آفتابنیوز : زرقاوی کیست؟ احمد فاضل نزال ملقب به ابومصعب الزرقاوی از تیره الخلایله منسوب به عشیره بنی حسن است. گفته می شود عشیره بنی حسن از نزدیکترین عشایر اردن به خانواده پادشاهی این کشور هستند. احمد در سال 1966 در شهر زرقا در37 کیلومتری شمال شرقی عمان پایتخت اردن زاده شد. در نوجوانی تحصیلات خود را رها کرد و به استخدام شهرداری زرقا در آمد. جالب اینکه او که به دلیل عیاشی ،میگساری ،.... چندین بار راهی زندان شد علاقه زیادی به بازی فوتبال داشت و اغلب پا به توپ می شد؛سرنوشت اما برای زرقاوی علاوه بر بازی فوتبال ،بازی های دیگری در آستین داشت.
احمد در سال 1989 برای پیوستن به نیروهای عرب که برای جنگ افغانستان تحت اشغال شوروی سابق رفته بودند، عازم کابل شد. با ورود زرقاوی به افغانستان جنگ به پایان رسید. اما زرقاوی تا سال 1993 در افغانستان ماند و آموزش های نظامی و عقیدتی دید.
گرایش شدید او به القاعده اما وقتی نمود بیشتری یافت که در پاکستان با «عصام البرقاوی» معروف به ابو محمد مقدسی آشنا شد. مقدسی نقش مهمی در تحول افکار زرقاوی ایفا کرد، به گونه ای که به رهبری معنوی زرقاوی مبدل شد.
دوستی زرقاوی و مقدسی ادامه یافت تا اینکه این دو در اردن به جذب نیروهای جنگجو و اعزام آنان به افغانستان پرداختند.
در سال 1994 زرقاوی و مقدسی به دلیل در اختیار داشتن سلاح غیرمجاز دستگیر و راهی زندان شدند. پس از مدتی هر دو با عفو عبدالله پادشاه کنونی اردن از زندان آزاد شدند. بعد از آزادی از زندان یک تشکل جهادی سری در اردن تشکیل داد، پس از این زرقاوی به دلیل عدم توجه به سیاست های حاکم بر اردن و خانواده سلطنتی آن کشور مورد انتقاد استاد قرار گرفت.
مقدسی از زرقاوی خواسته بود که به جای افغانستان، اردن را به پایگاه جهاد بر ضد خانواده سلطنتی تبدیل کند. زرقاوی در سال 1999 بدون توجه به انتقادهای استادش راهی پاکستان شد و تا سال 2000 آموزش های نوین نظامی و روش های استفاده از برخی سلاح های بیولوژیکی و شیمیایی را در پایگاه های القاعده در پاکستان فرا گرفت.
در سال 2001 در حالی که حکم اعدام غیابی به دلیل انجام عملیات تروریستی در اردن بر ای زرقاوی صادر می شد، او مراسم تحلیف خود را نزد اسامه بن لادن در افغانستان به جا آورد.
پس از ادای سوگند در استراتژی زرقاوی چرخشی پیش آمد. به گونه ای که مخالفت خود را با استراتژی القاعده در برابر آمریکا اعلام کرد. استراتژیست های القاعده خواستار هدف قرار دادن آمریکا به عنوان «دشمن دور» و انتقال میدان جنگ به داخل ایالات متحده و بسیج جهانی بر ضد این کشور بودند.
در حالی که زرقاوی خواهان آغاز جنگ بر ضد دولت اردن در مرکز خاورمیانه به عنوان «دشمن نزدیک» بود و در اکتبر 2001 همزمان با سقوط طالبان در افغانستان، او به عراق رفت و دوباره پایه های سازمان تروریستی جدیدی را پی ریخت.
«سازمان توحید و جهاد رافدین» شاخه القاعده در عراق، تشکل جدید زرقاوی است. در 15 اکتبر 2001 او سه تن از نیروهایش را برای انجام عملیات های انتحاری به اسراییل فرستاد. این سه در ترکیه دستگیر و عملیات نیز ناکام ماند.
در ماه می سال 2002 درجریان یک درگیری در عراق یک پایش قطع شد، در تابستان سال 2002 پس از بهبودی به استفاده از پروتز عادت کرد و در بغداد یک مرکز فرماندهی بنا ساخت.
در اواخر تابستان سال 2002 به لبنان رفت و گفته می شود با برخی لبنانی ها دیدار کرده است. در اکتبر سال 2002 پس از بازگشت از لبنان به قتل «لورنس وولی» مسئول آمریکایی آژانس توسعه جهانی متهم شد.
در ابتدای سال 2003 زرقاوی از بغداد به کردستان عراق نقل مکان کرد و به طراحی برای انجام عملیاتهای تروریستی با استفاده از سلاح های شیمیایی پرداخت. مکان انجام عملیات های مورد نظر زرقاوی بریتانیا، فرانسه، گرجستان و چچن بود.
در همین سال نیروهای زرقاوی در بریتانیا به اتهام مسموم کردن خوراک نیروهای نظامی دستگیر و راهی زندان شدند.
از آن سال تا روز پنج شنبه 18 خرداد ماه جاری ابومصعب زرقاوی، در عراق فرماندهی عملیات های تروریستی بسیاری را به عهده داشت. آمریکایی ها مبلغ 25 میلیون دلار جایزه برای سر زرقاوی تعیین کرده بودند؛رقمی که با جایزه تعیین شده برای دستگیری بن لادن مساوی بود. زرقاوی از شهرداری زرقا تا تبدیل شدن به یکی از استوانه های اصلی ساختار تشکیلاتی القاعده راه درازی پیمود ،به طوری که بسیاری اورا در قامت یک رقیب برای بن لادن و الظواهری ارزیابی می کردند.
ظاهر شدن زرقاوی بر روی سایت های القاعده در حال سر بریدن گروگان ها وحشت را در عراق حکمفرما کرده بود.
این در حالی است که مدتها است دیگر رهبران القاعده در نوارهای ویدئویی ظاهر نمی شوند و تنها به انتشار پیام های صوتی از طریق نوارهای کاست اکتفا کرده اند.
اما تصویرهای تلویزیونی زرقاوی مسلسل به دست و سیاه پوش در کنار مریدان نقاب دارش از کانال های ماهواره ای جهان پخش شد.شاید ظهور زرقاوی در صحراهای غرب بغداد بر روی صفحه تلویزیون باعث لو رفتن او شده باشد.مرگ زرقاوی همانقدر مهم بود که حضور نظامی اش در جنگ با نیروهای غربی حاضر در عراق. به گونه ای که با انتشار خبر مرگ زرقاوی ارزش دلار بالا رفت و قیمت نفت به زیر 70 دلار سقوط کرد.
با این وجود عده ای معتقدند مرگ زرقاوی وسوسه ای را در میان علاقه مندان به زرقاوی شدن در عراق به راه خواهد انداخت. حتی اگر عنوان اصلی فاکس نیوز،" نابود شد" باشد.