کد خبر: ۴۳۲۳۴۹
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۱
ممنوعیت ورود نظامیان به انتخابات

با وجود دستور رهبری و فرمانده کل سپاه/ممکن است برخی نظامیان برای دخالت در انتخابات،احساس تکلیف کنند

این نکته به آن دلیل اهمیت دارد که دخالت نظامیان در امر انتخابات به‌دلیل قدرت ذاتی‌ای که این نهادها دارند، تعادل انتخاباتی را برهم خواهد زد. به دیگر بیان، مداخله نظامیان در امر انتخاب موجب محدودیت گزینشگری مردم و نیز برهم‌خوردن برابری میان نامزدها خواهد شد.
آفتاب‌‌نیوز :
روزنامه وقایع اتفاقیه با اشاره به بحث ممنوعیت ورود نظامیان به انتخابات نوشت: در صورت چنين رخدادي است که اساس مردمسالاري ديني در کشور ما زيرسؤال خواهد رفت؛ از‌همين‌رو است که تصريح فرمانده محترم سپاه در عدم دخالت سپاه در امر انتخابات، تصريح هوشمندانه‌اي در راستاي خدمت‌رساني به مردم و صيانت از نظام مردمسالار ديني است.

البته ذکر اين نکته حائزاهميت است که اساس انديشه ممنوعيت مداخله نظاميان در انتخابات در کشور ما، ريشه در آرای امام‌خميني(ره) دارد و درحال‌حاضر نيز رهبري، بارها نسبت به آن اعلام موضع کرده‌اند؛ ازجمله که طي سياست‌هاي کلي انتخابات که به‌تازگي از سوی ايشان ابلاغ شده، مسئله ممنوعيت مداخله نظاميان در انتخابات تصريح شده است. درنهايت، مي‌توان گفت که هيچ نظام سياسي‌اي از دخالت نظاميان در حق انتخاب مردم سود نبرده است. درواقع، تمام حکومت‌هايي در آن، نظاميان رأي مردم را شکل داده و نتيجه انتخابات را تغيير مي‌دهند، هيچ‌يک مردمسالار به معناي دقيق کلمه نيستند. 

اما شايد اين سؤال پيش ‌آيد که باوجود قوانين و نيز تأکيدات صريح امام(ره) و مقام معظم رهبري در اين زمينه، چرا در برهه‌هايي، شائبه دخالت نظاميان در انتخابات مطرح مي‌شود؟ در پاسخ مي‌توان گفت اين امکان وجود دارد که برخي از اقشار و نهادهاي متصل به مراکز نظامي براي چنين رفتاري «احساس تکليف» کنند و دستورات امام(ره) و سياست‌هاي کلي انتخابات، ابلاغي رهبري انقلاب را به گونه ديگري تفسير و اجرا کنند که چنين رفتاري، آب به آسياب دشمن ريختن است و اساسا چنين کاري با مردمسالاري ديني سر سازگاري ندارد. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین