کد خبر: ۴۳۰۴۴۹
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۲

بنای ما نقد پذیری و کاهش عصبیت است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنای ما گفت و گو ،کاهش عصبیت و افزایش سطح اشتراکات است.
آفتاب‌‌نیوز :
به گزارش خبرنگار ایسنا سید رضا صالحی امیری در همایش ایران فرهنگی  در جهان امروز، که شامگاه سه‌شنبه 10  اسفند ماه در تالار وحدت برگزار شد، گفت: بنای ما گفت‌وگو، تحمل، مدارا، نقد پذیری، درک متقابل و افزایش سطح اشتراکات است.

وی افزود: چهار کانون اثر بخش در هر جامعه‌ای حضور و بروز دارند که می توانند  منبع اصلی  تعادل و تعامل و همگرایی ملی باشند. کانون اول نخبگان  و اصحاب علم و اندیشه و فرهنگ و دانایی هستند. کانون دوم رسانه‌ها هستند که حلقه اتصال دولت مردان، نخبگان و مردم هستند. کانون سوم حاکمیت است و دولت که می‌تواند به عنوان یکی از کانون‌های اصلی کشور اثربخشی بکند. کانون دیگر مردم هستند که به مصابه اقیانوس بزرگ و جوشان آن جامعه هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح این سوال که چگونه می‌توانیم میان این چهار کانون رابطه منسجم و عقلانی برقرار کنیم، اظهار کرد: همه تجربه‌های جهانی نشان می‌دهند که برای اینکه بتوانیم جامعه‌ای سالم، پاک، دوراندیش و همه جانبه نگر داشته باشیم، لازمه‌اش  تعامل چهار کانون حاکمیت، رسانه‌، نخبگان و مردم است.

او که در تالار وحدت و با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و اندیشه سخن می‌گفت: خطاب به آنان ادامه داد: ترکیبی که امشب در اینجا جمع شده‌اند، نمادی از مردم ایران هستند که می توانند زبانی برای انتقال مطالبات مردم به دولت مردان باشند  ورسانه‌ها نیز رسالت این انتقال را به عهده دارند و این باید برای ما به یک فرهنگ تبدیل شود. ما به جای اینکه در شرایط غیراخلاقی و غیراصولی سخن بگوییم و از طریق ابزارهای مختلف با پیام‌های نامربوط دیگران را آزار دهیم، باید بهترین مسیر را که همان گفت‌وگو متقابل است انتخاب کنیم.

او افزود: گفت‌وگو باعث کاهش عصبیت و افزایش سطح اشتراکات می‌شود. جامعه ای که در آن گفت‌وگو نیست، خشونت، ناامنی، تخریب و انگ‌زنی در آن تقویت می‌شود.

او با اشاره به برگزاری همایش ایران فرهنگی در جهان امروز اظهار کرد: فلسفه آغازین این گفت‌وگو که امشب مراسم آغازین آن است بر این مبناست که دولت مردان سخنان شما حاضران را بشنوند.

صالحی امیری افزود: در سطح بعدی، هنرمندان و اصحاب سینما و موسیقی با یکدیگر گفت‌وگو کنند و باید برایند این گفت‌وگوها به یک فرهنگ عمومی و ملی تبدیل شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین