آفتابنیوز : قطعا دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مانند دولتهای جورج بوش پسر و باراک اوباما، روسای قبلی نیست، به نظر نمیرسد که ترامپ حاضر باشد مانند روسای جمهور سابق این کشور در عراق، برای بازسازی سوریه میلیاردها دلار سرمایهگذاری کند.
در عوض ترامپ در حال برنامهریزی برای اعزام یک تیم مدنی به سوریه در مرحله پسا داعش جهت برقراری ثبات در مناطقی است که از داعش پس گرفته شدهاند.
مسئولان آمریکایی مدعی هستند، این تیم به آوارگان سوری برای بازگشت به خانههایشان و نیز ممانعت از وقوع بحرانی انسانی در مناطق درگیری کمک خواهد کرد.
به معنای دیگر و همانگونه که در بیانیه منتشر شده در وزارت خارجه آمریکا آمده است، ماموریت اصلی در این مرحله هماهنگی تلاشها برای خنثیسازی مینها و انتقال مجدد آب و برق به مناطق آزادشده جهت تشویق آوارگان برای بازگشت به خانههایشان و جلوگیری از تبدیل این مناطق به اراضی آماده برای شبه نظامیان سابق و یا جدید است.
این تیم متشکل از هفت غیرنظامی و تعدادی از مسئولان وزارت خارجه و کارمندان دستگاه امنیتی است که تعدادی از آنها اکنون به سوریه رسیدهاند.
اما لفظ ثبات در این مورد نسبی است و سوالات متعددی در مورد تضمین تشکیل دولتهای محلی و سیستم قضایی کارآمد و ممانعت از کشتارهای انتقامجویانه مطرح است.
ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به تلاشهای کنونی برای تشکیل یک هیئت حاکمه بومی که قدرت آغاز فعالیتهایش را با پایان یافتن عملیات رقه داشته باشد، اشاره کرد اما این تلاشها به نتیجه نرسید.
در حالی که صحبتها درباره بازگشت زندگی عادی به برخی مناطق مطرح است، در سوریه در گیریهای جدیدی در حال شکلگیری است.
آنکارا اعلام کرده که به همراه مسکو نیروهای خود را در استان ادلب مستقر خواهند کرد و روسیه و ایران حضور خود را در اطراف دمشق تقویت خواهند کرد، همزمان ایجاد راهکاری برای حضور آمریکاییها و اردنیها در منطقه جنوب درعا در دست انجام است.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، از این تحرکات مختلف در منطقه میتوان نتیجهگیریهای متعددی داشت، شاید مهمترین آنها این باشد که همه به دنبال نفوذ جدیدی در سوریه پس از جنگ هستند.