که بعد از تجاوز 8 ساله همچنان با اتکا به اراده استقامت و ایستادگی خودش بدون حمایت کشورهای خارجی توانست تجاوز را از کشور خودش رفع و دفع کند. همچنین ایران کشوری است که هرگز سابقه استعمارگری و استعمار شدن ندارد. کشور ما هیچ وقت مستعمره کشوری دیگری نبوده است و طی دهه ها و قرن گذشته هیچ وقت کشور ما به کشور دیگری تجاوز نکرده است.
رئیس جمهور در ادامه همین موضوع تصریح کرد: مردم ما هیچ گاه با مسالهای به نام نژادپرستی خوی نداشتند و در کشور ما میان اقوام، ادیان و فرهنگ های مختلف همزیستی مسالمتآمیز وجود داشته و دارد. کنار مسجد، کلیسا و کنیسه وجود دارد. در پارلمانمان هم کنار نمایندگان مسلمان نمایندگان ادیان دیگر همچون مسیحی، یهودی و زرتشی وجود دارد. یهودیان، مسیحیان و زرتشیان دارای همان آزادی هستند که در دیگر کشورها برایشان وجود دارد.
وی با تاکید بر جایگاه علمی ایران گفت: کشور ایران همواره به عنوان کشوری بوده که به دانش جهانی کمک کرده است. طی قرون گذشته ایران در علم و دانش پیشگامی داشته است و هنوز کتب دانشمندانی چون ذکریا، بوعلی سینا، فارابی و خواجه نصیر به عنوان کتب علمی در مراکز جهان مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرند.
روحانی افزود: ایران کشوری است که از لحاظ هنری و فرهنگی یکی از کشورهای بسیار با سابقه است، نه تنها خودمان به شعرای فارسی زبانمان افتخار می کنیم، بلکه همسایگانمان هم به شعرای ما افتخار می کنند. اگر ما به حافظ و سعدی به عنوان شعرای بزرگمان افتخار می کنیم مردم ترکیه هم به مولانا و قونیه اش و مردم شبه قاره به اقبال لاهوری که به پارسی شعر می گوید افتخار می کنند.
وی در ادامه این سخنرانی با بیان اینکه ایران در سالهای اخیر به جهان نشان داد که کشور صلح و دوستی است، اظهار کرد: ما به صلح، آشتی، برادری و همزیستی افتخار می کنیم. امروز زمانی نیست که بین ملت ها دیوار کشیده شود. یادشان رفته است که سالیان پیش دیوار برلین فرو ریخت. اگر دیوارهایی هم بین ملت ها وجود دارد، باید برداشته شود. دنیای امروز دنیایی نیست که بین ملت ها و سرزمین های دنیا فاصله ایجاد کند.
رئیس جمهور افزود: امروز، روز همسایگی است؛ چرا که از لحاظ علمی و فرهنگی دیگر همه همسایه هم شده ایم، بنابراین فناوری اطلاعات و جهانی شدن فاصله ما را کمتر کرده است. دیگر کسی نمی تواند با جهانی شدن مبارزه کند.
وی در ادامه یادآور شد که از لحاظ تجاری کشورهای دنیا باید به هم نزدیک تر شوند. قطع کردن پیمان های تجاری دنیا نه به اقتصاد و نه به توسعه کمکی نخواهد کرد.
روحانی همچنین گفت: آشتی و نزدیکی و همزیستی مسالمت آمیز، باید اجرا شود. روز ایجاد فاصله بین ملتها نیست؛ اگر می خواهیم به صلح، ثبات و امنیت بیشتر، دست پیدا کنیم باید تعامل بین ملت ها را بیشتر کرده و مفاهمه را بین مردم کشورها افزایش دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به جایگاه ایران در منطقه اظهار کرد: ما ملتی هستیم که افراطیگری، تجاوز و تروریسم را با همه وجود احساس کردیم. کشوری هستیم که در اطرافمان آتش های افراطی گری و تروریسم شعله می کشد. ما درد و رنج مردم عراق را شاهدیم و می بینیم. درد سوریه، افغانستان، پاکستان، یمن و لیبی هم شاهدیم و هم می بینیم.
وی افزود: خاورمیانه مهد تمدن و گردشگری است. آثار تمدنی و گردشگری در لبنان، فلسطین، سوریه، عراق افغانستان و آسیای مرکزی دیدنی بوده و هست. تروریسم فقط جان انسانی را نگرفته و تنها رشد و حرکت توسعه را کند نساخته، بلکه آثار تمدنی جهانی و تاریخی را هم از بین برده است. آثار مهم تمدنی را در عراق سوریه و دیگر کشورها مورد هجمه قرار داده است.
وی در همین رابطه ادامه داد: همانطور که گرفته شدن جان انسانی قابل جبران نیست از بین بردن آثار تمدنی و گردشگری هم قابل جبران نیست. ایران کشوری است که برای ثبات در منطقه و حفظ جان مردم از همه قدرتش استفاده کرده و می کند.
وی گفت: اگر کمک ایران، مردم، ارتش عراق و سوریه نبود، امروز در دمشق و بغداد به جای گروه های تروریستی شاهد حاکمیت دولت های تروریستی بودیم. این اراده مردم منطقه بود که امروز تروریسم در منطقه در حال افول است.
روحانی همچنین اظهار کرد: در هر کجای دنیا اگر ملت آزاده ای در برابر مبارزه با تروریسم از ما کمک بخواهد با همه توان به آن ملت مظلوم کمک خواهیم کرد. چرا که تروریسم خطر بزرگی برای همه انسان هاست. از همین رو است که می گوییم امروز به همدلی بیشتری احتیاج داریم.
در بخش دیگری از این سخنرانی روحانی با بیان اینکه توریست و گردشگری پلی میان ملت هاست، گفت: گردشگری زمانی به کمال می رسد که راهنمایان خوب، خوش بیان و خوش اخلاق از جهان گردشگری به خوبی حمایت کنند. شما هستید که با بیان و آشنایی به تاریخ زوایای تمدن را بر ای گردشگران روشن می کنید. راهنمایان گردشگری هستند که ابعاد و صورت های پشت پرده آثار به جا مانده از تمدن گذشتگان را برای گردشگران اگر راهنمایان نباشند حتما بهره مندی علمی و معنوی گردشگران از آن آثار کم خواهد بود.
روحانی خطاب به راهنمایان گردشگری، گفت: شما به عنوان خادمان تمدن بشریت و به عنوان واسطهای برای معرفی آثار جهان به نسل امروز هستید. در واقع شما واسطه بین قرنها و هزاران سال پیش با امروزیان هستید. شما هستید که اذهان نسل جوان را به تمدن کهن اجدادهایمان روشن میکنید.
وی همچنین خاطرنشان کرد که یکی از اهداف بلند ایران با فرهنگ و تمدنی هفت هزار ساله پیوند ملتها به یکدیگر است.
رئیس جمهور با بیان اینکه با سلاح کشتار جمعی مخالف هستیم، اظهار کرد: ما خودمان قربانی سلاح جنگی هستیم و تجاوزگران صدامی علیه ما از سلاح شیمیایی استفاده کردند؛ اما با این حال هرگز سمت سلاح کشتار جمعی نرفته و نخواهیم رفت. چرا که آن را مغایر با فرهنگ و دین خود میدانیم.
وی در همین رابطه به توافقنامه برجام نیز اشاره کرد و گفت: در طول سالهای گذشته به یک موفقیت بزرگ با قدرتهای بزرگ جهان رسیدیم. مذاکراتمان در زمینه هستهای با جهان بر اساس مفاهمه و گفتوگو صورت گرفت. ما عقیده داریم که مفاهمه و گفتوگو کوتاهترین، کمهزینهترین و بهترین راهحل اختلافات میان دولتها است.
روحانی ادامه داد: ما پای میز مذاکره با 6 کشور قدرتمند نشستیم و به توافقی دست یافتیم که نه تنها برای ما هفت کشور بلکه برای همه جهان آشتی، امنیت، ثبات و تعامل به وجود آورد.
ما در سایه توافق هستهای و برجام راه را برای میزبانی بیشتر از جهانگردان باز کردیم. ما با برجام سفرههایمان را برای مهمانان و گردشگران خارجی گشودیم.
وی افزود: خوشبختانه طی سالهای گذشته توریستهای خارجی با حسن نظر به ایران بیش از گذشته زمینه را برای حضور گردشگران دیگر مهیا کردند.
رئیس جمهور با بیان اینکه در 6 ماهه نخست سال 95 نسبت به 6 ماهه سال گذشته آمار گردشگران خارجی افزایش یافته است، گفت: طبق آمار حضور جهانگردان فرانسوی 104 درصد، جمهوری چک 53.4 درصد، از هلند 43.3 درصد، سوئیس 38.3 درصد، از دانمارک 37.5 درصد، از ایتالیا 33.8 درصد، انگلستان 33 درصد، از لهستان 33 درصد، بلژیک 32.3، از اتریش 28 درصد، از اسپانیا 27.9 درصد، از یونان 24.4 درصد، از فنلاند 19.2 درصد، از آلمان 16.6 و از روسیه نیز 16.6 درصد رشد و افزایش داشته است.
وی ادامه داد: این نشان میدهد که پس از برجام دروازه ایران به روی مهمانان خارجی گشودهتر شده است. ما در همین راستا ناوگان هوایی کشورمان را هم اصلاح و نوسازی خواهیم کرد. ریلها را نیز نوسازی میکنیم و ساختن اتوبانها و جادهها هم یکی از اهدافمان در این مسیر نوسازی است.
روحانی با اشاره به آداب و سنن ایرانی، گفت: گردشگران با سفر به ایران تنها آثار گذشته را نمیبینند بلکه فرهنگ و مهماندوستی مردم را هم مشاهده میکنند. اهمیت گردشگری تنها در حوزه اقتصاد نیست کما اینکه برای این حوزه هم منفعتهای زیادی دارد؛ اما در کنار اقتصاد، گردشگری به فرهنگ جهان و انسجام مردم دنیا کمک میکند.
وی در بخش دیگی از این سخنرانی خاطرنشان کرد: همه ما باید تلاش کنیم تا ابتدا محیط زست کشورها را در راه گردشگری حفظ کنیم. اگر محیط زیست کشورها آسیب ببیند یکی از سرمایههای بزرگ دنیا آسیب دیده است. پس باید برای حفظ محیط زیست سرمایهگذاری کنیم.
رئیس جمهور افزود: دومین تلاشمان را بر حفظ میراث فرهنگی باید معطوف کنیم. چرا که میراث فرهنگی هم سرمایه بزرگی است. همه ما باید تلاش کنیم تا از میراث گذشتهمان به خوبی حفاظت و حراست کنیم. میراث گذشته سراسر دنیا برای همه ما مهم است.