آفتابنیوز : مجتمع علاءالدین که یکی از مراکز خرید و فروش موبایل در تهران است، درست در نزدیکی محل ساختمان فروریخته پلاسکو در خیابان جمهوری قرار دارد و در سال ١٣٧٤ توسط حاج علاءالدین ساخته شده است.
به گزارش ایلنا، پس از آنکه پلاسکو دچار آتشسوزی شد، بحث فقدان ایمنی در برخی ساختمانهای تجاری ازجمله علاءالدین به میان آمد. اما مدیر مرکز تجاری علاءالدین مدعی رعایت تمام نکات ایمنی در این مرکز تجاری و عمل به تمامی مصوبات و دستورات آتشنشانی تهران است و میگوید: مجتمع علاءالدین آتشنشان مستقر دارد
داود بادپا با بیان اینکه سیستم اطفای حریق هوشمند در تکتک واحدها تعبیه شده و کلیه واحدها مجهز به کپسول آتشنشانی هستند، اظهار داشت: هر واحدی دچار آتشسوزی شود، با هشدار حسگرها در سیستم، پلاک آن واحد مشخص میشود و مسئول مربوطه که بهصورت ٢٤ ساعته حضور دارد با همکاری سازمان آتشنشانی نسبت به اطفای حریق اقدامات لازم را انجام می دهد.
وی افزود: تمام ساختمان و راهرو ها نیز مجهز به سیستم اسپلیت اطفای حریق است که در صورت وجود آتش و حرارت بهصورت خودکار عمل کرده و آتش را خاموش میکند و در حالی که مخزن آب اسپلیتهای اطفای باید ۲۰هزار لیتر آب داشته باشد، منبع ۲۰۰ هزار لیتری یعنی ١٠ برابر حجم مورد نیاز مجتمع قرار داده شده است تا آتش احتمالی را در همان شروع کار خفه کند.
مدیر مرکز تجاری علاءالدین ادامه داد: در مجتمع تجاری علاءالدین جنس کلیه پوششهای سقف راهروها طبق دستور آتشنشانی از جنس غیرقابل اشتعال است که باعث عدم انتقال اشتعال میشود. همه کابلهای برق مجتمع نیز داخل سینی و بهصورت مرتب توزیع شدهاند. همچنین واحدها بهصورت کاملا ایزوله از هم جدا و راههای نفوذی مسدود شده تا در صورت حریق یک واحد، آتش به واحد دیگر سرایت نکند.
وی با بیان اینکه پلههای فرار ساختمان در هر طبقه برای جلوگیری از رخنه آتش ورودی دارند، تاکید کرد: مرکز تجاری علاءالدین با استاندارد سال ۷۴ ساخته شده اما به خاطر امینت مردم بر اساس مصوبات آتشنشانی بهروز رسانی شده است.
بادپا درباره طبقه هفتم ساختمان که پیش از این با داشتن مجوزهای لازم ساخته شده بود، یادآور شد: پس از گذشت یکسال و نیم، دستور تخریب طبقه هفتم علاءالدین توسط مراجع ذیربط داده شد که به دنبال آن یکصد باب مغازه هم از بین رفت و باعث آسیب به سازه شد. با این حال مالک مجتمع نسبت به حکم مراجع قضایی سر تعظیم فرود آورد و هم اکنون طبقه هفتم در حال تخریب است.
گفتنی است حدود ٢ هزار باب مغازه در علاءالدین وجود دارد که بهصورت اقساط طولانیمدت به فروش رسیده است و از این طریق بیش از ده هزار نفر اشتغالزایی شدهاند.