کد خبر: ۴۸۲۴۴۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۴
"ترامپ بجای کاهش خطر یک جنگ هسته‌ای، منازعه جدیدی را ایجاد می‌کند"

افزایش شمار مدافعان جهانی برجام/شکاف عمیق در آمریکا بر سر توافق هسته‌ای

گزارش‌ها از داخل ایالات متحده آمریکا نیز حاکی از آن است که اکثریت جمهوریخواهان کنگرۀ آمریکا آمادۀ افزایش تحریم‌های ایران و به عبارت دیگر قبول مسئولیت تعیین سرنوشت این توافق به جای قدرتهای بزرگ جهان نیستند.
آفتاب‌‌نیوز :
برخلاف موضعی که توسط برخی کشورهای منطقه خلیج فارس و همچنین اسرائیل اتخاذ شد، در سطح بین‌الملل بر شمار طرفداران حفظ توافق هسته‌ای امضا شده میان شش قدرت بزرگ جهان و ایران افزوده می شود.

به گزارش آفتاب‌نیوز، اعلام عدم پایبندی ایران به توافق هسته‌ای و معرفی استراتژی نوینی علیه ایران توسط دونالد ترامپ را باید به فهرست بلند اقداماتی اضافه کرد که پیش از این رئیس جمهوری آمریکا با انجام آن، مردم کشور خود و دیگر کشورهای جهان را به حیرت واداشته است؛ اقداماتی همچون ترک پیمان تجاری اقیانوس آرام موسوم به «TPP»، ترک پیمان تغییرات آب و هوایی پاریس، ترک توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به «Aléna» و به‌تازگی خروج از یونسکو یا سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد.

افزایش شمار مدافعان جهانی برجام/شکاف عمیق در آمریکا بر سر  توافق هسته‌ای

یکی از مهمترین کشورهایی که بلافاصله به سخنان دونالد ترامپ واکنش نشان داد، روسیه بود.

مسکو استراتژی جدید کاخ سفید را محکوم کرد و وزیر خارجه این کشور سخنان آقای ترامپ را «لفاظی‌هایی تهاجمی و تهدیدآمیز» خواند. سرگئی لاوروف همچنین اظهار داشت که توافق هسته‌ای به امضا رسیده با ایران، همچنان بدون تغییر باقی خواهد ماند.

وزارت خارجه روسیه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که تصمیم دونالد ترامپ در عدم تایید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای «تاثیر مستقیمی بر اجرای این توافق نخواهد داشت» و بر این اساس سخنان دونالد ترامپ را «بخشی از یک بحث داخلی» در ایالات متحده آمریکا باید قلمداد کرد.

این وزارتخانه به آقای ترامپ هشدار داد که اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه ایران، سیاستی محکوم به شکست است و هیچ جایی برای چنین تهدیدهایی در دیپلماسی بین‌المللی وجود ندارد. این وزارتخانه در بیانیه خود تاکید کرد که موضع آمریکا هر چه باشد، تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران دوباره برقرار نخواهد شد.

بیانیه مشترک رهبران سیاسی اتحادیه اروپا

علاوه بر فدریکا موگرینی، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا که عصر جمعه در یک نشست خبری این اقدام آقای ترامپ را «برچیدن توافقی که کار می‌کند و به وعده‌های خود عمل می‌کند» خواند، مقامات ارشد سیاسی قدرتمندترین کشورهای این اتحادیه یعنی ترزا می نخست وزیر بریتانیا، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه با امضای بیانیه‌ای دیپلماتیک و قاطع اعلام کردند که همچنان به این توافق متعهد باقی خواهند ماند، توافقی که به گفته آنها «پس از ۱۳ سال فعالیت دیپلماتیک» حاصل شده است.

امانوئل ماکرون همچنین عصر جمعه با حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران بطور تلفنی به گفتگو پرداخت و بار دیگر تعهد فرانسه در قبال توافق امضا شده در سال ۲۰۱۵ میلادی را تکرار کرد.

برخی از خبرگزاری‌ها نیز از سفر رئیس جمهوری فرانسه به تهران (احتمالا در اوایل سال آینده میلادی) خبر داده‌اند. این سفر در پاسخ به دعوت حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران انجام خواهد شد و در صورت عملی شدن، اولین سفر یک رئیس جمهور از فرانسه به ایران از سال ۱۹۷۱ میلادی به اینسو خواهد بود.

ایکان؛ هشدار دربارۀ افزایش تهدیدات هسته‌ای در جهان

از دیگر منتقدان تصمیم جدید رئیس جمهوری آمریکا، ایکان (ICAN) یا کمپین بین‌المللی برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای است که یک هفته پیش از این نیز به عنوان برندۀ جایزۀ صلح نوبل سال ۲۰۱۷ میلادی معرفی شد.

این کمپین در بیانیه‌ای اعلام کرد که این اقدام رئیس جمهوری آمریکا «رسیدن به توافقی دیگر برای محدود کردن تهدیدات سلاح‌های هسته‌ای را سخت‌تر خواهد کرد و خطر استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در جهان را افزایش خواهد داد.»

بئاتریس فیهن، رئیس کمپین بین‌المللی ایکان «تلاش رئیس جمهور آمریکا برای بی‌ثبات کردن توافق هسته‌ای با ایران» را آنهم در حالیکه «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارها رعایت این توافق توسط ایران را تایید کرده است» محکوم کرد. خانم فیهن گفت: «با افزایش تهدیدات هسته‌ای، رئیس‌جمهوری آمریکا به جای کاهش خطر یک جنگ هسته‌ای، منازعه جدیدی را ایجاد می‌کند.»

گزارش‌ها از داخل ایالات متحده آمریکا نیز حاکی از آن است که اکثریت جمهوریخواهان کنگرۀ آمریکا آمادۀ افزایش تحریم‌های ایران و به عبارت دیگر قبول مسئولیت تعیین سرنوشت این توافق به جای قدرتهای بزرگ جهان نیستند.

کنگره می‌تواند قانونی را وضع کند تا در آینده تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع شود اما وندی شرمن، سرپرست تیم مذاکره کننده با ایران در موضوع توافق هسته‌ای می گوید: «هر چیزی که در شرایط جدید به این توافقنامه اضافه شود، نوعی نقض یکجانبۀ این توافقنامه است.»

همچنین حتی با وجود شکاف عمیقی که اکنون در کنگره آمریکا وجود دارد، چنانچه تصمیمی از سوی سناتورها علیه این توافق گرفته شود (تصمیمی که دستکم نیاز به رای موافق ۶۰ سناتور دارد) آنگاه هیچ تضمینی وجود ندارد که دولت ایران با این تصمیم جدید کنگره موافقت کند.

واکنش ظریف به استقبال کشورهای منطقه خلیج فارس از استراتژی جدید آمریکا

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز در یکی از واکنش‌های توییتری خود، در پاسخ به استقبال برخی از کشورهای منطقه خلیج فارس از سخنرانی روز جمعه رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد: «جای شگفتی نیست که حامیان نطق ترامپ درباره ایران، همان دژهای دموکراسی در خلیج فارس هستند: عربستان، امارات و بحرین»

آقای ظریف از زمان ایراد سخنرانی دونالد ترامپ تا کنون، در پنج پیام توییتری به این سخنرانی، نحوه ایراد و محتوای آن و همچنین استقبال برخی از رقبای منطقه‌ای ایران از آن، واکنش نشان داده است.

حمایت مجدد بریتانیا و آلمان از برجام

امروز نیز سخنگوی دولت بریتانیا اعلام کرد ترزا می و آنگلا مرکل روز یکشنبه در یک گفتگوی تلفنی بر تعهد خود به توافق هسته ای با ایران تاکید کردند.

به نوشته یورونیوز، موضع رهبران دو قدرت بزرگ اروپایی در واکنش به آخرین اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا علیه برجام اعلام شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۳
0
1
من چند پیشنهاد دارم که امیدوانرم به گوش و به سمع و نظر مسئولان ایران برسد:
1) در زمان پرزیدنت با کلاس و با پرستیژ و مودب امریکا یعنی پرزیدنت اوباما و در زمان جان کری کشور کوبا و رهبر اون کشور یعنی رائول کاسترو نهایت زرنگی و استفاده رو از روی کار آمدن یک ادم منطقی و باهوش مثل اوباما رو کردند به اینصورت که : روابط امریکا و کوبا رو عادی سازی کردند و سفارت کوبا در واشنگتن و سفارت امریکا و در هاوانا را بازگشایی کردند و رهبر کوبا با زرنگی که انجام داد و با بازگشایی سفارتخانه های 2 کشور و عادی سازی روبط با امریکا در زمان پرزیدنت اوباما رابطه امریکا و کوبا را برای همیشه عادی و نرمال کرد و تحریم های امریکا علیه کوبا در انزمان برچیده شدند و رائول کاسترو هم با اوباما دیدار کرد و دست داد و روابط کوبا و امریکا بعد از 40 سال دشمنی نرمال و عادی شد و بسیاری از تحریم های کوبا هم در همون زمان اوباما لغو شدند.. این زرنگی بود که رهبر کوبا از روی کار آمدن افرادی مثل پرزیدنت مودب اوباما و جان کری کردند و نتیجه خوب اون رو هم دیدند که باعث عادی سازی روابط امریکا و کوبا و لغو تحریم های کوبا و بازگشایی سفارتخانه های 2 کشور شد بطوریکه الان حتی ترامپ هم دیگه نتوانست روابط خوب امریکا و کوبا رو به هم بزند و سفارتحانه های 2 کشور همچنان باز هستند و مشغول کار هستند. ایکاش همون زمانیکه پرزیدنت اوباما خوش پوش و مودب و با پرستیژ و جان کری در امریکا بر سرکار بودند و بعد از برجام رهبران ایران هم مثل رائول کاسترو و مثل کوبا زرنگی به خرج میدادند و روابط ایران و امریکا را کاملا عادی میکردند و ایکاش سفارتخانه های 2 کشور را بعد از برجام و در زمان همان اوباما و جان کری بازگشایی میکردند که و ایکاش اقای روحانی در اخرین سال حضور اوباما در سازمان ملل یعنی در شهریوذ 95 با پرزیدنت اوباما دست میداد مثل رائول کاسترو که زرنگی کرد و بعد از 40 سال دشمی کوبا و امریکا با پرزیدنت اوباما دست داد و دشمنی امریکا و کوبا را تمام کرد..اگر ایران هم در زمان اوباما و جان کری همان راهی که کوبا رفت یعنی راه عادی سازی روابط و بازگشایی سفارتخانه های 2 کشور را میرفت الان ترامپ دیگر هیچ کاری نمیتوانست علیه ایران انجام بدهد و چه بسا اگر روابط ایران و امریکا زمان اوباما عادی شده بود و سفارتخانه ها باز شده بود شاید اصلا ترامپ هم بر سر کار نمیامد. حالا این تجربه ای باشد برای مسئولین ایران که اگر زمانی دوباره اشخاصی مثل اوباما و جان کری در امریکا بر سر کار امدند بلافاصله مثل کوبا و رهبرش زرنگی کرده و روابط 2 کشور را عادی کنند و سفارتخانه های 2 کشور را باز گشایی کنند و به خصومت بین ایران و امریکا برای همیشه پایان دهند.
2) همین الان کاری که میشه کرد این هست که ایران لابی بسیار سنگینی در امریکا انجام دهد و به کمک دوستان اروپایی خود به نمایندگان کنگره امریکا فشار بیاورد تا امریکا و کنگره از برجام خارج نشود و کنگره تحریم های هسته ای را برنگرداند.
3) ایران باید لابی بسیار قوی و گسترده ای را از همین الان در امریکا اغاز کند تا برای انتخابات های آینده کنگره و سنا دمکرات های طرفدار برجام و دمکرات های طرفدار عادی سازی رابطه با ایران در کنگره و سنا بر سرکار بیایند و به قدرت برسند و اکثریت را در سنا و کنگره به دست گیرند.
4) از همین الان ایران باید به کمک دوستان اروپایی خود جان کری را تشویق و ترغیب کند که حتما در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 امریکا بعنوان نامزد دمکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آینده در مقابل ترامپ شرکت کند و فکر میکنم جان کری کسی هست که اگر بعنوان نامزد دمکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 در برابر ترامپ قرار بگیرد حتما بتواند ترامپ را شکست دهد و به ریاست جمهوری امریکا برسد که این یک پیروزی بزرگ برای ایران و برای برجام و برای خود مردم امریکا هست که بعد از آن بتوان راه عادی سازی کامل روابط ایران و امریکا و بازگشایی مجدد سفارتخانه های 2 کشور را پیمود. امیدوارم این کامنت من به سمع و نظر مسئولان ایران برسد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۳
0
0
من چند پیشنهاد دارم که امیدوانرم به گوش و به سمع و نظر مسئولان ایران برسد:
1) در زمان پرزیدنت با کلاس و با پرستیژ و مودب امریکا یعنی پرزیدنت اوباما و در زمان جان کری کشور کوبا و رهبر اون کشور یعنی رائول کاسترو نهایت زرنگی و استفاده رو از روی کار آمدن یک ادم منطقی و باهوش مثل اوباما رو کردند به اینصورت که : روابط امریکا و کوبا رو عادی سازی کردند و سفارت کوبا در واشنگتن و سفارت امریکا و در هاوانا را بازگشایی کردند و رهبر کوبا با زرنگی که انجام داد و با بازگشایی سفارتخانه های 2 کشور و عادی سازی روبط با امریکا در زمان پرزیدنت اوباما رابطه امریکا و کوبا را برای همیشه عادی و نرمال کرد و تحریم های امریکا علیه کوبا در انزمان برچیده شدند و رائول کاسترو هم با اوباما دیدار کرد و دست داد و روابط کوبا و امریکا بعد از 40 سال دشمنی نرمال و عادی شد و بسیاری از تحریم های کوبا هم در همون زمان اوباما لغو شدند.. این زرنگی بود که رهبر کوبا از روی کار آمدن افرادی مثل پرزیدنت مودب اوباما و جان کری کردند و نتیجه خوب اون رو هم دیدند که باعث عادی سازی روابط امریکا و کوبا و لغو تحریم های کوبا و بازگشایی سفارتخانه های 2 کشور شد بطوریکه الان حتی ترامپ هم دیگه نتوانست روابط خوب امریکا و کوبا رو به هم بزند و سفارتحانه های 2 کشور همچنان باز هستند و مشغول کار هستند. ایکاش همون زمانیکه پرزیدنت اوباما خوش پوش و مودب و با پرستیژ و جان کری در امریکا بر سرکار بودند و بعد از برجام رهبران ایران هم مثل رائول کاسترو و مثل کوبا زرنگی به خرج میدادند و روابط ایران و امریکا را کاملا عادی میکردند و ایکاش سفارتخانه های 2 کشور را بعد از برجام و در زمان همان اوباما و جان کری بازگشایی میکردند که و ایکاش اقای روحانی در اخرین سال حضور اوباما در سازمان ملل یعنی در شهریوذ 95 با پرزیدنت اوباما دست میداد مثل رائول کاسترو که زرنگی کرد و بعد از 40 سال دشمی کوبا و امریکا با پرزیدنت اوباما دست داد و دشمنی امریکا و کوبا را تمام کرد..اگر ایران هم در زمان اوباما و جان کری همان راهی که کوبا رفت یعنی راه عادی سازی روابط و بازگشایی سفارتخانه های 2 کشور را میرفت الان ترامپ دیگر هیچ کاری نمیتوانست علیه ایران انجام بدهد و چه بسا اگر روابط ایران و امریکا زمان اوباما عادی شده بود و سفارتخانه ها باز شده بود شاید اصلا ترامپ هم بر سر کار نمیامد. حالا این تجربه ای باشد برای مسئولین ایران که اگر زمانی دوباره اشخاصی مثل اوباما و جان کری در امریکا بر سر کار امدند بلافاصله مثل کوبا و رهبرش زرنگی کرده و روابط 2 کشور را عادی کنند و سفارتخانه های 2 کشور را باز گشایی کنند و به خصومت بین ایران و امریکا برای همیشه پایان دهند.
2) همین الان کاری که میشه کرد این هست که ایران لابی بسیار سنگینی در امریکا انجام دهد و به کمک دوستان اروپایی خود به نمایندگان کنگره امریکا فشار بیاورد تا امریکا و کنگره از برجام خارج نشود و کنگره تحریم های هسته ای را برنگرداند.
3) ایران باید لابی بسیار قوی و گسترده ای را از همین الان در امریکا اغاز کند تا برای انتخابات های آینده کنگره و سنا دمکرات های طرفدار برجام و دمکرات های طرفدار عادی سازی رابطه با ایران در کنگره و سنا بر سرکار بیایند و به قدرت برسند و اکثریت را در سنا و کنگره به دست گیرند.
4) از همین الان ایران باید به کمک دوستان اروپایی خود جان کری را تشویق و ترغیب کند که حتما در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 امریکا بعنوان نامزد دمکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آینده در مقابل ترامپ شرکت کند و فکر میکنم جان کری کسی هست که اگر بعنوان نامزد دمکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 در برابر ترامپ قرار بگیرد حتما بتواند ترامپ را شکست دهد و به ریاست جمهوری امریکا برسد که این یک پیروزی بزرگ برای ایران و برای برجام و برای خود مردم امریکا هست که بعد از آن بتوان راه عادی سازی کامل روابط ایران و امریکا و بازگشایی مجدد سفارتخانه های 2 کشور را پیمود. امیدوارم این کامنت من به سمع و نظر مسئولان ایران برسد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین