کد خبر: ۴۷۸۲۵۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۳

نظر تابش درباره همنشینی لاریجانی و خاتمی

یک همنشینی کوتاه در جمعه‌شب گذشته، ناگهان سوژه داغ فضای مجازی و متعاقبا محافل سیاسی شد: سیدمحمد خاتمی و علی لاریجانی در مراسم عزاداری حسینی و وداع با پیکر آیت‌الله راستی کاشانی در حسینیه جماران دقایقی در کنار هم نشستند.
آفتاب‌‌نیوز : جماران با این مقدمه، گفت‌وگوی خود با محمدرضا تابش عضو فراکسیون امید مجلس را در خصوص چرایی جلب توجه این دیدار منتشر کرده است که در ادامه می‌خوانید:

چرا عکس یادگاری و هم‌نشینی آقایان خاتمی و لاریجانی در یک مجلس ختم تا این حد در رسانه‌ها و محافل سیاسی انعکاس پیدا کرده است؟

دلبستگی جناب آقای خاتمی به انقلاب اسلامی، باور به مبانی فکری امام خمینی و علاقه‌مندی ایشان به نظام و رهبری و سربلندی و پیشرفت کشور در قامت سیاستمداری اخلاق‌مدار و روشنفکری دین‌دار، از ایشان شخصیتی ممتاز و قابل احترام برای تمامی جریان‌های فکری و سیاسی و فرهنگی در ایران و جهان ساخته که دیدار و همنشینی با ایشان را در کانون توجه دوستداران و حتی منتقدین آقای خاتمی قرار داده و حضور شخصیت‌ها و مسئولان بلندپایه کشور در مجالسی که ایشان حضور دارند را امری طبیعی قلمداد می‌کند.

محبوبیت آقای خاتمی نزد عامه مردم علیرغم اعمال محدودیت‌های بی‌سابقه، غیرقانونی و ناموجه در حق ایشان نیز نه‌تنها نتوانسته از نقش تاثیرگذار آقای خاتمی در عرصه تصمیم‌گیری‌های کلان ملی بکاهد، بلکه شاهد افزایش روزافزون گرایش به مشی و منش ایشان نزد قدما و به‌ویژه نسل نو هستیم.

نگرش فاخر وی به انسان و انسانیت، موجب شده تا ضمن حفظ اندیشه‌های اصلاح‌گرایانه در پذیرش، احترام و به رسمیت شناختن سایر گرایش‌های فکری و سیاسی به‌ویژه اصولگرایان و تکریم نقادی آنان بیش از پیش جلوه نماید.

عملکرد آقای خاتمی در دوران مدیریت اجرایی کشور در عصر اصلاحات بیانگر کارنامه درخشان وی است که پیوسته و بعد از گذشت بیش از دو دهه قابل تحسین است.

برخی از اصولگرایان در دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی به وزارت رسیدند در عین اینکه در مناصب مختلف دیگر نیز ما شاهد به‌کارگیری منتقدین دولت بودیم. رئیس دولت اصلاحات همواره به وزرای خود تاکید می‌کرد در به‌کارگیری نیروهای متخصص، مسائل و مواضع سیاسی آنان را لحاظ نکنند. جامعه‌ای که در هر صورت با یک پیام آقای خاتمی به عرصه می‌آید و بر معادلات از پیش طراحی‌شده سیاسیون خط بطلان می‌کشد. بدون شک این شخصیت را در کانون توجه خود قرار داده است.

مساله دیگر در این‌باره این است که جلسه مذکور، جلسه عزاداری سیدالشهداء (ع) بوده که شخصیت ممتاز و محبوبی که جایگاه ویژه‌ای نزد جناح‌ها، گروه‌ها و احزاب سیاسی دارد متولی برگزاری آن بوده است، لذا به احترام دعوت آیت‌الله سیدحسن خمینی و همچنین حرمت مکانی که این مراسم در آنجا برگزار شده، از آنجا که آن محل هنوز بوی امام می‌دهد و خاطرات دوران ایشان را زنده می‌کند، طیف‌ها و شخصیت‌های مختلف را ترغیب می‌کند تا در آن مراسم شرکت کنند.

آقای تابش! بعضی‌ها می‌گویند آقای خاتمی برای رفع عملی کدورت‌هایی که در سال ۸۸ در کشور به وجود آمد قدمی برنداشتند. به نظر شما این موضوع تا چه حد به واقعیت نزدیک است؟

روحیات، منویات و رفتار و گفتار و عملکرد مودبانه و خیرخواهانه و دلسوزانه آقای خاتمی و گام‌های مهم و سازنده‌ای که در جهت آشتی ملی و ایجاد همدلی و وحدت برداشته‌اند همگی نشان‌دهنده خوش‌نفسی ایشان برای ایجاد فضایی مثبت و زندگی مسالمت‌آمیز و به دور از کینه‌ورزی‌هاست.

در همان اوایل نیز آقای خاتمی اعلام کردند که اگر از جانب حکومت جفایی به مردم شده است حکومت باید جبران کند و اگر از جانب مردم حرکاتی انجام گرفته مردم باید جبران کنند. این موضوعی بود که وی در مقطعی اعلام کرد که برای شخص او بار منفی به همراه داشت ولی از موضع ملی وظیفه یک مصلح را انجام داد.

آقای خاتمی در همین حال برای اینکه اعلام کند که راه دموکراسی و مردم‌سالاری از انتخابات می‌گذرد و نه روش‌های دیگر و برای آنکه جامعه به سمت رادیکالیسم سوق پیدا نکند در انتخابات مجلس نهم زمانی که بحث تحریم داغ‌تر از گذشته مطرح بود شرکت کرد و در مقاطع بعد در تمامی مواضع از انقلاب، امام (ره) و رهبری دفاع کرده است.

وی در انتخابات اخیر نیز بسیار نقش‌آفرین بود. در همین راستا اگر برخی با تفکر آقای خاتمی مشکل دارند باید عملکرد وی را با سایرین در محک سنجش قرار دهند و ببینند که عملکرد او تا چه اندازه برای نظام بار مثبت به همراه داشته است؟! اینکه این فرد با وجود همه ردصلاحیت‌های گسترده‌ای که صورت گرفت مردم را به مشارکت پرشورتر در انتخابات دعوت کرد آیا وزن مردم‌سالاری را در نظام بالا برده یا کم کرده است؟ بدون شک آقای خاتمی تاکنون عملکرد و رفتارهایی از خود بروز داده است که مقوم نظام جمهوری اسلامی بوده است.

اگر در خصوص اقدامات عملی برای حل مسائل سال ۸۸ بخواهیم سخن بگوییم، می‌توان به دیدار اعضای کمیته ویژه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم با آقای خاتمی اشاره کرد. طی آن جلسه گویا ایشان برای اعضای آن کمیسیون توضیح داده بودند که بعد از آن انتخابات چه کردند. ممکن است درباره آن دیدار توضیح دهید؟

بنده چون در آن دیدار حضور نداشتم نمی‌توانم درباره جزئیاتش حرفی بزنم اما برخی آقایانی که در آن جلسه بودند اشاره کردند که حرف‌های جناب آقای خاتمی متین و منصفانه و دلسوزانه بوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
الماسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۵
0
0
به خداوند قسم میخورم که در حال حاضر با وجود تمام محدویتها ومحرومیتها وهجمه های نا جوانمردانه بعضی قلم به دستان که برای اقای خاتمی ایجاد شده ..... اقا جان محبت این اقا در قلب مردم خدایی است ،زوری نیست ،،
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین