آفتابنیوز : با احترام به تمام كساني كه در راستاي ايمن سازي كشور سعي ميكنند، چندي پيش در مصاحبه ايي در كافه خبر در خصوص پل صدر و زلزله و سپس بحثي را درباره آثار تخریبی زلزله تهران در خبرانلاين داشتم. توصيه ميكنم قبل از خواندن اين يادداشت مختصر، اول آن بحث كامل را مطالعه بفرماييد.
در نظرات عزيزان ذيل گزارش حقير، ذكر شده بود كه عكسي كه در پيوست گزارش اينجانب آمده است مربوط به مقاوم سازي پل صدر بوده و علي رغم صحت مطلب بيان شده ارتباطي مستقيم با طبقه بالا ندارد؟
از اينرو كار بیمطالعه و هيجان زده مقاوم سازي پل صدر/شريعتي را به ناچار و اثر مخرب آنرا را بر طبقه بالا در اين يادداشت كوتاه بيان ميكنم، اميدوارم مفيد باشد و يادآور اين مطلب باشد كه كارهاي نمايشي و شتاب زده در شهر ١٤ مليوني بجز بلا چيز ديگري را به همراه نخواهند داشت، مستقل از اينكه هر كس يا هر نهادي انجام داده باشد. و اينكه متاسفانه عدم دقت در مقاوم سازي كه توسط خيلي ها امروزه در كشور انجام ميشود بجز تضعيف سازها و ايجاد اسودگي خاطر "كاذب" در كارفرمايان (شخص يا ارگان دولتي يا خصوصي) انهم با هزينه زياد وليكن بي فايده حتي مخرب، نتيجه ديگري بخر مرگ و مير و خسارات جاني و مالي در پي نخواهد داشت!
تصوير اول تابلوي طرح در حال انجام پروژه كه در محل تقاطع نصب شده است و نمايانگر مقاوم سازي نشيمنگاه عرشه پل صدر به ستونهاي پايه طبقه پايين است را نشان ميدهد.
در تصوير دوم پايه پل طبقه بالا كه در ميان عرشه پل صدر محصور شده است و كاملا درگير با ان است را نمايش مي دهد. قابل توجه است كه در اثر تغييرات مشخصات پل، كاري كه در حال حاضر بر روي پل در حال انجام است، تغيير مكانهاي سازه را در زمان زلزله احتمالی تغيير داده و امكان ضربه زدن عرشه به وسط ستون محصورشده طبفه بالا بصورت برشي آنهم در محلي كه فقط خمش حاكم و براي ان طراحي شده است را امري فاجعه اميز مي کند!
كمر ستون بالا شكسته (كه شامل حداقل سه سري ستون بلند است) و همانند پلاسكو در قالب مكانيزم شكست پيشرونده، مي تواند تمام پل را دچار تخريب کند!
سوال اينجاست كه چرا اينهمه بي دقتي و عدم توجه به اصول پايه ايي مقاوم سازي، اندر كنش عرشه و پايه پل طبقه دوم آنهم با پيوستگي موجود (تصوبر درگيري عرشه به پايه) بسيار مهم است لذا عدم توجه به اين امر يعني فروريزش پل!
تصاوير ديگر هم در پيوست اندر كنش و درگيري عرشه با پايه ستون فوقاني را بخوبي نشان ميدهد!
لذا بدونه نتيجه گيري تخريبي از هر نهادي اميدورام به اين امر حياتي توجه شود و اگر قرار است فعاليتي در شهر براي ايمني انجام شود منجر به نابودي كل سيستم نشود، چه بسا اکثر مقاوم سازي ها براي زلزله علي رغم ظاهر آراسته گزارشات و دفترچه محاسبات بجز تضعيف سازه با هزينه بالا باطني مخرب دارند. والسلام