آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، میشل عون، رئیسجمهور لبنان در گفتوگویی با مجله لوفیگارو تاکید کرد، رهبران کشورهای عربی که از زمان انتخابم به عنوان رئیس جمهور با آنها دیدار داشتهام، به حضور مسیحیها در کشورهای عربی و لبنان تعهد دادند.
عون گفت: میلیونها مسیحی و مسلمان در کنار یکدیگر در لبنان زندگی میکنند ما اکنون از شرایط اقتصادی رنج میبریم و در راستای بهبود آن تلاش میکنیم، ما از لبنانیها دعوت میکنیم که به کشور بازگشته و فرصتهای شغلی در کشورشان ایجاد کنند.
عون به تفاهمی که با سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان به دست آورده بود، گفت: نکات متعددی در این تفاهم وجود دارد اول اینکه لبنانیها مشکلات داخلی خود را خودشان تنها از راه گفتوگو و در فضایی شفاف و علنی حل کنند، دوم اینکه دموکراسی توافق شده اساسا به سیستم سیاسی لبنان بازگردد، سوم اینکه گروههای طرف این توافق به تمامی اصول و بندهای قانون اساسی لبنان و منشور ملی احترام بگذارند، طبق این منشور که از سال ۱۹۴۳ تصویب شده رئیسجمهور لبنان باید مسیحی مارونی، نخست وزیر مسلمان اهل تسنن و رئیس پارلمان مسلمان شیعه باشد. نصرالله تاکید کرد، حزب الله در خط مشی سیاسیاش میانهرو بوده و به حاکمیت ملی لبنان احترام میگذارد.
وی افزود: حزب الله از طرح خود برای تشکیل یک جمهوری اسلامی در لبنان منصرف شد و قانون انتخاب روسای قوای لبنان که تصویب شد برای همه عادلانه است. همچنین ما در حفظ لبنان در برابر تاثیر پول بر سیاست در لبنان موفق شدیم و توانستیم برای لبنانیها خارج کشور نیز حق رای گیری را فراهم کنیم و به این ترتیب آنها میتوانند در رای گیریها از ابتدای ۲۰۲۲ شرکت کنند.
عون درباره جنگ ژوئیه تاکید کرد: این جنگ نتیجه حادثهای بود که در مرزها در پی وقوع خطایی در واکنش به اسرائیل شکل گرفت. به من میگویند که حزب الله آن روز مرزهای اراضی اشغالی را نقض کرده این احتمال وجود دارد اما حوادثی از این نوع بارها تکرار میشوند. چند روز قبل نیز جنگندههای اسرائیلی دیوار صوتی را بر فراز صیدا شکستند و وارد حریم هوایی لبنان شدند.
وی در ادامه تاکید کرد: من با نصرالله در صورتی که نیاز باشد در تماس هستم ما از زمانی که به عنوان رئیسجمهور انتخاب شدهام دیدار مستقیمی با او نداشتهام.
رئیسجمهور لبنان تاکید کرد، حزب الله از اسلحه خود برای سیاست داخلی استفاده نمیکند و این اسلحه تنها برای مقاومت در برابر اسرائیل است که بخشی از خاک ما را اشغال کرده است این اراضی اشغالی به حدود ۳۰ کیلومتر مربع در مزارع شبعا میرسد.
عون افزود: تا زمانی که اسرائیل به قطعنامههای بینالمللی و قطعنامههای شورای امنیت و سازمان ملل احترام نمیگذارد نمیتوانیم حزب الله را از داشتن اسلحه محروم کنیم. اسرائیل حق دارد هر ساعتی که بخواهد جنگی را آغاز کند پس چرا دیگران حق ندارند برای دفاع از خود اسلحه داشته باشند نه این غیرقابل قبول است.
رئیسجمهور لبنان تاکید کرد: ما در راستای حمایت از ارتش لبنان برای دفاع از کشور و مردم تلاش میکنیم، صلح در منطقه نیز باید براساس حق باشد و مساله فلسطین باید حل شود. چرا راه حل تشکیل دو کشور پذیرفته نمیشود؟ این مانع تراشی به اسرائیل مربوط است که همچنان از خودروهای زرهی و جنگندههایش استفاده میکند.
وی افزود: استراتژی لبنان در برابر جنگ در سوریه حفظ مرزهایش جهت دفاع از شهروندان در برابر تروریسم و نیز دور نگه داشتن خود از مسائل سیاسی داخلی سوریه است.
رئیسجمهور لبنان درباره تعلق خاطر لبنانیها به فرانسه گفت: ما به شدت تحت تاثیر فرانسه هستیم. مدارس و دانشگاههای ما سیستم فرانسه زبانی دارد و از اصول فرانسوی پیروی میکند. ما کشوری "فرانکوفونی" (فرانسه زبانی) هستیم و به آن افتخار میکنیم. با امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه صحبت خواهیم کرد و از وی درخواست خواهیم کرد که همکاریهای فرهنگی، اداری و نظامی میان دو کشور افزایش یابد.
میشل عون در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت توافقنامه "دوناس" که در مورد آن با فرانسوا اولاند، رئیسجمهور پیشین فرانسه گفتوگو شد و مربوط به تحویل اسلحههای فرانسوی به ارتش لبنان با بودجه عربستان به ارزش چهار میلیارد دلار بود، گفت: عربستان بار دیگر این توافقنامه را امضا کرد اما آن اجرایی نشد.
قرار است میشل عون بعد از ظهر دوشنبه وارد پاریس شود.