آفتابنیوز : رئیس جمهور روسیه همچنین اضافه کرد که مسکو امیدوار است پروژه مشترکی را با تهران برای بهره برداری از ذخایر گاز طبیعی در ایران و روسیه آغاز کند. وی گفت که روسیه اکنون در حال گفت و گو برای کسب سرمایه ایران و روسیه و ایجاد شرکتی مشترک است و اینکه این موضوع اکنون هنوز در حد یک پیشنهاد بوده و در سطح فنی بررسی نشده است.
پروژه خط لوله صلح که قرار است گاز طبیعی ایران را از طریق پاکستان به هند برساند در معرض مخالفت های شدید آمریکا قرار دارد و حضور روسیه در ایران پروژه قطعا به این مخالفت ها می افزاید. روسیه در حال حاضر هم یکی از مخالفان اعمال تحریم ایران به سبب برنامه های هسته ای این کشور محسوب می شود.
حمایت دوما از پوتین
مجلس دومای روسیه پس از اعلام طرح مسکو برای همکاری مشترک با ایران، نسبت به این پیشنهاد ابراز علاقه کرد و سخنگوی پوتین هم در این رابطه به خبرگزاری ایتارتاس روسیه گفت که دوما از طرح ایجاد پروژه همکاری مشترک برای توسعه میادین گازی روسیه و ایران استقبال کرده است.
وی افزود که این اقدام دسترسی به بازار سایر کشورها را افزایش داده و به تامین امنیت انرژی جهان کمک می کند. به گفته این مقام روس امنیت انرژی جهان یک اولویت بوده و بدون شک جامعه جهانی خواستار عرضه با ثبات منابع انرژی برای تامین استانداردهای زندگی است.
به گزارش ایتارتاس رئیس کمیته صنایع ساخت و فناوری های پیشرفته مجلس دومای روسیه هم گفته که مشارکت روسیه در ساخت خط لوله گاز از ایران به پاکستان و هند، منجر به سفارش هایی نیز در زمینه متالوژی، خط لوله و ساخت ماشین آلات خواهد شد.
از سویی دیگر رئیس کمیته سیاست های اقتصادی دولت روسیه نیز اعلام کرده که همکاری مشترک این کشور با ایران برای هر دو کشور و نیز جامعه جهانی سودمند خواهد بود و در واقع گامی است برای تحقق سیاست روسیه در تنوع بازار برای رقابت و همکاری در سطح جهان.
مذاکره خط لوله در پکن
وزیر نفت هند هم در حاشیه اجلاس سازمان همکاری های شانگهای در چین با محمود احمدی نژاد، رییس جمهور ایران، دیدار و درباره برنامه هند برای خرید گاز طبیعی از ایران با وی گفتگو کرد. به گزارش روزنامه هندو و به نقل از یکی از منابع دیپلماتیک این کشور، وزیر نفت هند گفتگوهای بسیار خوبی با رییس جمهور ایران داشته است.
این دیدار در حالی صورت گرفته است که هند در چند ماه اخیر به دلیل فشارهای آمریکا، توافق بر سر اجرا پروژه خط لوله گاز ایران را به تعویق انداخته است. ایران و هند در تابستان سال گذشته قراردادی را برای خرید گاز ایران از سوی هند امضا کردند که بر اساس آن دهلی نو از سال 1388 پنج میلیون تن سوخت از تهران به مدت 25 سال خریداری کند.