آفتابنیوز : محققان دانشکاه ملی استرالیا میگویند بخارهای آتش فشانهای فعال باعث خالی شدن عمق زمین و ایجاد این غارها شده که گرمای آن میتواند به ۲۵ درجه سانتیگراد برسد بنابراین اکوسیستمی از گیاهان و جانوران میتوانند زیر یخهای قطب جنوب زندگی کنند.
به گزارش آفتابنیوز و به نقل از بی بی سی، این پژوهشگران با بررسی کوه اربوس در جزیره راس در اقیانوس منجمد جنوبی شبکهای از غارهای به هم پیوسته را یافتند که در خاک آنها بقایای دی ان ای جلبک، خزه و حیوانات کوچک قابل شناسایی بود.
با این که بیشتر محتوای ژنتیکی یافت شده در خاک این غارها متعلق به جلبکها و مهرهدارانی است که در دیگر نقاط قطب جنوب هم دیده میشوند اما برخی از توالیهای ژنتیکی یافته شده ناشناخته بودهاند.
سریدون فریزر که این تحقیق را سرپرستی کرده میگوید: قدم بعدی این است که به آنجا برویم و به دقت نگاه کنیم آیا میتوانیم موجوداتی را پیدا کنیم که زیر یخهای قطب جنوب زندگی می کنند یا نه.
با وجود سرمای زمهریر قطب جنوب، گرمایی که آتش فشانها ساطع میکنند این غارها را کاملا قابل سکونت و گرم میکند به اندازهای که میتوان فقط با یک تیشرت راحت بود! ضمن اینکه در جاهایی که یخ نازک است نور هم ممکن است به این غارها برسد.
با توجه به اینکه آتشفشانهای زیادی در قطب جنوب وجود دارند ممکن است شبکه غارهای زیر یخچالها پدیدهای عادی باشد.
با این حال چون دسترسی به این غارها کار ساده ای نیست نمیتوان گفت چند شبکه غار زیر یخ وجود دارد و تا چه حد این غارها به هم راه دارند.
در قطب جنوب پانزده آتشفشان فعال یا آتشفشانهایی که اخیرا نشانه فعالیت نشان دادهاند وجود دارد و هنوز هم ممکن است آتشفشانهای جدیدی شناسایی شوند.
با وجود پیشرفتهایی که اخیرا در شناخت تنوع زیستی قطب جنوب حاصل شده، دانشمندان هنوز درباره حیات در شبکه غارهای زیر یخچال خیلی کم میدانند"؛ جایی که ممکن است زیستگاه گونههای متنوع گیاهی و جانوری از جمله ریز ارگانیسمها باشد.
احتمال زندگی مخالفان برجام ناشناخته در کیهان