کد خبر: ۴۶۶۷۳
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۸۵ - ۱۰:۵۵
پس از تشکیل دولت دائمی عراق

سفیر آمریکا، ایران را دوباره به مذاکره دعوت کرد

آفتاب‌‌نیوز : اما از هنگام توافق تا زمانی که دولت عراق تشکیل شد در مناسبات ایران و آمریکا نیز دچار بی اعتمادی تازه ایی شد چنان که سفیر ایران در بغداد اعلام کرد که با تشکیل دولت عراق،دیگر نیازی به مذاکره با آمریکا وجود ندارد.تحلیل گران می گویند احتمال دارد انصراف تهران از مذاکره مستقیم با آمریکا به علت بوده باشد که ایالات متحده طی هفته های اخیر دعوت بسیاری از رهبران جهان را برای مذاکره با ایران درباره مسایل دو کشور را رد کرد.

دامنه این درخواست ها ازسیاستمداران و سناتورهای جمهوری خواه و دمکرات و رهبران کشورهای اروپایی و حتی حوزه خلیج فارس تا شخص کوفی عنان دبیر کل سازمان ملل را شامل می شد.

با این همه پس از انصراف ایران از مذاکره با آمریکا درباره عراق زلمای خلیل زاد سفیر واشینگتن در بغداد گفته که آمادگي دارد با ايراني‌ها درباره‌ي روابط‌شان با عراق گفت‌وگو كند. سفير آمريكا در عراق اين اظهارات را تنها يك روز پس از آن مطرح كردهكه دولت جديد عراق به نخست‌وزيري نوري مالكي پس از پنج ماه مذاكرات فشرده كار خود را آغاز کرده است.

حسن کاظمی قمی سفیر ایران در بغداد پیشتر اعلام کرده بود که شايد بيش از يك سال باشد كه آمريكايى ها كه در بغداد هستند سيگنال هاى درخواست مذاكره با ايران را مى دهند تا مذاكره مستقيم بين دو كشور صورت گيرد.به گفته سفیر ایران اين سيگنال هايى كه فرستاده مى شد توسط مقام هاى عراق به تهران منتقل مى شد. "مقام هاى عراقى به ما مى گفتند آمريكا يى ها مى گويند اگر امكان دارد مذاكره انجام شود."

سفیر ایران در عراق می گوید که واقعاً نمى شود به آمريكايى ها اعتماد كرد. تجاربى كه در گذشته بوده و آن چيزى كه آمريكايى ها نشان دادند قابل اعتماد نيستند. جمهورى اسلامى ايران هم تاكيد داشت كه امروز ايران به طور مستقيم دارد با مردم و دولت عراق همكارى و به آنها كمك مى كند كه بتواند مستقر شود و ماموريت خود را انجام دهد. احساس نياز اينكه با آمريكا بر سر ميز مذاكره بنشينيم و درباره عراق صحبت كنيم نمى كرديم اما درخواست دولتمردان، رهبران و سياستمداران عراقى نسبت به انجام اين موضوع واقعاً زياد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین