آفتابنیوز : به گزارش ایرنا، حاشیه سازی برای حجت الاسلام «حسن روحانی» رییس جمهوری و اعضای هیات دولت در چهار سال گذشته چنان گسترده بود که برخی از کارشناسان این میزان انتقاد را علیه یک دولت پس از انقلاب اسلامی بی سابقه دانستند.
منتقدان تابلودار روحانی برای به حاشیه بردن دولت یازدهم نیاز به موضوع خاص نداشته بلکه از هر ابزار و بهانه ای برای حمله به دولت روحانی استفاده می کردند.
برای شناخت دقیق راهبردی های منتقدان در این زمینه نیاز است نگاهی به برخی از حاشیه های ایجاد شده در دولت یازدهم داشته باشیم؛
1- واکاوی نخستین برخوردهای جریان منتقد دولت با کابینه روحانی نشان از آن دارد که نخستین هدف جریان های سیاسی منتقد و شخصیت های وابسته به آنها، پشیمانی حجت الاسلام روحانی از حضور در چهار ساله دوم بود. آنان برای تحقق این مهم نخست حس ناامیدی را بین مردم تزریق کرده و سپس با اشاره به میزان رای روحانی در انتخابات سال 92، وی را فاقد پایگاه در میان قشرهای مختلف جامعه دانسته و دولت تک دوره ای می نامیدند.
منتقدان با چنین ترفندهایی سعی داشتند نخست بر پایگاه رای روحانی تاثیر منفی بگذارند و در ادامه با تکرار واژه ی «دولت ناکارآمد»، مردم را تشویق کنند به گزینه ای دیگر رای دهند.
2- یکی دیگر از اهداف منتقدان از فشار به دولت یازدهم جبران شکست انتخاباتی از طیف اعتدالگرا در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی بود.
منتقدان برای اجرایی کردن این راهبرد با برجسته سازی برخی اتفاقات چهارسال گذشته، دولت را درگیر مسایلی کردند که موجب شد بیشتر انرژی دولت صرف پاسخگویی به این حاشیه ها باشد.
در چهار سال گذشته مسائلی مانند فیش های حقوقی نامتعارف، شایعه تقلید صدای رییس جمهوری، دخالت برادر رییس جمهوری در عزل و نصب ها، بالا بودن سن اعضای کابینه، مدرک تحصیلی برادر رییس جمهوری، گورخواب های شهریار، حقوق شهروندی، اسید پاشی در شهرهایی مانند اصفهان، ریزگردهای وارد شده به مناطق غرب و جنوب غربی و سبد کالا از جمله مهمترین حاشیه هایی بود که توسط منتقدان از تریبون های مختلف مطرح شد.
تردید در مدرک و رساله دکتری رییس جمهوری یکی دیگر از بداخلاقی های سیاسی بود که در ایام انتخابات برای فشار به روحانی در دستور کار قرار گرفت.
3- منتقدان علاوه بر این حاشیه سازی ها، پنهان کردن موفقیت های دولت یازدهم در تعاملات داخلی و خارجی را هدف قرار دادند.
هر چند کارشناسان از پایان دادن به مناقشه هسته ای و بازگرداندن ثبات به بازار داخلی به عنوان طلایی ترین دستاوردهای دولت روحانی یاد می کنند اما منتقدان در تلاشند تا با برجسته سازی حاشیه سازی برای وزارت امور خارجه روابط خارجی و آمارسازی اقتصادی موفقیت های دولت یازدهم در این زمینه زیر سوال ببرند.
برای تحقق چنین راهبردی نمایندگان منتقد دولت در مجلس نهم و دهم با طرح سوال از وزیران روحانی به ویژه تیم مذاکره کننده هسته ای، به نوعی زمینه را برای کم رنگ کردن موفقیت ها فراهم کردند.
حضور وزیران در مجلس شورای اسلامی و پاسخ به منتقدان بدون حاشیه نبود. در حالی که دولت یازدهم در زمینه تعامل با مجلس شورای اسلامی یکی از بهترین دوران های خود را سپری کرد اما بازگویی برخی از سخنان جلسات غیر علنی و بازتاب آن به صورت گسترده در رسانه های وابسته، فشار فراوانی به دولت وارد آورد.
افزون بر اقدامات فوق گروهی از نمایندگان وابسته به دلواپسان برخلاف حمایت قاطع مقام معظم رهبری از تیم مذاکره کننده هسته ای، تعابیر اتهام های ناروایی نظیر خائن و جاسوس را درباره تیم دیپلماسی هسته ای به کار بردند.
4- پس از انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی دوباره تفکر اعتدال در کشور حاشیه سازی برای دولت و رییس جمهوری، جای خود را به بداخلاقی های سیاسی داد.پخش شبنامه علیه رییس جمهوری در برخی از شهرها و هم سنجی وی با ابوالحسن بنی صدر راهبرد کنونی منتقدان دولت برای حاشیه سازی است.
آنان با انتخاب بریده هایی از سخنان رییس جمهوری و همسنجی آن با سخنان بنی صدر سعی دارند یک ذهنیت در مردم ایجاد کنند که رییس جمهور با سواستفاده از رای مردم، در مسیر بنی صدر گام گذاشته است.
بداخلاقی سیاسی منتقدان دولت به فضای مجازی ختم نمی شد بلکه فتوشاپ تصویر روحانی و بنی صدر، شعارهای سازماندهی شده در راهپیمایی روز قدس و منافق خطاب کردن رییس جمهوری در حضور رسانه های داخلی و خارجی در یک ماه گذشته به حربه ای برای حاشیه سازی تبدیل شده است.