آفتابنیوز : **یورونیوز: اولین سرمایه گذاری مهم یک کشور غربی در امور انرژی از زمان برداشته شدن تحریم ها علیه ایران
به گزارش ایرنا، پایگاه اینترنتی شبکه یورونیوز در گزارشی عنوان کرد: توتال غول نفتی فرانسه، قراردادی به ارزش چهار میلیارد دلاری برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی با ایران امضا کرد. این اولین سرمایه گذاری مهم یک کشور غربی در امور انرژی از زمان برداشته شدن تحریم ها علیه ایران است. شرکت توتال پیش از اعمال تحریم های بین المللی علیه در ایران در سالهای گذشته یکی از بزرگترین سرمایه گذاران در ایران محسوب می شد.
**بلومبرگ: ایران، مقصدی وسوسه انگیز برای کشورهای خارجی/شرکت های زیادی خواهان بازگشت به ایران هستند
پایگاه اینترنتی شبکه بلومبرگ نیز در گزارشی تصریح کرد: توافق امضا شده میان ایران و شرکت توتال برای توسعه فار 11 میدان گازی پارس جنوبی اولین سرمایه گذاری در ایران توسط یک شرکت بین المللی در امور انرژی از زمان لغو تحریم ها علیه ایران در سال گذشته است.
' پاتریک پویانه' مدیرعامل توتال اعلام کرد که این شرکت انتظار دارد که مسیر برای مشارکت بیشتر در پروژه های نفتی و گازی در ایران باز شود. وی گفت که بار دیگر به ایران بازخواهد گشت چون این اولین قرارداد از بین چندین قرارداد میان ایران و شرکت توتال است.
بلومبرگ در ادامه عنوان کرد: همزمان با اینکه ایران به دنبال تقویت تولیدات و محصولات خود پس از سالهای محدودیت های مالی بوده، این کشور مقصدی وسوسه انگیز برای کشورهای خارجی محسوب می شود. شرکت توتال تجربه فعالیت در ایران را داشته و تا پیش از اعمال محدودیت های تجاری و سرمایه گذاری علیه ایران در سال 2006 در ایران فعالیت هایی داشت.
' احمد بن سالم' یک تحلیلگر مسائل تجاری گفت: شرکت های زیادی هستند که خواهان بازگشت به ایران بوده اند که از جمله این شرکت ها می توان به شرکت شل و شرکت ایتالیایی اِنی (Eni) اشاره کرد.
**سی ان بی سی: قرارداد با توتال، نقطه عطفی برای ایران
پایگاه اینترنتی شبکه سی ان بی سی نیز عنوان کرد: قرارداد ایران و شرکت توتال اولین قرارداد با یک شرکت نفتی اروپایی پس از گذشته بیش از یک دهه محسوب می شود که نقطه عطفی برای ایران محسوب می شود. ایران امیدوار است که این قرارداد دوران جدیدی را در اعتماد سرمایه گذاران ایجاد کند و امتیاز ویژه ای برای بخش تولیدات نفتی اش باشد.
' ریچارد مالینوسون' یک تحلیلگر مسائل بین المللی به ان بی سی گفت: این تصمیم توتال برای انعقاد قرارداد با ایران یک نشانه مثبت محتاطانه برای روند سرمایه گذاری خارجی در ایران محسوب می شود. هند نیز روز دوشنبه در مورد توسعه دیگر فازهای میادین گاز طبیعی ایران ابراز تمایل کرد. ایران دومین تامین کننده نفت خام هند محسوب می شود و همچنین هند یکی از بزرگترین سرمایه گذاران خارجی در صنعت نقت و گاز ایران است. با این حال برخی تنش های سیاسی از جمله سیاست های آمریکا در قبال ایران ممکن است حصول نهایی این قراردادها را با مشکل مواجه کند.
**آسوشیتدپرس: اولین قرارداد ایران با یک شرکت خارجی از زمان توافق هسته ای
خبرگزاری آسوشیتدپرس در تشریح حصول قرارداد میان ایران و شرکت توتال تصریح کرد: این اولین قرارداد ایران با یک شرکت خارجی از زمان حصول توافق هسته ای در سال 2015 است. مقامات ایران پیش بینی کرده اند که با اجرای این قرارداد تولید گاز تا حدود 600 میلیون مترمکعب افزایش یابد. سطح تولید فعلی گاز حدود 540 مترمکعب است.
این خبرگزاری آمریکایی افزود: ایران یکی از کشورهای غنی از ذخایر نفت و گاز در جهان توانست پس از توافق هسته ای با قدرت های جهان به سرعت تولید نفت خام خود را افزایش دهد. این توافق ذخایر گاز طبیعی ایران را افزایش می دهد و تامین گاز طبیعی برای مصارف داخلی ایران را نیز تضمین خواهد کرد. این قرارداد همچنین رای اعتمادی نسبت به ایران در دنیای تجارت بوده به ویژه در زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تهدید به بازنگری در توافق هسته ای کرده است.
آسوشیتدپرس نوشت: از زمان اجرای توافق هسته ای، ایران در بخش های دیگر امور تجاری موفق عمل کرده است. شرکت های بوئینگ و ایرباس توافق نامه های چند میلیارد لار با شرکت ایران ایر امضا کرده اند که تمامی این توافق ها تاییدیه وزارت خزانه داری آمریکا را به همراه داشته است.
***بیزنس اینسایدر: قرارداد توتال با ایران برای توسعه بزرگترین میدان گازی جهان
پایگاه اینترنتی ' بیزنس اینسایدر' نیز ضمن انعکاس انعقاد قرارداد میان ایران و شرکت توتال در گزارشی تصریح کرد: این قرارداد با هدف توسعه فاز 11 میدان پارس جنوبی ایران بزرگترین میدان گازی جهان منعقد شده است. گاز تولید شده تحت این قرارداد بازار داخلی ایران را از سال 2021 تامین خواهد کرد.
** بیزنس رکوردر: نخستین سرمایه گذاری مهم یک کشور غربی در ایران از زمان لغو تحریم ها
پایگاه اینترنتی ' بیزنس رکوردر' نیز با تیتر ' بازگشت توتال به ایران' خبر انعقاد قرارداد ایران با شرکت توتال را بازتاب داد و نوشت: این اولین سرمایه گذاری مهم یک کشور غربی در جمهوری اسلامی ایران از زمان لغو تحریم ها علیه تهران است.
توتال اعلام کرده است که اولین مرحله توسعه میدان پارس جنوبی حدود دو میلیارد دلار هزینه به دنبال دارد. شرکت توتال و ایران توافق اولیه را در تاریخ هشتم نوامبر گذشته یک روز پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا امضا کردند. توتال تصمیم در مورد سرمایه گذاری نهایی در ایران را به تاخیر انداخت، چون منتظر تصمیم دولت ترامپ در مورد تحریم ها علیه ایران بود. ایران امیدوار است که قراردادهای نفتی جدید با کشورهای خارجی، شرکتهای بینالمللی را نسبت به سرمایه گذاری در این کشور متقاعد کند.
** میدل ایست آنلاین: غول نفتی فرانسه، فشارهای آمریکا را نادیده گرفت
پایگاه اینترنتی میدل ایست آن لاین نیز در گزارشی عنوان کرد: غول نفتی فرانسه با نادیده گرفتن فشارهای آمریکا قرارداد مهم گازی با ایران منعقد کرد. این اولین قرارداد یک شرکت اروپایی با ایران پس از گذشت بیش از یک دهه محسوب می شود. این پروژه 20 ساله که در نهایت سرمایه گذاری 4.8 میلیارد دلاری را در ایران به دنبال خواهد داشت، بزرگتری رای اعتماد به ایران از زمان لغو تحریم ها علیه ایران در سال 2015 است.
**اندیشکده آتلانتیک: قرار داد توتال با ایران، به فرانسه و چین قدرت فشار به دولت ترامپ را می دهد تا اقدامی علیه توافق هسته ای نکند
همچنین پایگاه اینترنتی اندیشکده ' آتلانتیک' عنوان کرد: این اولین قرارداد امور انرژی میان ایران و یک شرکت خارجی از زمان حصول توافق هسته ای است. توتال پیشتر نیز در ایران تجربه فعالیت داشت اما در سال 2006 زمانیکه تحریم هایی علیه ایران اعمال شد، از ایران خارج شد. این توافق شرکت توتال با ایران احتمالا به فرانسه و چین دو مذاکره کننده در توافق هسته ای این قدرت را می دهد تا به دولت ترامپ فشار آوردند، اقدامی علیه توافق هسته ای نکند. ایران پیش از این نیز با شرکت های بوئینگ و ایرباس توافق هایی را امضا کرده است. قرارداد ایران با شرکت بوئینگ اولین توافق مهم ایران با یک شرکت آمریکایی از زمان انقلاب سال 1979 در ایران است.
** رادیو بین المللی فرانسه: توتال، اولین شرکت نفتی غربی است که پس از توافق هسته ای به ایران باز می گردد
رادیو بین المللی فرانسه نیز گزارش داد، شرکت نفتی فرانسوی توتال که رهبری یک کنسرسیوم بینالمللی شامل شرکت ملی نفت چین را بر عهده دارد، روز دوشنبه سوم ژوئیه، یک قرارداد به ارزش 4.8 میلیارد دلاری را برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی با ایران امضا کرد.
در این گزارش آمده است: این درحالی است که شرکت توتال از سال 2009 و همزمان با افزایش تحریمهای اقتصادی و نفتی اروپا علیه ایران، فعالیتهای خود را در این کشور قطع کرده بود. با امضای این قرارداد، توتال اولین شرکت نفتی غربی است که پس از توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی به این کشور بازمیگردد.
در نوامبر گذشته شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از شرکت توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین و شرکت پتروپارس، 'موافقتنامه اصولی' برای طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی را بر اساس 'الگوی جدید قراردادهای نفتی ایران' امضا کرده بودند.
**واشنگتن پست: فرانسه هیچ فرصتی را برای بازسازی روابط اقتصادی با ایران از دست نداده است
روزنامه واشنگتن پست نیز عملکرد شرکت فرانسوی توتال را ستود و با انتقاد از دولت ترامپ به دلیل تخریب مسیر رفتن به ایران، نوشت:فرانسه پس از لغو تحریم های بین المللی علیه ایران هیچ فرصتی را برای بازسازی روابط اقتصادی با ایران از دست نداده است.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این روزنامه آمریکایی در پی امضای قرارداد میان شرکت فرانسوی توتال و ایران افزود: در اوایل 2016 که لغو تحریم ها شروع شد، فرانسه قراردادهایی برای فروش جت های تجاری ایرباس و بازگشت خودوسازی پژو به ایران امضا کرد و توتال هم خریدار نفت خام ایران شده است.
واشنتگن پست اضافه کرد: فرانسه روز دوشنبه یک شرط بندی بزرگ دیگر کرد و توافقی چند میلیارد دلاری برای توسعه میدان عظیم گازی پارس جنوبی امضا کرد. پیام بزرگ این توافق آن است که وقتی نوبت به میادین وسیع گاز و نفت ایران می رسد، فرانسه و ایالات متحده هر کدام مسیرهای متفاوتی را در قبال ایران در پیش می گیرند.
این رسانه آمریکایی تاکید کرد در حالی که توتال فرانسه شرط های بزرگی روی میادین گازی ایران گذاشته است، رقبای آمریکایی این شرکت فقط از دور نظاره گر هستند. رهبران فرانسه و هیات های بازرگانی این کشورها ماه ها صرف تدوین توافق توتال کردند. این در حالی بود که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در واشنگتن از هر فرصتی برای انتقاد از توافق هسته ای استفاده کرد. به همین دلیل، شرکت های نفتی آمریکا در حاشیه ایستاده بودند تا شاید سرنخی به دست آورده و متوجه شوند که آیا می توانند روزی موضع روشنی را (از جانب دولت آمریکا) مشاهده کرده و به بازار ایران سرازیر شوند.
واشنگتن پست ادامه داد: تلاش برای وضع تحریم های جدید علیه ایران در کنگره نشان می دهد که شرکت های نفتی آمریکایی تا مدتهای طولانی نمی توانند به سمت ایران نگاه کنند. فعلا شرکت بوئینگ پرچمدار (بازگشت به ایران) است. بوئینگ مصمم است از شرکت ایرباس ـ مستقر در فرانسه ـ عقب نیفتد و از ایران که نیازمند هواپیماست، سفارش بگیرد. سال گذشته بوئینگ توافقی برای فروش حدود یکصد هواپیما با ایران امضا کرد. این شرکت، آوریل امسال هم به توافقی با شرکت هواپیمایی آسمان برای فروش سی هواپیمای 737 MAX امضا کرد.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: ورود ایرباس به بازار ایران با شعار ترامپی 'اول آمریکا' منافات دارد. بعضی قانونگذاران جمهوریخواه و لابی گران با اقدام بوئینگ مخالف هستند و ادعا می کنند که هواپیماهای فروشی به ایران می تواند برای ارسال کمک به دولت سوریه مورد استفاده قرار بگیرد.
واشنگتن پست تاکید کرد: روابط نزدیک ترامپ با عربستان سعودی نیز که دشمن اصلی ایران در منطقه است، می تواند به زیان منافع آمریکا باشد.
** دویچه وله: توتال فرانسه، بزرگترین قرارداد گازی را از زمان لغو تحریم ها با ایران امضا کرد
پایگاه اینترنتی دوویچه وله نیز با اشاره به امضای قرارداد گازی بین ایران و شرکت بزرگ انرژی فرانسه، توتال برای توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی نوشت: این قرارداد 20 ساله بزرگترین قرارداد گازی از زمان لغو تحریم های تهران در سال گذشته است.
به گزارش ایرنا، دوویچه وله افزود: «پاتریک پویانه» مدیر عامل توتال روز دوشنبه، در مراسم امضای این توافق گازی با مقامات ایرانی و شرکت نفت ملی چین در تهران، که پس از چند سال تاخیر انجام شد، از آن به عنوان «روزی تاریخی» یاد کرد و ضمن ستودن چنین توافقی گفت که «این روزی است که ما به ایران بازگشتیم.»
توتال، سرمایه اولیه 1 میلیارد دلار (876 میلیون یورو) را در فاز اول این پروژه بیست ساله تامین خواهد کرد و 50.1 درصد سود خواهد بود. سرمایه گذاری این شرکت در نهایت به 5 میلیارد دلار خواهد رسید. شرکت چینی 30 درصد و شرکت ایرانی پتروپارس 19.9 درصد در این پروژه سهم خواهد داشت.
فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی از سال 2021 گاز مورد نیاز بازار ایران را تولید خواهد کرد. این سایت گازی در نهایت 50.9 میلیارد متر مکعب گاز در روز وارد شبکه ملی ایران خواهد کرد.
این رسانه آلمانی ادامه داد: این میدان گازی نخست در دهه 1990 توسعه یافت و توتال یکی از بزرگترین سرمایه گذاران آن تا قبل از اعمال تحریم ها در سال 2006 و به دنبال تردیدها درباره برنامه هسته ای ایران بوده است. شرکت بزرگ انرژی فرانسه به دنبال تحریم های بیشتر فرانسه و کشورهای اتحادیه اروپا از جمله تحریم نفتی ایران، مجبور شد توافق اولیه برای فاز 11 را در سال 2012 متوقف کند.
دوویچه وله افزود: توتال علاقه مند به بازگشت دوباره به بازار ایران از زمان امضای توافق تاریخی سال 2015 بین ایران و شش قدرت جهان بوده است؛ توافقی که تحریم های تهران را به ازای محدودیت برنامه هسته ای ایران لغو کرد.
هر چند این قرارداد سال گذشته نهایی شد اما مسئولان فاز 11 اعلام کردند که اجرای آن به دنبال تهدید «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در تبلیغات انتخاباتی اش درباره پاره کردن توافق هسته ای چند ماه به تاخیر افتاد. «بیژن زنگنه» وزیر نفت ایران در مراسم روز دوشنبه گفت که کشورش به حدود 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنایع نفت خود در پنج سال آینده نیاز دارد تازمان از دست رفته در دوران تحریم را جبران کند.
دوویچه وله اضافه کرد: ایران دومین ذخایر بزرگ گازی را در جهان در اختیار دارد و برای توسعه پروژه های گازی و نفت خود توافقات اولیه را با شرکت های گازپروم روسیه و شل امضا کرده است.
به گزارش ایرنا، قرارداد توسعه بخش فراساحل فاز 11 پارس جنوبی، عصر امروز - دوشنبه - توسط «علی کاردر» مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، اتریک پویانه مدیرعامل توتال، «لو» مدیرعامل شرکت ملی نفت چین (اینترنشنال) و «عزت الله اکبری»مدیرعامل شرکت پتروپارس امضا شد.
زنگنه در مراسم امضای قرارداد توسعه بخش فراساحلی فاز 11 پارس جنوبی گفت: مانعی برای حضور شرکت های آمریکایی قائل نیستیم، بلکه مانع را دولت آمریکا ایجاد کرده است.
وی امضای این قرارداد را دستاورد برجام و دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشورمان دانست و افزود: مردم در انتخابات 29 اردیبهشت قاطعانه خواستند تا حرکت دولت یازدهم ادامه یابد.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: مسیری طولانی و فرساینده طی شد تا این قرارداد به امضا برسد اما از این پس راه خود را با نشاط و شتاب ادامه می دهیم.
**تارنمای آمریکایی اویل پرایس: بازگشت توتال با یک قرارداد بزرگ به ایران
تارنمای آمریکایی 'اویل پرایس' (oilprice) نوشت: توتال فرانسه اولین شرکت غربی است که با یک قرارداد بزرگ به ایران بازمی گردد.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این تارنمای خبری که در حوزه نفت و گاز فعالیت می کند، نوشت: قرارداد توتال 20 ساله است و شروط فنی و تجاری زیادی در آن گنجانده شده است. زیربنای این توافق ماه نوامبر سال گذشته گذاشته شده بود. توتال منتظر بود تا بخش های دیگری از تحریم های آمریکا علیه ایران بی اثر شود و بعد از آن، تصمیم نهایی را درباره سرمایه گذاری در این پروژه گازی اتخاذ کند.
اویل پرایس به پیش بینی نتایج این توافق و توسعه نهایی فاز 11 پارس جنوبی نوشت: توتال با داشتن 50.1 درصد سهام، شرکت برتر در میان کنسرسیومی است که روز دوشنبه با شرکت ملی نفت ایران توافق امضا کرد. فاز 11 میدان پارس جنوبی روزانه ظرفیت تولید دو میلیارد فوت مکعب گاز و چهارصد هزار بشکه نفت خواهد داشت.
به نوشته این تارنمای تخصصی حوزه نفت و گاز، بدین ترتیب، گازی تولیدشده این فاز از سال 2021 به بازار داخلی ایران را تامین خواهد کرد.
ماه گذشته پاتریک پویانه مدیرعامل توتال گفته بود یک میلیارد دلار به توسعه میدان پارس جنوبی اختصاص میدهد اما تا روز دوشنبه این توافق به امضا نرسیده بود.
فاز 11 پارس جنوبی قرار است طی دو مرحله توسعه یابد. اولین مرحله آن دو میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. پس از آن اگر شرایط مهیا باشد فاز دوم شروع خواهد شد.
همانطور که مدیرعامل توتال گفته این یک توافق بزرگ برای توتال است که سبب بازگشت این شرکت به ایران شده و صفحه جدید را در تاریخ روابط آن با این کشور باز خواهد کرد.