آفتابنیوز : به گزارش جام جم، باید بدانید استخر محل بسیار مناسبی برای انتقال بیماریهای پوستی و عفونی است. از اینرو، استفاده از این استخرها همواره با مسائل و خطرات بهداشتی روبهرو است.
ضدعفونی نکردن یا ضدعفونی کردن نامناسب و ناکافی استخر و جکوزی، تصفیه نامناسب یا تصفیه نکردن آب استخر و جکوزی بهمدت طولانی (بیش از دو روز)، تجمع آلودگیهای انسانی مانند چربی بدن، تعریق یا استفاده از کرمهای آرایشی، استفاده از آب نامناسب یا بهعبارتی، استفاده از آبهای غیر از آب لولهکشی شهری برای کاهش هزینه مصرف آب، بیتوجهی به نظافت محوطه استخرها و جلوگیری نکردن از ورود افراد مبتلا به بیماری بهعنوان شاخصترین عوامل آلودگی آب استخر و جکوزی شناخته میشود.
برخلاف باور عموم، اضافه کردن کلر به آب استخرها در کاهش صددرصدی این آلودگیها موثر نیست. درعین حال براساس آمارهای وزارت بهداشت بسیاری از استخرها ممکن است گندزدایی را بهطور کامل انجام ندهند و دقیقا به همین دلیل هر سال شاهد تعطیل شدن تعدادی از آنها به دلیل رعایت نشدن مسائل بهداشتی هستیم.
از طرفی، این روزها شایع شده که در بعضی استخرها بهجای کلر از وایتکس استفاده میکنند. این موضوع تا چه حد مشکلآفرین است؟ بهطورکلی، استفاده از وایتکس ممنوع است، چراکه تثبیتکنندههای داخلی وایتکس که سمی هستند، در فضا متصاعد میشوند و باعث تغییر PH محیط شده، وضعیت آب را برای استفاده مردم نامساعد میکنند، اما طبق گزارشهای سال گذشته تعدادی از استخرهای متخلف در این زمینه پلمب شدند؛ بنابراین استاندارد بودن و تمیزی استخر، عامل مهمی برای سلامت افراد محسوب میشود و قیمت پایین نباید ملاک باشد. همچنین عفونتهای قارچی ازجمله بیماریهایی هستند که میتوانند از طریق استخر منتقل شوند و انتقال هم معمولا از طریق راه رفتن بدون دمپایی روی سطوح مرطوب و لبه استخر است.
اگر فردی که در ناحیه پا دچار عفونت قارچی است، با پای برهنه کنار استخر راه برود و پای فرد دیگری پس از او با آن محل تماس پیدا کند، شخص به عفونت قارچی مبتلا میشود.
البته شرط اولیه انتقال این بیماری، مرطوب بودن سطوح است. با این حساب حتی دمپاییها و دیگر وسایل استخر ممکن است آلوده به عفونتهای قارچی باشند؛ بنابراین باید در محیطهای مرطوب و از همه مهمتر، استخر دمپاییها را در حوضچه کلر حداقل به مدت ۱۵ ثانیه ضدعفونی کنید.
بسیاری از خانمها با این سوال مواجهاند که چرا بعد از استفاده از استخر و جکوزی دچار قارچ و خارش میشوند؟ آیا واقعا انتقال عفونت زنانه از راه استخر منبع علمی دارد؟ باید گفت: بله! رفتن به استخر و شنا کردن ممکن است احتمال قارچ را بیشتر کند، بویژه در صورتی که ناحیه تناسلی برای مدت طولانی مرطوب بماند و فرد بعد از استخر لباس خود را تعویض نکند.