کد خبر: ۴۵۷۲۰۶
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۰

بررسی عملکرد قوه قضاییه توسط یک حقوقدان/برای قضات نباید موقعیت طرفین دعوا مهم باشد

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای ایران بر لزوم مبارزه با فساد در دستگاه قضایی تاکید کرد و گفت:همه ما در سخن و ادعا خود را پیرو حضرت امیر المومنین می‌دانیم. جای آن دارد که مثلا در مورد قضاوت نیز در حد توانمان به آن بزرگوار تاسی کنیم.
آفتاب‌‌نیوز :

بهمن کشاورز در گفت‌و‌گو با ایلنا، ضمن تبریک هفته قوه‌قضاییه به پاکدامنان، پاکدستان این دستگاه، گفت: در خصوص جایگاه عدالت در احکام قوه قضاییه پیش از هر چیز باید به این نکته اساسی توجه کرد که آنچه در رسیدگی‌های قضایی مورد نظر و هدف اصلی است رعایت انصاف و بی‌نظری و تساوی طرفین است زیرا عدالت به معنای اخص از جانب افراد غیر معصوم دست نیافتنی است و هرکس جز این ادعایی کند سخن به گزاف گفته است. 

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای ایران(اسکودا) خاطرنشان کرد: عملکرد قوه قضاییه آنچه که بنده می‌بینم و می‌فهمم این است که عملکرد این قوه در ۱۲ ماه گذشته همچون ۱۲ ماه‌های پیش از آن بوده است. آنچه از دادگاه‌ها انتظار می‌رود این است که ضمن رعایت دقیق قوانین شکلی در زمینه مسائل موضوعی، ‌‌نهایت سعی خود را برای دست‌یابی به حقیقت انجام دهند و رایی که می‌دهند بر مبنای شناخت واقعی، حقوقی و قضایی آنان از واقعیت‌هایی که به آن دست یافته‌اند باشد. 

این وکیل دادگستری بیان داشت: موقعیت و وضعیت طرفین یا اطراف دعوا و اینکه چه ارتباطی با آن‌ها برقرار کرده‌اند در قضیه موثر نباشد. همه ما در سخن و ادعا خود را پیرو حضرت امیر المومنین می‌دانیم. جای آن دارد که مثلا در مورد قضاوت نیز در حد توانمان به آن بزرگوار تاسی کنیم. 

این حقوقدان افزود: با ذکر این مطلب که چیزی که در مورد قوه قضاییه بیشتر جلب توجه کرده است یکی اطلاع رسانی تقریبا منظم قوه از طریق سخنگوی آن است که به هرحال تاحدی باعث رفع ابهامات می‌شودو دیگر مبارزه با فساد در این قوه است که اطلاعات راجع به آن نیز کم و بیش منتشر می‌شود. البته باید گفت در زمینه انحرافات قضات پیگیری و سخت گیری و شدت مجازات هرچه باشد کم است زیرا موارد انحراف سایر وابستگان دولت و نظام در تحلیل نهایی باعث تضرر بیت المال و دولت و حکومت نظام می‌شود حال آنکه انحراف قاضی در مقام قضاوت چون منجر به بی‌حق شدن فردی می‌شود که در مبنای معیار‌های نسبی بی‌حق است و به تعبیری حق الله تضییع می‌شود مطلب دیگری است. 

او تشریح کرد: در مورد بعضی کسان و بعضی امور وقتی سخن از حبس‌های بسیار طولانی گفته می‌شود. این مجازات‌ها که در سایر موارد سنگین تلقی می‌شود از دیدگاه کسانی که قضایا را می‌دانند و طرف را می‌شناسند قلیل و ناکافی جلوه می‌کند. فراموش نکنیم با مراجعه به تاریخ می‌توان به وضوح دید که فساد همه دستگاه‌ها معمولا درخودشان محدود می‌ماند اما فساد دستگاه‌های قضایی به همه جا سرایت می‌کند و بسیار دیده شده که این قبیل مشکلات دستگاه‌های قضایی، مشکلات جدی را برای حکومت‌ها به وجود آورده‌اند. بنابراین شدت گرفتن اقدامات و فعالیت‌های مبارزه با فساد را در قوه قضاییه را می‌توان مثبت ارزیابی کرد و خواستار استمرار و تشدید آن شد. 

این وکیل دادگستری راجع به وظیفه ذاتی قوه قضاییه که نظارت به سایر قوا،نهاد‌ها و خود قوه قضاییه است، بیان داشت: این نظارت را قوه قضاییه به طور کلی از طریق سازمان بازرسی کل کشور و بطور خاص به وسیله دادستان‌های عمومی با نظارت دادستان کل کشور انجام می‌دهد. گمان می‌کنم اگر قوه قضاییه این تکلیف و وظیفه را به نحو کامل انجام دهد. قاعدتا نباید خبر اختلاس‌ها و ارتشا‌های چندین هزار میلیاردی را بشنویم. در پاسخ کسانی که اینگونه موارد را عادی و طبیعی می‌انگارند باید گفت مقایسه تاریخی ـ البته با در نظر گرفتن افزایش جمعیت و سایر عوامل موثره ـ مارا به نتیجه‌ای غیر از آنچه اینگونه افراد ادعا می‌کنند می‌رساند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین