آفتابنیوز : سرویس بینالملل- دونالد ترامپ رییسجمهوری آمریکا درباره هزینههای مربوط جنگنده اف-۳۵ نگران است.
به گزارش آفتابنیوز، واقعیت آن است که برای موفقیت پنج اولویت دولت ترامپ توجه به این نوع جنگنده امری ضروری است:
۱- درباره چین: ژاپن، کره جنوبی، استرالیا در حال خرید اف-۳۵ از امریکا هستند و صادرات آن به تایوان و هندوستان نیز در حال انجام است و پایگاه اسکادران ایالات متحده در فیلیپین نیز شاهد فرود آمدن این نوع جنگنده بوده است. در نتیحه این نوع جگنده سبب میشود تا در هرگونه درگیری احتمالی در غرب اقیانوس آرام، متحدان آمریکا در برابر چین غلبه داشته باشند.
۲- تشویق کردن متحدان امریکا به ایفای نقش و وزن بیشتر در همکاری با ایالات متحده: متحدان امریکا خواستار این نوع جنگنده هستند و صادرات اف-۳۵ سادهترین راه برای تقویت چندجانبه قدرت متحدان آمریکا به منظور به اشتراکگذاری بار دفاعی است. در نتیجه، دریافت آن برای مثال، ژاپن و کره جنوبی به مراتب وابستگی کمتری به آمریکا برای تامین امنیت خود خواهند داشت.
۳- ترویج مشاغل تولیدی در امریکا: ترامپ در شعارهای انتخاباتی خود از لزوم حفظ بسیاری از مشاغل و جلوگیری از خارج شدن این فرصتهای شغلی از آمریکا است. جنگنده اف-۳۵ میتواند هزاران شغل در آمریکا از جمله ۳۸ هزار شغل در تگزاس، ۲۱ هزار شغل در کالیفرنیا و ۱۴ هزار شغل در فلوریدا ایجاد کند. اگر خط تولید آن گسترش یابد، هزینه تولید جنگنده نیز کاهش مییابد و در مقابل مشاغل بیشتری ایجاد میشوند.
۴- کاهش کسریهای بزرگ تجاری امریکا: ایجاد توازن در کسری تجاری یکی از اهداف اصلی ترامپ بوده است. تولید اف-۳۵ میتواند به تحقق این وعده کمک کند چرا که بهترین امید امریکا رسیدن به مازاد تجاری، میتواند از طریق صادرات تولیدات با فناوری پیشرفته و محصولات صنعت هوافضا باشد و در سال ۲۰۱۵ میلادی صنعت هوافضا آمریکا و صنایع دفاعی ۱۴۲ میلیارد دلار از سهم صادرات را به خود اختصاص دادند که ۹.۵ درصد از کل صادرات آمریکا را شامل میشود. انتظار میرود که اف-۳۵ دست کم به ۱۲ کشور جهان صادر شود.
۵- کاهش درگیریهای خارجی: جنگنده اف-۳۵ به کشورهای کوچکتر غرب اروپا تا کشورهای آسیایی چون تایوان قابلیت آن را میدهد که در مقابل بازیگران بزرگتر و بد ایستادگی کنند. سیستمی قوی در دست متحدان آمریکا به ایالات متحده توان انعطافپذیری برای خروج از جنگهای بالقوه، بدون ایجاد بیثباتی در مناطق مختلف و یا دادن امتیاز به قدرتهای توسعهطلب و عدم بازگذاشتن دست آنان را میدهد.
نشنال اینترست در ادامه مینویسد: «زرادخانه دموکراسی» ایدهای است که قبل از جنگ جهانی دوم توسط پرزیدنت فرانکلین روزولت ابداع شده بود و مبتنی بر این فرض بود که دفاع آمریکا از جهان آزاد برای حفظ ثبات امری ضروری است. این ایده درستی است با این حال آمریکا را متعهد و ملتزم به حضور فیزیکی در اقصی نفاط جهان و یا حضور فیزیکی در تمام درگیریها نمیکند.»
.....