آفتابنیوز : ساحل امن» نام کمپ ترک اعتیاد بانوان در قزوین است و قصههایی در دل خود دارد که هرکدام عبرتآموز و شنیدنی است و از رنج انسانهایی حکایت میکند که گرفتار بیماری آزار دهنده اعتیاد شدهاند. زنانی که باید دختران با نشاط خانواده و یا همسران شکیبا و مادران دلسوز باشند، امروز در این کمپ به دنبال ترک اعتیاد و بازگشت به زندگی هستند، زندگی که به آن «امید» دارند.
18 سال بیشتر نداشت و یک سالی بود که با همراهی دوستش گرفتار این دام خانمانسوز شده بود او میگفت به همراه دوستش حشیش مصرف میکرد و پس از گذشت یک سال از مصرف خانوادهاش وی را تحویل ساحل امن دادهاند. از پاک شدنش چند روزی بود که میگذشت خودش هم از وضعیتش ناراضی و ناراحت بود و پشیمان از اینکه در این دام افتاده است اما تصمیم خود را گرفته بود تا مواد را کنار بگذارد و به آغوش گرم خانوادهاش برگردد و دوباره درس و مدرسه را پی گیرد از شرایط فعلی که در ساحل امن داشت راضی بود و در حال حاضر آنجا را محل امنی برای خود میدانست.
دختر 20 سالهی دیگری هم آنجا بود بهنظر میرسید غم بزرگی در دل دارد و زیاد تمایلی به صحبت نداشت هنگام صحبت مدام سرش را پایین میانداخت و میگفت با دوستش در حال کشیدن مواد بودند که دستگیر شدهاند.
دیگری از 10 سالگی مواد مصرف میکرد به گفتهی خودش برای ترک یکی از دوستانش در 10 سالگی به منزل دوستش رفته بود که باعث شد خودش هم معتاد شود او اکنون 33 سال داشت و چند روزی بود که از پاک بودنش میگذشت او هم از شرایط فعلی که در کمپ داشت رضایت داشت.
زن دیگری که از ابتدا دنبال آن بود تا صحبت کند نوبتش رسید او را نازی صدا میکردند و نزدیک به یک ماه دیگر فرزند دومش متولد خواهد شد، دختر اولش در بهزیستی بود نازی 28 سال داشت و تاکنون بارها ترک کرده بود و دوباره به سمت استفاده از مواد مخدر آمده بود او میگفت از 10 سالگی مصرفکننده است و هروئین و شیشه مصرف میکند. پای صحبتش که مینشستی انگار دنبال آن بود تا با شوخی و خنده علت اصلی گرایشش به مواد را پنهان کند، او هم از وضعیتش در کمپ راضی بود اما تنها نگرانی که داشت همان دختری بود که اکنون روزگارش را در بهزیستی میگذراند.
زن 24 سالهی دیگری هم که زندگیاش را پر از مشکل میدانست معتقد بود مشکلات بیشازحد زندگی باعث شد روی به مواد بیاورد او شیشه و تریاک مصرف میکرد و میگفت در حال حاضر 25 روز از پاک بودنش میگذرد.
زن دیگری که از 18سالگی مصرفکننده بود علت مصرف خود را کنجکاوی و آشنایی با مواد اعلام کرد و میگفت: تا قبل از ازدواج چند باری مواد را جابهجا کرده بودم اما پس از ازدواج با همسرم شروع به مصرف کردم و در چهار سال گذشته به دلیل فوت مادرم مصرفم افزایش پیدا کرد. او در حال حاضر یک فرزند داشت که در کنارش نبود، بچه به بهزیستی سپرده و پدر کودک نیز فوتشده بود و خبری از ناپدری که با مادر مواد مصرف میکردند نبود.
زن 32 سالهی دیگری هم در جمع حضور داشت که دارای دو فرزند بود و هر دو در حال حاضر در بهزیستی بودند او هم 3 سالی بود که شیشه مصرف میکرد و معتقد بود با تمایل خودش به سمت مصرف رفته است البته همسرش هم مصرفکننده بوده و اکنون نیز طلاق گرفتهاند. او میگفت مواد مخدرهای مختلفی استفاده کرده است و اکنون قصد ترک کردن دارد البته چند روزی هم میشد که از پاک شدنش میگذشت و از همه میخواست برایش دعا کنند تا بتواند مصرف را کنار گذاشته و به آغوش خانوادهاش برگردد و از فرزندانش مراقبت کند.
زن 50 سالهای هم که 24 سال از مصرفش میگذشت شرایط خود را در کمپ مناسب عنوان میکرد و میگفت: شرایط زندگی باعث شده تا به سمت مصرف مواد کشیده شود البته او هم چند روزی بود که مصرف را کنار گذاشته بود.
یکی دیگر از زنان نیز که با تمایل خود در کمپ حاضرشده بود یک لغزش در زندگیاش را علل مصرف مواد عنوان کرد و طلاق را تشدیدکنندهی گرایش به سمت مواد مخدر دانست. او از وضعیت فعلی خود در کمپ بسیار راضی و معتقد بود ساحل امن تاکنون پاسخگو و اثرگذار در زمینهی کنار گذاشتن وی در مصرف مواد مخدر بوده است.
نقش موثر خانوادهها در پیشگیری
طبق بررسیهای صورت گرفته بیشتر افراد مصرفکننده بهواسطهی همسران خود در این دام افتادهاند و البته ردهی سنی حاضر در کمپها نیز نگرانکننده است و لازم است تا مسئولان مرتبط توجه خود را در این زمینه بیشتر کنند. شاید بتوان یکی از علل گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر را افزایش ریسکپذیری و تمایل برای تجربهی مصرف عنوان کرد که در این راستا آسیبهای اجتماعی موجود و عدم نظارت کافی میتواند سبب گسترش جمعیت معتاد به مواد مخدر در جامعه شود. علاوه بر نظارت و حمایت مسئولان مرتبط، خانوادهها نیز نقش مؤثری در آگاهی بخشی به فرزندان خود خواهند داشت و والدین میتوانند با آموزش مهارتهای زندگی و نه گفتن به فرزندان خود مسیر گرایش به مواد مخدر را تا حدودی کاهش دهند.
منبع: ایسنا