آفتابنیوز : روزنامه اعتماد در ادامه نوشت: «زماني كه اسفنديار رحيم مشايي پس از سه سال و نيم غيبت ناگهان پيدا ميشود و ميگويد: «فردي ميخواهيم كه وقتي رييسجمهور شد، اعلام كند ملت ايران، من ميدانم شما در غيبت احمدينژاد به خاطر احمدينژاد به من راي دادهايد.»، يا حميد بقايي تاكيد ميكند: «در صورت تصدي رياستجمهوري از احمدينژاد درخواست خواهم كرد در بالاترين سطح حضور فعال و تعيينكننده داشته باشد.»، نام مشترك در ميان همه اين اظهارنظرها تنها يك واژه است و آن محمود احمدينژاد است. به نظر ميرسد اگر چه رييس دولت سابق در بيانيهاي كه صادر كرده و در آخرين صحبتهايش در ميان اعضاي شوراي بازخواني مباني انقلاب و آرمانهاي امام(ره) اعلام كرده، از هيچكس در انتخابات آتي حمايت نخواهد كرد؛ حتي اگر نزديكترين فرد به او باشد اما نزديكان او تلاش ميكنند تنها با چنگ زدن به نام او كه هشت سال پر حرف و حديث اداره كشور را عهدهدار بود، استفاده كنند. البته كه اين مساله چندان مساله عجيبي نيست. طبيعي است كه هر گروه و جناحي كه وارد ميداني همچون انتخابات ميشود، چارهاي ندارد جز اين كه به داشتههايش چنگ بزند؛ اگر چه اين داشته براي حلقه ولنجك در نظر بسياري چندان سرمايه عظيمي شمرده نميشود اما براي آنهايي كه امروز بازي جديدي را براي انتخابات طراحي ميكنند، بهتر از هيچ است و به بيان ديگر تنها سرمايهشان است.
استعفا براي حضور در ستاد بقاييهر چه به روزهاي انتخابات نزديك ميشويم، گام جديد حلقه ولنجك براي روزهاي آينده هم مشخص ميشود. در جديدترين اقدام تعدادي از اعضاي شوراي بازخواني مباني انقلاب و آرمانهاي امام(ره) از سمت خود استعفا دادند؛ استعفايي با هدف حضور در ستاد انتخاباتي حميد بقايي.
ايلنا گزارش داده نام چهرههايي همچون عبدالرضا شيخالاسلامي، علي ذبيحي، سيدحسن موسوي، مرتضي تمدن و علياكبر جوانفكر در ميان اين استعفاكنندگان وجود دارد. اين اقدام پس از آن صورت گرفت كه احمدينژاد اعلام كرد كساني كه در اين شورا حضور دارند، وارد فعاليتهاي انتخاباتي نشوند. عبدالرضا شيخالاسلامی در پاسخ به «اعتماد» گفت: تمايل ندارد فعلا در اين مورد صحبت كند و پاسخگويي در اين مورد را به روز شنبه موكول كرد اما علياكبر جوانفكر در پاسخ به «اعتماد» اين خبر را تاييد كرد و گفت: اين مساله جزو نكاتي بود كه آقاي احمدينژاد روي آن تاكيد داشت و گفته بود كه اگر كسي از آن شورا ميخواهد وارد فعاليتهاي انتخاباتي شود، بهتر است از اين شورا فاصله بگيرد و ما هم به تبعيت از حرف ايشان استعفا داديم تا به كمك آقاي بقايي برويم.
از او پرسيدم كه رياست ستاد انتخاباتي بقايي را چه كسي عهدهدار خواهد شد و او گفت: بهتر است كمي صبر داشته باشند و به موقع همه اينها مشخص و اعلام خواهد شد.
از علياكبر جوانفكر در مورد عدم حمايت احمدينژاد از حميد بقايي پرسيدم و او به بيانيهاي كه احمدينژاد اين اواخر مبني بر عدم حمايت از هيچ كانديدايي صادر كرده بود، اشاره ميكند و ميگويد: هيچ ايرادي ندارد كه ايشان از بقايي حمايت نكند، برخي چيزها آن قدر روشن است كه اصلا نيازي به توضيح ندارد.
از اين جملات اين طور به نظر ميرسد كه گويي بيانيه احمدينژاد نخستين گام اين بازي بوده است. او بيانيه عدم حمايت ميدهد، چند روز بعد بقايي اعلام كانديداتوري ميكند و پس از آن احمدينژاد بار ديگر تاكيد ميكند كه حتي از نزديكانش هم در اين انتخابات حمايت نخواهد كرد اما نزديكي بقايي به احمدينژاد چيزي نيست كه بتوان در پس يك بيانيه از آن گذشت. بعد از اين كه حميد بقايي پس از هفت ماه بازداشت با قرار كفالت آزاد شد در همه مراسمها و سفرهاي احمدينژاد كنارش بود و همه جا كنار او ديده ميشد. وقتي جوانفكر ميگويد برخي چيزها آن قدر روشن است كه نيازي به توضيح ندارد، به خوبي روشن است منظورش حمايت احمدينژاد از بقايي است؛ اگر چه در حال حاضر تاكيد بر عدم حمايت است.
بقايي تفهيم اتهام نشده، پس اتهامي متوجهش نيستبه جوانفكر ميگويم چرا روزه شكدار ميگيريد؟ شما كه ميخواهيد وارد عرصه انتخابات شويد، چرا فردي را معرفي كرديد كه با توجه به پروندهاي كه دارد احتمال رد صلاحيتش بسيار قوي است؟ جوانفكر در پاسخ به اين سوال همان پاسخي را ميدهد كه اسفنديار رحيممشايي روي آن تاكيد دارد و ميگويد: كدام پرونده؟ حميد بقايي هفت ماه بدون تفهيم اتهام در بازداشت نگه داشته شد و نتوانستند هيچ اتهامي را به او نسبت دهند. وقتي تفهيم اتهامي صورت نگرفته، پس هيچ اتهامي متوجه او نخواهد بود.
جوانفكر اضافه ميكند: بيگناهي حميد بقايي كاملا مسلم است و دليلي راي رد صلاحيتش وجود ندارد. از نظر ما تاييد صلاحيت حميد بقايي قطعي است.
او در پاسخ به بيانيه احمدينژاد و اين كه آيا ممكن است با توجه به شرايط كشور در زمان انتخابات نظر آقاي احمدينژاد تغيير كند و از كانديدايي حمايت كند، در پاسخ به اين سوال از واژه «فعلا» استفاده ميكند و ميگويد: فعلا كه ملاك و معيار همان بيانيه است.
وقتي چنين پاسخي را ميدهد اين فكر در ذهن زنده ميشود كه شايد اين وضعيت در شبهاي منتهي به انتخابات تغيير كند و رييس دولت سابق پا روي بيانيه خويش بگذارد و يكي از كانديداهاي موجود را براي حمايت انتخاب كند؛ كانديدايي كه بسيار بعيد است حميد بقايي باشد. از همين رو او در پاسخ به اين سوال كه آيا اين بيانيه شامل حال مهرداد بذرپاش هم ميشود يا خير هم ميگويد: اين بيانيه شامل حال همه كانديداها ميشود و در آن به روشني بيان شده. وقتي شامل حال نزديكان احمدينژاد است پس براي بقيه هم صدق ميكند.
گفتوگو با جوانفكر به پايان ميرسد اما فكر هنوز مشغول واژه «فعلا» است كه جوانفكر به كار برد. به نظر ميرسد احمدينژاد فعلا نميخواهد از هيچ كس حمايت كند؛ به ويژه كسي كه براي بسياري اظهر من الشمس است كه رد صلاحيت ميشود اما اين فعلا هميشه در اين مرحله نخواهد ماند. شايد گام اصلي اين بازي زماني مشخص شود كه نام تاييد صلاحيت شدهها از سوي شوراي نگهبان مشخص شده و تنور انتخابات داغ شده باشد.»ينژاد فعلا از كسي حمايت نميكند