آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، رحمت الله حافظی در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران پس از ارائه گزارش توسط رئیس اورژانس کشور، ضمن تشکر از پرسنل اورژانس، اظهار کرد: کار دوستان در اورژانس بسیار سخت و حساس است زیرا هر لحظه زودتر رسیدن به بالین بیماران، جان آنها را از خطر مرگ نجات می دهد و این موید حساس بودن فعالیت آنها است، همچنین این پرسنل با مشکلات متعددی در مواجهه با بیمار و با صحنه هایی بعضا غیر قابل تحمل روبهرو می شوند که تنش های روحی و روانی به آنها وارد می سازد با این وجود پرسنل اورژانس به خوبی به وظایف خود عمل می کنند.
وی ادامه داد: نقاط ضعفی در حوزه پشتیبانی اورژانس وجود دارد که آزاردهنده است، وقتی تجهیزات مورد نیاز آنان کامل و آماده باشد نیروها با تیب خاطر کارشان را انجام می دهند اما وقتی تجهیزات لازم وجود نداشته باشد، مواجهه پرسنل با حوادث به دلیل کمبود نیرو و آمبولانس غیرقابل تحمل می شود و فشارهای روحی و روانی مضاعفی به نیروها تحمیل می گردد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به تذکرش به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مردادماه سال 94، اعلام کرد: در این تذکر اعلام شد که سیستم بیسیم اوژانس، قدیمی و آنالوگ است و تکنسین های اورژانس به خاطر سهولت کار و کمبود نیروی انسانی متقاضی انتقال به بیمارستان ها هستند و درخواست خروج از اورژانس را دارند.
وی ادامه داد: ضعیف ترین اورژانس کشور، اورژانس تهران است؛ همان زمان اعلام کردم آقای وزیر، قبل از اینکه اورژانس تهران دچار ایست قلبی شود کاری کنید و باید مداخله، ملاحظات و حمایت های لازم انجام شود. البته درخواست دیگری از وزیر بهداشت در خرداد ماه 1394 درباره بالگردها داشتم که امروز مورد درخواست رئیس اورژانس کشور بود. در حال حاضر می بایست بر اساس استانداردها 124 پد بالگرد داشته باشیم؛ اما از این تعداد تنها 49 پد داریم که این ها نیز غیر استاندارد است، همچنین درخواست کردیم شهرداری در بلند مرتبه سازی و فضاهای عمومی که امکان فرود بالگرد در آنها وجود دارد پیش بینی لازم را به عمل آورد.
حافظی با اشاره به اینکه حل بخشی از این مشکلات به تصمیمات مدیریتی برمیگردد، تاکید کرد: در حال حاضر تنها 11 پایگاه اورژانس در ایستگاه های آتش نشانی مستقر است، انتظار داریم شهرداری این مشکل را حل کند زیرا عملیاتی که در آن تیم اورژانس در کنار تیم آتش نشانی حضور داشته است، ماموریت موفقیت آمیز بوده است اما زمانی که هر تیم از پایگاه، خود به محل حادثه حرکت کرده، عملیات دچار اختلال شده است. درخواست داریم بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران، تمهیدات لازم برای استقرار آمبولانس های اورژانس 115 در ایستگاه های آتش نشانی فراهم شود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به اینکه امکانات مدیریت شهری می تواند برای پایگاه های اورژانس تسهیل کننده باشد، گفت: بر اساس استانداردها برای هر 16 هزار نفر باید یک پایگاه اورژانس وجود داشته باشد؛ با احتساب جمعیت ثابت 8.5 میلیون نفری شهر تهران، پایتخت به 531 پایگاه اورژانس نیاز دارد که در حال حاضر 158 پایگاه موجود است و 373 پایگاه از استانداردها عقب است.
وی ادامه داد: پایگاه های اورژانس فضای زیادی را نمی خواهند و می توان از امکانات مدیریت شهری برای توسعه پایگاه های اورژانس به منظور ارایه خدمات بهتر به مردم استفاده کرد.
حافظی همچنین اعلام کرد: شورای شهر مصوبه ای در سوم اسفند 93 مبنی بر الزام شهرداری تهران به ارایه لایحه ساماندهی و یکپارچه سازی مراکز امداد و نجات در تهران داشته که دو هفته پیش و پس از گذشت بیش از دو سال، شهرداری پاسخ داده است ما نمی توانیم این کار را انجام دهیم و از حد توان ما خارج است.
وی ادامه داد: ما 11 تیر ماه جلسه مشترکی با حضور کمیسیون های شورای شهر و اورژانس خواهیم داشت و از شهرداری نیز معاونت خدمات شهری و برنامه ریزی، اداره کل سلامت، شرکت شهر سالم حضور خواهند داشت تا در آن جلسه نقطه نظرات موجود در این خصوص را به جمع بندی برسانیم و به شورای شهر ارایه کنیم.
به گزارش ایسنا، همچنین در جلسه شورای شهر تهران اعلام شد که پس از تذکر کمیسیون سلامت شورای شهر تهران، سیستم آنالوگ بیسیم اورژانس به دیجیتال ارتقاء یافته است.