آفتابنیوز : اشپیگل به نقل از اسناد یک کمیسیون پارلمانی آلمان که درباره اقدامات جاسوسی آمریکا در آلمان و همکاریهای واشنگتن با آژانسهای اطلاعاتی محلی تحقیق میکند، گفت: از سال 1999 سرویس اطلاعات فدرال آلمان از بیش از 50 شماره تلفن و فکس و همچنین آدرس ایمیل روزنامه نگاران و دفاتر سردبیری شبکههای مختلف رسانهای در سراسر جهان جاسوسی کرده است.
براساس این اسناد و مدارک لیست اهداف جاسوسی شامل چندین خط تماس روزنامه نگاران بی بی سی در افغانستان و همچنین دفتر مرکزی بی بی سی در لندن و دفتر سرویس جهانی بی بی سی نیز میباشد.
این مجله آلمانی افزود: این لیست همچنین شامل شماره تلفن همراه روزنامه نگاران و دفاتر رویترز در افغانستان، پاکستان و نیجریه و همچنین خط تماس با دفتر نیویورک تایمز در افغانستان است.
این در حالی است که سرویس اطلاعات فدرال آلمان هنوز درباره این مساله هیچ اظهارنظری نکرده است. با این حال این گزارش اشپیگل واکنش شدید گروه گزارشگران بدون مرز را برانگیخت که این اقدامات سرویس اطلاعات فدرال آلمان را نقض فاجعه آمیز آزادی مطبوعاتی و بعد جدید نقض قانون دانسته است.
گزارشگران بدون مرز همچنین نسبت به اینکه آژانس اطلاعات آلمان به جاسوسیهای خود از روزنامه نگاران خاراجی ادامه دهد، ابراز نگرانی کرد و گفت: در حال حاضر شکایتی را علیه قانون جاسوسی که توسط قانونگذاران آلمانی در اکتبر 2016 تصویب شد، آماده میکند.
در همین حال پارلمان آلمان لایحهای را تصویب کرد که نه تنها به آژانسهای جاسوسی قدرت بیشتری از جمله جاسوسی از تاسیسات اتحادیه اروپا میدهد بلکه امکان نظارت وسیع تری را نیز برای آنها فراهم میکند.
منتقدان فوراً از این قانون به عنوان یک قانون غیرمشروع انتقاد کردند.
در همین حال شبکه بی بی سی گفت: از اقدامات آژانس جاسوسی آلمان بسیار ناامید شدیم و از تمامی دولتها میخواهیم تا به آزادی مطبوعاتی احترام بگذارند. ما از شنیدن این ادعاها بسیار ناراحت شدیم. ماموریت بی بی سی فراهم کردن اطلاعات و اخبار دقیق برای مردم سراسر جهان است و روزنامه نگاران ما باید قادر باشند تا آزادانه و در امنیت و با حفظ منابع خود فعالیت کنند.
آژانس اطلاعات آلمان از سوی برخی از قانونگذاران آلمانی نیز به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.
کونستانتین نوتز، یکی از قانونگذاران حزب سبز در توئیتر گفت: این چیزی است که ما مدتهاست از آن میترسیدیم.
هارولد پتزولد، یکی از قانونگذاران حزب چپ نیز این اقدامات آژانس جاسوسی آلمان را حمله به آزادی مطبوعاتی دانست که با قانون اساسی آلمان سازگار نیست.