کد خبر: ۴۷۹۳
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۸۴ - ۰۸:۴۵
رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان اروپا :

قطع گفتگوها ، شکست اروپا

آفتاب‌‌نیوز : آیا اتحادیه اروپایی همکاریهای اقتصادی ، تکنولوژیک و سیاسی خود با ایران را حتی درصورتی که این کشور به تداوم فعالیتهای هسته ای خود مبادرت ورزد ، ادامه خواهد داد?  

قطع گفتگوهای اروپا وایران در شرایط کنونی به هیچ وجه صحیح نیست . اروپا باید برای دستیابی به یک نتیجه مناسب و قطعی به تلاشهای خود ادامه دهد .

بیان این نکته را ضروری می دانم که ایران باید بداند صبر و تحمل اروپا حد و اندازه دارد و همواره این احتمال وجود دارد که پرونده هسته ای این کشور به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده خواهد شد . لذا ایران باید فرصت کنونی را غنیمت دانسته و در یافتن راه حلی صلح آمیز برای مسئله هسته ای خود همت کند . ایران همچنین باید بداند که انجام اقدامات نظامی در منطقه به هیچ وجه صلاح نیست . 

تهدید ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل بیش از همه از سوی آمریکا متوجه ایران است .آیا این احتمال وجود دارد که اتحادیه اروپایی نیز در این راه با آمریکا همسو شود ؟
ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت به هر حال گزینه ای است که باید به آن توجه داشت . به همین دلیل تهران باید به این امر واقف باشد که هر چه سریعتر این پرونده را با دست یافتن به راه حلی دوستانه و صلح آمیز پایان دهد که این امر تداوم همکاریهای همه جانبه اتحادیه اروپایی با این کشور را در پی خواهد داشت . در صورتی که ایران راه خود را پیش برد نمی توان شاهد تداوم همکاریهای بروکسل – تهران بود . 

چه انتظاراتی از تهران دارید ؟
متهعد بودن این کشور به تعهدات پیشین و کنترل برنامه های هسته ای خود . چنانچه ایران برنامه های هسته ای را بنا به دلخواه خود ادامه دهد همواره نگرانی دستیابی به تجهیزات نظامی وجود خواهد داشت .

منظورتان نوعی کنترل است ؟...
کنترل فعالیتهای هسته ای ایران ضرورت دارد . این اقدامی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی در تمامی کشورها آن را بکار می بندد .

چنانچه ایران بر تداوم خواسته های خود پافشاری کند آیا این احتمال وجود دارد که شاهد تکرار سناریوی عراق باشیم ؟
به هیچ وجه . مسئله ایران به هیچ وجه قابل مقایسه با عراق نیست . اقدام نظامی علیه ایران مسئله را دشوارتر خواهد کرد .لازم می دانم بار دیگر تکرار کنم که ایران برای جلوگیری از هر گونه اقدام سختگیرانه جامعه بین الملل باید از فرصت حاضر استفاده کرده و برای حل مسئله هسته ای خود بکوشد .

آیا تحریم شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران با مخالفت روسیه و چین دو عضو دارای حق وتوی این سازمان که علاقمندیهای خاصی در این کشور دارند میسر خواهد بود ؟
من مطمئن هستم چنانچه کار به ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت برسد سازمان ملل با این دو کشور کفتگوهایی را انجام خواهد داد . آنگاه شاهد دستیابی اتحادیه اروپایی به خواسته خود خواهیم بود .

آیا پیامد قطع گفتگوهای اروپا با ایران شکست دیپلماسی برای آنها خواهد بود ؟
به نوعی بله . قطع گفتگوها حاکی از غیر واقعی بودن تلاش و خواست اروپا برای حل و فصل مسئله خواهد بود . ایران نیز باید متوجه باشددر این صورت یکی از مهمترین شرکای خود را از دست می دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین