آفتابنیوز : این فضاپیما که در پروژه "فضاپیمای آزمایشی"(Experimental Spaceplane) که اختصارا XS-1 خواند میشود، مورد استفاده قرار میگیرد توسط "بوئینگ" (Boeing) به سفارش "آژانس تحقیقات دفاعی پیشرفته ارتش آمریکا"(دارپا) ساخته خواهد شد.
دارپا قصد دارد در این پروژه فضاپیماهای قابل استفاده مجددی بسازد که بتوانند در یک دوره 10 روزه، 10 بار به فضا پرتاب شوند و محمولههایی به وزن 1360 کیلوگرم را به مدار ببرند.
طبق اعلام مقامات دارپا این فضاپیما میتواند در هر بار پرتاب، 5 میلیون دلار در هزینهها صرفهجویی کند.
در بیانیه دارپا آمده است: فضاپیماهای پروژه XS-1 ترکیبی از هواپیما و پرتابههای فضایی خواهد بود که برای کاهش هزینههای پرتاب و همچنین افزایش سرعت عملیاتهای فضایی مورد استفاده قرار میگیرند.
قرار است این فضاپیما در فاز دوم پروژه XS-1 تا سال 2019 ساخته شده و مورد تست قرار بگیرد و یک موتور زمینی نیز برای بررسی امکان 10 بار استفاده از این فضاپیما در 10 روز، در آن تعبیه خواهد شد.
پرتاب آن به فضا در سال 2020 و همزمان با آغاز فاز سوم این پروژه انجام خواهد شد و پیشبینی میشود بین 12 تا 15 ماموریت با استفاده از آن انجام شود.
سرعت این فضاپیما حدود 6170 کیلومتر بر ساعت خواهد بود و با انجام چند ماموریت و شناخت قابلیتها و نقاط ضعف و قوت آن، امکان افزایش سرعت آن تا دو برابر نیز وجود دارد.
مدل موتور این فضاپیما "Aerojet Rocketdyne AR-22"خواهد بود که با سوخت هیدروژن و اکسیژن مایع کار میکند و نمونههای مشابه آن در شاتلها مورد استفاده قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس،دارپا اعلام کرده که این فضاپیما و ماهوارههای آن صرفا برای اهداف نظامی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.