کد خبر: ۴۷۹۲۰
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۸۵ - ۱۳:۲۵

نومحافظه کاران آمریکا ناامیدانه بر طبل جنگ می کوبند

آفتاب‌‌نیوز : ایلنا رزلتینن نماینده جمهوری‌خواه و رئیس بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی کمیته روابط بین الملل کنگره می گوید که دولت تهران به طور پیاپی در برابر خواسته های جهانی مبنی بر توقف فعالیت های هسته ای ایران مقاومت کرده است و حتی چند ماه پیش به توان غنی سازی اورانیوم دست یافته است. این نماینده کنگره آمریکا سخنان خود را چندی پس از آن بیان کرد که کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا گفت که آمریکا در صورت تعلیق غنی سازی در ایران، وارد مذاکره مستقیم با تهران خواهد شد. 

نماینده جمهوری‌خواه فلوریدا یکی دیگر از کسانی است که خواهان تحریم های شدیدتر آمریکا بر ایران است تا این کشور کاملا برنامه هسته ای خود را متوقف کند این طرح که در کنگره تصویب شده اکنون منتظر تایید کمیته روابط خارجی سناست که حدود 60 حامی هم دارد. 

اما در بیرون از کنگره هم دولت آمریکا مخالفانی دارد که از مسأله ایران هم فراتر رفته و می گویند آمریکا در جنگ علیه تروریسم خود هم نرم برخورد کرده است. مایکل لدین، کارشناس خاورمیانه در مؤسسه انترپرایز آمریکا که کمترین شرمی از علاقه خود به تغییر حکومت ایران ندارد می گوید که دولت آمریکا پس از 27 سال هنوز هم برای صورت دادن چنین اقدامی آماده نیست. 

وی از این نگران است که دولت بوش تمایلی به جنگ با ایران و همینطور سوریه نداشته باشد. لدین به فاکس نیوز گفته که آمریکا فاقد چنین تمایلی است و ترجیح می دهد که در اتاقی با اروپایی هایی مانند جک استراو بنشیند و مذاکره کنند. 

منتقدانی چون مایکل لدین می گویند که از فرصت تغییر حکومت ها از جمله در سوریه و جنگ علیه تروریسم که از دست رفته، عصبانی هستند و حمله نظامی به تأسیسات هسته ای را آخرین راه چاره می دانند. 

با این حال این منتقدان را عضو جناح نومحافظه کار حزب جمهوری‌خواه و حامیان سیاست خارجی بوش می دانند و می گویند که این افراد با فشارهای خود برای آغاز جنگ علیه عراق که تا کنون تنها باعث ادامه یافتن خشونت و ناآرامی و کشته شدن بیش از 2500 سرباز آمریکایی و هزاران غیرنظامی عراقی شده است،‌اعتبار خود را از دست داده اند. 

فاکس نیوز سپس به نقل از یکی از کارشناسان نظامی می نویسد که اصلا چرا باید به حرف این نومحافظه کاران گوش کرد وقتی که اقدام نظامی برای آمریکا فاجعه بار خواهد بود. وی معتقد است که مایکل لدین واقعیت عراق را نادیده گرفته است. به گفته یکی دیگر از مخالفان حمله به ایران، هنوز مشخص نیست که چه میزان از تهدید واقعی ایران متوجه آمریکاست و تا زمانی که ایران برای اسرائیل تهدید محسوب شود، اسرائیل هم با تسلیحات هسته ای خود قادر به دفاع از خود خواهد بود. 

وی با استدلال به اینکه ظرفیت نظامی ایران حتی اگر سلاح هسته ای هم داشته باشد، تهدیدی برای آمریکا نیست نتیجه می گیرد که نباید دست به اقدام نظامی زد. 

منتقدان ایده تغییر حکومت نومحافظه کاران، می گویند هرگونه تلاشی از سوی آمریکا برای تغییر حکومت و مداخله نظامی در ایران، موجب جوشش ناسیونالیسم شدید در این کشور خواهد شد. به علاوه آنها می گویند که حمله به ایران بزرگترین خطر برای دفاع و ارتقای منافع ملی آمریکا خواهد بود زیرا ایران در موقعیتی است که می تواند تمام خاورمیانه را به محض اولین اقدام نظامی آمریکا، به هم بریزد. 

استدلال نومحافظه کاران هم این است که پیشتر هم در مورد عراق و افغانستان چنین حرفی زده می شد ولی این اتفاق رخ نداد. آنها ایران را متهم به کمک به تروریست ها در عراق می کنند و آن را تهدیدی برای منافع ملی آمریکا می دانند. 

منتقدان ایده نظامی آمریکا هشدار می دهند که چنین خواسته هایی تنها خارج از دولت بوش به گوش نمی رسند و دولت آمریکا با استفاده از حامیان خود در حال ایجاد زمینه برای تشدید سیاست خارجی خود در خاورمیانه و بازی با کارت خود در شورای امنیت است. 

به اعتقاد آنها همین مراحل در مورد عراق هم رخ داد و تبدیل به جنگ شد. اکنون هم بیشتر شدن این خواسته ها می تواند نشانگر مقصدی باشد که دولت بوش احتمالا در پیش گرفته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین