کد خبر: ۴۵۲۴۴۸
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۹

مذمت آدرس غلط علیه کُردها

تروریسم قومیت نمی‌شناسد؛ دین، ‌نژاد، قانون و خیلی چیزهای دیگر را هم نمی‌شناسد. آمده است تا جان‌ها را بگیرد. بی‌آنکه از منطقی تبعیت کند؛ آمده است هراس افکند، دل‌ها را از هم جدا کند و انسانیت را به محاق ببرد.
آفتاب‌‌نیوز :
 در روزهای گذشته و پس از حادثه تروریستی تهران، عده‌ای در میانه این معرکه، بازی تازه‌ای را آغاز کردند تا دامن قومیت‌های کشور را آلوده کنند؛ مردم ایران اما همچنان در کنار یکدیگر ایستاده‌اند و التفاتی به چنین جریان سازی‌هایی نشان نمی‌دهند.
 
«ایران» در گفت‌و‌گو با هنرمندان مختلف، تبعات مطرح شدن چنین موضوعاتی را در جامعه به بحث گذاشته است که در ادامه می‌خوانید.

کرد ایرانی است، ایرانی ناب نژاد
میرجلال‌الدین کزازی، استاد ادبیات زاده کرمانشاه

من بارها به شیوه‌های گوناگون گفته‌ام و نوشته‌ام که ایران از دیرین‌ترین روزگاران همواره سرزمین تیره‌ها و تبارهای گوناگون بوده است. دیرینگی و بنیادینگی این ویژگی و پدیده فرهنگی، تاریخی و اجتماعی تا بدان پایه بوده است که ما نمود و نشان آن را در افسانه‌ها و رزم نامه‌های کهن ایرانی نیز می‌بینیم. این پدیده، پدیده‌ای تازه و نوپدید نیست و پاره ای از این تیره‌ها و تبارها گویش یا زبانی بومی ویژه خود داشته‌اند.
 
هنوز هم اینچنین است اما با زبان فراگیر فرهنگی و دیوانی که می‌توانیم آن را زبان میهنی نامید با دیگر ایرانیان در پیوند بوده‌اند. این پدیده، وارونه آنچه گاه به خامی انگاشته می‌شود مایه توانمندی و مایه‌ وری فرهنگی و اجتماعی ایران بوده است. همین تیره‌ها و تبارها بوده‌اند که بارها دلیرانه با گذشتن از جان خویش مرزهای فرهنگی و جغرافیایی ایران را از گزند و آسیب دشمنان آزمندِ خیره خویِ تازشگر پاس داشته‌اند.
 
کردان یکی از دلاورترین و سلحشورترین تیره‌های ایرانند، همواره مرزبانان دلیر و هراس ناشناس این سرزمین سپند اهورایی بوده‌اند. من به هیچ روی باور نمی‌توانم کرد که کرد، کردی که خود را از ژرفای دل و بُن جان و دندان ایرانی می‌داند و می‌شناسد، هرگز در اندیشه گزند و زیان رسانیدن به ایران باشد. کسانی که با ایران دشمنی می‌ورزند هرآیینه کرد نیستند. نام کرد برخود می‌نهند تا هنگامه‌ای بیهوده برانگیزند یا برپایه آن زبانزد زیبایی پارسی از آب گل آلود شده ماهی بگیرند.
 
چگونه می‌توان پذیرفت یا گمان برد که کردان، کسانی که با دلاوری، توانی شگرف که مایه شگفتی شده است با کسانی هم دست و هم داستان باشند که در دشت‌های عراق، میانرودان و سوریه با آنان جنگیده‌اند، آنان را تارانده اند: زن کرد، مرد کرد که در کنار و دوشادوش یکدیگرند. آن کسی این رفتارها را به کرد بازمی خواند، آشکارا با برهانی بُرّا نشان می‌دهد که این تیره از ایرانیان را بدرستی نشناخته است.بارها گفته‌ام دوباره می‌گویم: کرد، در هر جای جهان باشد و بِزید درگفتار، در مَنش، در کنش، در همه ویژگی‌ها و هنجارهای زیستی و فرهنگی به فریاد می‌گوید که: «ایرانی است، ایرانی ناب نژاد»

اقدامی بی‌معنی و مشکوک
ارسلان کامکار، آهنگساز

زاده سنندج منســوب کــردن مردمــان کــرد سرزمینمان به تروریست‌ها کاری احمقانه، بی‌معنی و مشکوک است؛ پس با این تفاسیر اگر تروریست‌ها به زبان انگلیسی، آلمانی، آذری، بلوچی و... صحبت کنند باید بگوییم همه انگلیسی‌ها، آلمانی‌ها، آذری‌ها و... تروریست هستند. این مسأله واقعاً چه ارتباطی به قومیت دارد؟! درانتخابات ریاست جمهوری کشورمان که چندی پیش برگزار شد به گواه خیلی‌ها بیشترین رأی آقای روحانی در کردستانات کسب شده است. کردها به مانند دیگر مردمان شهرهای ایران متمدن هستند و اگر خواسته‌ای داشته باشند در صندوق‌های رأی اعلام می‌کنند.

تبعات منفی طعنه زدن به قومیت‌ها
پوران درخشنده، فیلمساز زاده کرمانشاه

«ما همه با هم هستیم» و گزاره‌های مشابه که بعد از چهارشنبه تلخ تهران در فضای مجازی منتشر ‌شد هوشمندانه‌ترین و نزدیکترین واکنش به روحیه جامعه ایرانی نسبت به حادثه تروریستی 17 خرداد بود. مردم ایران در تمام این سال‌ها ثابت کرده‌اند که به شکل اعجاب برانگیزی در این شرایط همدل و با هم یکی می‌شوند. ویژگی متمایزی که از آن می‌توان به‌عنوان شاخصه‌ ما ایرانی‌ها در شرایط تلخ و شیرین رخدادهای ملی و بین‌المللی یاد کرد. همه ما از این اتفاق غمگین هستیم و برایمان فرقی نمی‌کند که تروریست‌ها برای کدام منطقه از کشور یا چه قومیتی هستند بلکه آنچه در این اتفاق اهمیت دارد غم از دست دادن تعدادی از هموطنان‌مان است که بی‌گناه قربانی خشونت و تندروی این گروه شده‌اند و این اهمیت، لزوم اتحاد جامعه را متذکر می‌سازد.
 
جای تأسف است اگر بخواهیم با نگاه قومیت‌گرایانه به این اتفاق نگاه کنیم و انگشت اتهام به سمت اقوام مختلف نشانه بگیریم. انگ زدن به اقوام تبعات خوبی نخواهد داشت و اساساً این نگاه انسانی نیست. همه ما یک ملت هستیم و قومیت‌ها همگی انسان‌های با شرف و با غیرت هستند. کردهای با غیرت و وطن پرست در تمام این سال‌ها خودشان را به تمام مردم ایران ثابت کرده‌اند. کرد، لر، عرب و... فرقی نمی‌کند ایران وطن ماست و همه عاشق وطن‌مان هستیم و اجازه نمی‌دهیم کسی نگاه چپ به آن بیندازد.
 
تفاوت سلیقه همه جا وجود دارد اما الان در شرایطی هستیم که حتی احزاب سیاسی به وحدت دعوت می‌شوند و تفاوت‌ها باید رنگ ببازد. تبعات نگاه تفرقه افکن، شکستن وحدت مردم ایران است که شاید به نوعی برنامه‌ریزی شده باشد؛ پس ما باید هشیار باشیم و به آن تن ندهیم. وحدت ملی برای همه ما مهم است و کردها نشان داده‌اند که در برهه‌های مختلف زمانی و در جای جای اتفاقاتی که کشور با آن درگیر بوده است تا چه میزان حضور جدی و پراهمیت داشتند و دارند. چنین هموطنان شجاع و با غیرتی را همواره باید احترام و تکریم کرد. همه ما یک تن واحد هستیم و نگاه ما نه تنها به قومیت‌ها بلکه به ملت‌های مختلف نگاهی انسانی است.

کردها، بزرگترین قربانی داعش
قطب‌الدین صادقی، کارگردان تئاتر

زاده سنندج در تمام این سال‌ها بزرگترین قربانیان داعش «قوم کرد» بوده است و در چندین کشور همین کردها بوده‌اند که مقابل داعش ایستاده‌اند. هزاران کشته و قربانی داده‌اند و اینکه عملیات تروریستی 17خرداد تهران را به پای قوم کرد بنویسیم نه منطقی است و نه منصفانه! چرا کسی از رشادت‌های آنها سخن نمی‌گوید؟ چرا زمانی که 5000 دختر ایزدی را به اسارت بردند صدای یک‌نفر درنیامد؟ حالا اگر تعدادی از کردها جذب تفکر یا قدرت داعش شده‌اند و در این مقطع خاص که تضاد و اختلاف میان ایران و عربستان برجسته شده است، خواسته‌اند مانوری دهند ربطی به کردها ندارد بلکه به سیاستمداران مربوط است؛ آنها می‌خواهند با این اتفاق یک شوک تبلیغاتی راه بیندازند.
 
آنهایی که حالا به قوم کرد توهین می‌کنند تصمیمات غلط را، علیه اقوام طی این سال‌ها ندیده‌اند. برای پیشگیری از چنین اتفاق‌هایی و ندادن بهانه به دست عده معدودی که با خوی حیوانی تصمیم به انجام عملیات تروریستی و ضد بشری می‌گیرند، باید ثروت و قدرت به عدالت در میان تمام اقوام تقسیم شود؛ انکار قضیه حل قضیه نیست!

هدف، جنگ داخلی
علی اکبر مرادی،خواننده و نوازنده زاده دالاهو

من نسبت به قوم خاصی تعصب ندارم؛ همه در یک سرزمین زندگی می‌کنیم و فرقی نمی‌کند کرد باشیم یا ترک و ترکمن. درهرقومیتی افراد خوب و بد وجود دارد و این موضوع هیچ ارتباطی به قومیت ندارد. کسانی که چنین تفکراتی را ترویج می‌کنند قطعاً در مطرح کردن این مسأله سود شخصی‌شان را در نظر می‌گیرند. آنچه اهمیت دارد این است که یک گروه به‌عنوان تروریست جهانی و با نام داعش از سوی خیلی‌ها حمایت می‌شود.
 
حامیان بسیاری پشت این گروه دیده می‌شود و آنهایی که این گروه تروریستی را ایجاد کرده‌اند یک تیم سیاسی‌اند نه قومیتی خاص. این حرف ها بیشتر در داخل کشور مطرح شده و به نظر من نباید اوضاع را از این بدتر کنیم. آنهایی که به چنین مسائلی دامن می‌زنند، قصد دارند در کشور جنگ داخلی راه بیندازند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین