کد خبر: ۴۳۱۶۳
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۸۴ - ۰۹:۴۲

سوخت هسته ای امریکا به جای گاز طبیعی ایران؟

آفتاب‌‌نیوز :
این بدان معناست که امریکا حاضر شد محدودیت های همکاری با هند را در زمینه ی تولید انرژی هسته ای صلح آمیز بردارد در حالی که هند حاضر نیست از گسترش برنامه های هسته ای نظامی اش چشم پوشی کند.

توافق تاریخی

بر اساس توافق به دست آمده امریکا همکاری همه جانبه با هند را در زمینه ی برنامه های هسته ای صلح آمیز آغاز کند. این همکاری ها شامل تامین سوخت هسته ای هند و مشارکت در ساخت تاسیسات هسته ای جدید در هند است. هند نیز به نوبه ی خود متعهد شده تاسیسات هسته ای غیر نظامی خود را تحت کنترل آژانس بین المللی هسته ای قرار دهد. به این ترتیب برنامه های هسته ای نظامی هند که پیمان منع گسترش را امضا نکرده است از بازرسی های آژانس مصون می مانند؛ چرا که توافق امریکا و هند آنها را به هیچ وجه شامل نمی شود.

در واقع واشنگتن مجبور شد دهلی را در مورد پرسش اساسی رآکتورهای نوترون سریع خود که برای ساخت پلوتونیوم جنگی کاربرد دارند، به حال خود رها کند. یعنی بازرسی های آژانس بین المللی هسته ای شامل حال این رآکتورها نخواهد شد. با این وجود روز گذشته آژانس طی بیانیه ای توافق در زمینه ی انرژی صلح آمیز هسته ای را مورد تایید و حمایت قرار داد.

بر پایه ی گزارش روزنامه ی ورمیا نووستیی با این توافق تنها 14 رآکتور از 22 رآکتور هند برای بازرسی های آژانس باز خواهند بود. امریکا موافقت کرده جداسازی انرژی هسته ای صلح آمیز و نظامی هند تدریجی بوده و تا سال 2014 محقق شود.

واشنگتن و دهلی این توافق هسته ای را تاریخی توصیف کرده اند. روز گذشته مانموهان سینگ گفت: «ما گامی تاریخی را برداشتیم» و بوش نیز اعلام کرد: «ما در زمینه ی تولید انرژی هسته ای به توافقی تاریخی رسیدیم.»

در حالی که هند در حوزه ی منابع انرژی غیر هسته ای روی خرید گاز طبیعی از ایران حساب می کند احتمال انتقال سوخت هسته ای امریکا از سوی هند ایران در ازای خرید گاز طبیعی از این کشور قابل بررسی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین