کد خبر: ۴۷۷۳۵
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۸۵ - ۲۳:۲۳
بهزاد نبوی در گفتگو با آفتاب:

اصلاح طلب کسی است که نظام موجود را قبول دارد

آفتاب‌‌نیوز : وي مي افزايد: اول جبهه اعتدال بود که بعضی گروه های عضو جبهه اصلاحات آن را اعلام کردند، از جمله کارگزاران سازندگی و . . .. فکر کردیم اینها می توانند یک جبهه گسترده را با گروه‌ها و افرادی که با وضع موجود هماهنگی و همفکری ندارند، در بر بگیرند. طیف بعدی، همین جبهه اصلاحات است. این طیف نیز می تواند از کارگزاران شروع شود و شامل مجمع روحانیون، مشارکت، انجمن های اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب و . . . باشد. تاکید داریم که باید این جبهه را حفظ و تقویت کرد.

متن كامل گفتگوي آفتاب با مهندس بهزاد نبوي( كليك كنيد)

جبهه سوم نیز جبهه دمکراسی خواهی است که یک طیف دیگر از مخالفین وضع موجود را در بر می گیرد. فکر می کنیم مخالفین و منتقدین وضع موجود می توانند در این سه جبهه سامان پیدا کنند و از طریق گروه ها و شخصیت های عضو، ارتباطاتی داشته باشند. 

وي در اين باره اين سئوال كه گفته مي شد شما موافق حضور آقای معین در انتخابات نبودید و مثلا ترجیح می دادید که آقای هاشمی کاندیدای اصلاح طلبان باشد گفت: در مورد آقای هاشمی، در میان اصلاح طلبان 3 موضع وجود داشت. یک عده طرفدار ایشان بودند، که شامل کارگزاران و حزب اسلامی کار و ... بود. این دوستان رسما ایشان را کاندیدا کردند. عده دیگر مخالف سرسخت آقای هاشمی بودند و می گفتند هاشمی نباید به میدان بیاید.

نبوي تاكيد دارد كه بعضا حتی استدلال قانونی می آوردند که یک نفر نباید دو دور بیشتر نامزد شود. دسته سوم دربرگیرنده جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب و برخی گروههای دیگر اعتقاد داشتند آمدن هاشمی به صحنه برای حفظ سلامت انتخابات و ایجاد امکان رقابت بیشتر مفید است برخی حتی آمدن ایشان را لازم می دانستند.

من حضور هاشمی را مفید می دانستم. معتقد بودیم که اگر ایشان به صحنه بیایند، علاوه بر بازتر شدن فضای انتخابات این امکان را به وجود بیاورد که اگر نامزد اختصاصی گروه های اصلاح طلب به هر دلیل از صحنه خارج شد (ردصلاحیت، عدم کسب آرای لازم و ...)، تمام خاکریزها را در مقابل جریان اقتدارگرا از دست نداده باشیم.

آقای هاشمی با توجه به عدم ردصلاحیت و آرای نسبتا بالایی که داشت، به عنوان یک گزینه غیراقتدارگرا، مناسبترین شرایط را وضعیت فوق العاده و غیرقابل پیش بینی داشت. مخالفت و توطئه های شدید اقتدارگرایان علیه ایشان نیز نشانه صحت تحلیل مزبور بود.

تحلیل این بود که اگر معین رد صلاحیت شود و یا رأی نیاورد، ما می بایست یک خاکریز دیگر نیز داشته باشیم. عملا هم بدوا دکتر معین رد صلاحیت شد و پس از تأیید صلاحیت نیز ایشان و آقای کروبی رای نیاورند و فقط آقای هاشمی به مرحله دوم راه یافت.

اگر خاکریز آخر را پیش بینی نمی کردیم، مجبور بودیم با خروج آقایان معین و کروبی از صحنه بازی را یکسره واگذار کنیم. البته پیش از انتخابات مصلحت نبود چنین تحلیلی را علنا ارائه دهیم و عملا «گرا» برای رد صلاحیت نامزد خود داده و یا احتمال رای نیاوردن وی را مطرح کرده باشیم.

البته من از بهمن 82 تا دو ماه بعد از انتخابات با آقای هاشمی نه دیدار داشتم و نه حتی تلفنی صحبت کردم. البته با دوستان کارگزار دیدار داشتیم و همیشه تشویق می کردیم که آقای هاشمی در انتخابات شرکت کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین