کد خبر: ۴۶۳۷۷۲
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۱

درآمد ماهانه ۸ میلیونی با فروش شیر

کارآفرین موفق از راه اندازی گاوداری با کمک همسرش در حصارک کرج می گوید و بیان می کند:معمولاً روزی ۳۵۰ هزارتومان از فروش شیرها عایدم می‌شود با احتساب هزینه ۲.۵ میلیون تومانی علوفه‌ها در ماه، از درآمدم راضی هستم.
آفتاب‌‌نیوز :
تحقق اقتصاد مقاومتی و به دنبال آن مقاومت اقتصاد کشور در مقابل نفوذ اقتصادی در هر شرایطی، راهکاری است که رهبر معظم انقلاب بارها و بارها بر اجرای آن در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تاکید داشته و دارند.

مقوله اقتصاد مقاومتی محور مهمی است که می طلبد در تمام سطوح جامعه دنبال شود. به سراغ حسین شریفی، پرورش دهنده گاو شیری و گوشتی رفتیم چرا که الگوی موفقی از اقتصاد مقاومتی در استان البرز است.

از ابتدای خلقت بشر علی‌رغم افزایش مداوم جمعیت، منابع تأمین‌کننده احتیاجات همواره ثابت بوده‌ و در طی سالیان، تنها راه‌ها و روش های بهره‌برداری از این منابع تغییر کرده‌اند.

هزاران سال است که گاو، جزیی از زندگی کشاورزی انسان به شمار می‌آید. نزدیک به شش هزار سال پیش از میلاد مسیح، بشر شیوه زندگی خود را تغییر داده و به اهلی کردن حیوانات پرداخت. چگونگی اهلی شدن گاو چندان مشخص نیست؛ اما با استناد به کتیبه ای که در یکی از معابد عراق به دست آمده، حدود چهار هزار و 500 سال پیش از میلاد مسیح، شخصی در حال دوشیدن شیر از گاو نشان داده شده است.

در حال حاضر، حدود یک میلیون و 600 هزار واحد دامداری زیر نظر اتحادیه­ ی دامداران ایران مشغول به فعالیت هستند که وظیفه ­ی تأمین گوشت و شیر کشور را به عهده دارند.

بر اساس آمارهای اعلام شده توسط وزارت کشاورزی، در حال حاضر سه میلیون نفر در امور دامپروری کشور در قالب واحدهای صنعتی، سنتی، دامی کوچک و بزرگ و عشایری فعالیت دارند که ارزش سرمایه­ ی آنان در زیربخش دام و طیور بیش از 209 هزار میلیارد ریال است که نشانگر اهمیت بسیار بالای صنعت دام و طیور در اقتصاد کشور است.

*دوست داشتم به جای قصابی تولیدکننده گوشت باشم

حسین شریفی، یکی از نمونه های موفق کارآفرین اقتصاد مقاومتی است. روزانه نزدیک به 200 کیلو شیر برداشت می‌کند و پرورش دهنده گوساله گوشتی است.

شریفی در خصوص ورود به عرصه گاوداری می‌گوید: به دامپروری علاقه زیادی داشتم، ابتدا مشغول به شغل قصابی بودم اما خیلی دوست داشتم خودم تولیدکننده گوشت باشم. قصابی‌ها زیاد شدند و با توجه به افزایش تورم که باعث شد گوشت از کیلویی 6 هزارتومان به 30 هزار تومان برسد قدرت خرید مردم کمتر شد و من تصمیم گرفتم خودم گاوداری راه‌اندازی کنم.

وی ادامه می دهد: مکان مناسبی داشتم ولی سرمایه اولیه برای پرورش دام سنگین را نداشتم، اما با لطف خدا و حمایت بسیج سازندگی توانستم به نقطه‌ای که امروز هستم برسم یعنی روز اول هیچ گاوی نداشتم و با 30 میلیون تومان وامی که از بسیج سازندگی گرفتم و پس‌اندازی که خودم داشتم 8 گاو خریداری کردم به همراه 5 گوساله که الان گوساله هایم 8 عدد شده‌اند.  در حال حاضر 8 گاو شیری و هشت گوساله دارم. چند ماه دیگر هم یکی دیگر از گاوها زایمان می‌کند که امیدوارم ماده باشد.

*دولت برنامه خاصی برای خرید شیر ندارد/ اگر طرح اقتصاد مقاومتی نبود خیلی‌ها بیکار بودند

وی بیان می  کند:فروش شیر به یکی از معضلات گاوداری‌ها تبدیل شده است. دولت برنامه خاصی برای خرید شیر و حمایت از گاوداری‌ها را ندارد. ماست بندی‌ها هم متأسفانه نقدی پول نمی‌دهند و با چک کار می‌کنند که این به صرفه نیست و باید پول در گردش باشد. در نهایت شیر را خودم به مصرف‌کننده می‌رسانم در روز 200 کیلو شیر تولید می‌شود که این شیر را با قیمت 1700 تومان به دست مصرف‌کننده‌ها می‌رسانم.

 شریفی تأکید کرد: معمولاً روزی 350 هزارتومان از فروش شیرها عایدم می‌شود با این احتساب که در ماه نزدیک به 2.5 میلیون تومان هم هزینه علوفه‌ها می‌شود، هزینه علوفه‌ها بالاست اما در کل  برای من راضی کننده است. بیشترین هزینه یک گاو خوراک آن است که اصلی ترین آن علوفه خشبی یونجه و ذرت علوفه می‌باشد مثال خوراک روزانه گاو شیری با شیر متوسط 20 الی 25 کیلو گرم حدودا 18 الی 20 کیلو گرم ذرت علوفه و 2 الی 4 کیلو  یونجه است.

در اقوام توانستم استفاده از لبنیات را جا بیندازم و فرهنگ‌سازی کنم. الان مشکلی از لحاظ تامین لبنیات در  اقوام خودم نداریم. از شرایط و درآمدم راضیم اگر  این طرح‌های اقتصاد مقاومتی نبود خیلی از مردم همچنان سردرگم بودند و بیکار.

*موفقیتم را مدیون همسرم هستم/ همسرم به من انگیزه می‌دهد

وی درباره همکاری همسرش در شغلش می گوید:موفقیتم را بعد از لطف خداوند مدیون همسر و بعد پدرم هستم. اگر حمایت های همسرم نبود من نمی‌توانستم به موفقیت برسم. بسیاری از کارهای گاوداری را همسرم انجام می‌دهد و بار سنگینی از روی شانه‌هایم برمی‌دارد. همسرم هم به کار تولید علاقه دارد و هم اینکه در منزل حوصله اش سر می‌رود و دوست دارد از وقتش برای کمک کردن به من استفاده کند و الان بسیار راضی است. بعضی مواقع خستگی را در چهره همسرم که مشاهده می‌کنم خودم ناراحت می‌شوم اما همسرم به من امید می‌دهد. وقتی خیلی خسته می‌شوم او بیشتر کمکم می‌کند. واقعاً همسر می‌تواند نقش بسزایی در موقفقیت مرد داشته باشد. وقتی کارمان تمام می‌شود دور هم می‌نشینیم و چای زغالی می‌خوریم. نگاه مهربانانه همسرم تمام خستگی من را از تنم می‌برد.

*هزینه‌های اداره گاوداری

این فعال کارآفرینی گفت:هزینه تغذیه، هزینه دستمزدها، هزینه‌های دارویی و بهداشتی، هزینه‌های کارگر از هزینه‌های مهم در گاوداری است که بیشترین هزینه مربوط به تغذیه است که این هزینه در ایران متجاوز از60 درصد است پس خرید به موقع علوفه و خوراک و کاهش ضایعات آن در کاهش هزینه تغذیه موثرند، یک دامپرور آگاه موقع فراوانی محصول یا سر فصل خوراک دام خود را تهیه می‌نماید. تولید شیر و گرفتن گوساله هدف نهایی و بازدهی یک گاوداری شیری است و گاوی که آبستن شود و یا تولید پائینی دارد نگهداریش اقتصادی نیست. معمولا هر گاو به ازای هر کیلو شیر 5-2برابر علوفه مصرف می‌کند، گاوداری مانند هر سازمانی نیازمند اداره و مدیریت صحیح است هیچ کس نمی‌تواند با اتکای به سرمایه ی خود در کار گاوداری موفق شود بدون آنکه اصول مدیریت را رعایت کند.

 وی بیان کرد:دامپرور با موجود زنده سر و کار دارد که تعطیل بردار نیست و مراقبت دایمی و شبانه روزی می‌خواهد تنها داشتن گاو اصیل کافی نیست ، مدیریت باید عالی باشد . مهمترین اهرم در پرورش گاو داشتن کارگران دلسوز و علاقمند به کار است چونکه دائماً با گاو سر و کار دارند و یک دامداری نیازمند کارگران صدیق وشایسته است، پس در درجه اول باید روابط حسنه بین کارگران و کارفرما بوجود آید که با رعایت چند اصل می‌توان آن را ایجاد کرد مانند مراعات اصل تشویق و با ارزش شمردن کارگر، همدلی و همفکری با کارگر، محترم شمردن کارگر شناسایی زندگی آن‌ها، دادن مزایا به کارگران.

*مدیر موفق، مهم‌تر از یک گله نژاد عالی و امکانات بالا است

وی اظهار داشت:شاید بیش از داشتن یک گله با نژاد خالص و عالی و همچنین امکانات بالا، وجود یک مدیر قوی و آگاه بتواند یک دامداری را به یک دامداری نمونه و با تولید و رکورد بالا تبدیل کند. مدیری که علاوه بر تجربه از علم روز نیز مطلع بوده و آن را به خوبی بکار ببرد. اما گاهی توجه به نکات کوچک اما مهم و کاربردی که گاهی به آن توجه نمی‌شود، می‌تواند راه‌حل بسیاری از مشکلات به وجود آمده در گله باشد و در نتیجه راندمان و رکورد گله را تا حد زیادی بهبود بخشد.

*سخت گیری‌های وام باید کمتر شود/ دولت باید آستین هایش را بالا بزند

این فعال اقتصادی ضمن اشاره به اینکه قرار بود دولت جوانان را در امر اقتصاد مقاومتی حمایت کند، گفت: همکاری دولت در حد وام بود. هر زمان که به بانک مراجعه می کنیم یا به ضامن گیر می‌دهند  یا سود بازپرداخت این وام‌ها آنقدر بالاست که جوان جرأت نمی‌کند به آن نزدیک شود؟! باید سختگیری‌های اعطای تسهیلات کمتر شود تا تولیدکننده دغدغه ضامن را نداشته باشد. اگر سخت گیری‌ها به همین شکل به قوت خودش باقی بماند خیلی از جوانان چون مشکل ضامن و کارمند و سند دارند، نمی‌توانند از این وام‌ها برای راه اندازی کارگاه‌های اقتصاد مقاومتی استفاده کنند. درنتیجه اشتغالزایی نخواهیم داشت. وقتی جوانی برای کشور و معاش خود تلاش می‌کند دولت باید از آن حمایت کند و نباید فقط به حرف زدن درباره اقتصاد مقاومتی و جهاد اقتصادی اکتفا کنیم، باید دولت آستین‌هایش را بالا بزند تا مردم ترغیب شوند.
منبع: تسنیم
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین