آفتابنیوز : به گزارش آفتاب به نقل ازرسا، «زهره صفاتي» در آخرين روز از همايش ديدگاههاي اسلام در پزشكي گفت: در زمانه سختي زندگي ميكنيم، زيرا بايد هم پاسخگوي فقه سنتي بر اساس كتاب، سنت و شريعت باشيم و هم مسائل را به گونهاي تبيين كنيم كه موجب وهن دين نشود.
وي تغيير قانون را آسان ندانست و گفت: آيا اگر يك نظر فقهي مطرح شود، براي همه مردم مفيد است و جامع افراد و مانع اغيار است؟
بانوي مجتهد صفاتي با اشاره به اين كه طرح بعضي سوالات باعث تشكيك بيشتر ميشود اظهار داشت: بحث بلوغ فيزيكي از جمله اين مباحث است و اگر پاسخ كافي نباشد، ايجاد شك ميكند.
وي در بيان نظر خود در مورد سن رشد اظهار داشت: فرد بالغ بايد قانون را بشناسد، نوعي رشد داشته باشد و قاضي بايد اين امر را بر اساس شواهد احراز كند.
وي با بيان اينكه تعيين سن براي احراز بلوغ كار مشكلي است گفت: اين كه سن 9، 13، 15 يا 18 سال در نظر گرفته شود نياز به كار كارشناسي دارد و اكنون براي راه حل مشكل سن بلوغ نكاتي را در نظر گرفتهاند كه براي تمام امور جواب نميدهد.
صفاتي با اشاره به اين كه در بحث تغيير سن در قانون مدني از من، نظر خواهي شد و من بسياري را رد كردم افزود: بايد نظري بدهيم كه هم پايه شرعي داشته باشد و هم عرف بپذيرد.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اين كه سن 9 سال براي دختران به قدر متيقن مسائل عبادي را شامل ميشود گفت: بگذاريم مسائل عبادي مردم سر جايش محفوظ باشد و اين مسائل را به هم نريزيم و امور عبادي را تكان ندهيم.
وي با بيان اينكه عقد يك دختر 9 ساله از نظر هيچ فقيهي باطل نيست، اظهار داشت: سن نكاح يك امر قراردادي است البته بايد با شرع هم منطبق باشد زيرا لوازم شرعي بر آن مترتب است .