کد خبر: ۴۸۲۵۹۲
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۰
حمایت جهانی از توافق هسته‌ای با ایران و انتقاد از مواضع ترامپ

عقب‌نشینی دولت ترامپ از پاره‌کردن برجام/۴ مقام ارشد آمریکایی: در توافق هسته‌ای می‌مانیم

چهار مقام ارشد دولت دونالد ترامپ بر ماندن در توافق هسته‌ای با ایران تاکید کردند. همچنین وزارت خزانه‌داری آمریکا در وبگاه خود، در توضیح اقدامات تازه‌ای که علیه سپاه صورت گرفته است، به سوالاتی در این خصوص، پاسخ داد.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس بین‌الملل- درحالی که بعد از اظهارات اخیر دوتالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا درخصوص ایران و برجام، موجی از انتقادها نسبت به مواضع ترامپ و البته حمایت قاطعانه از برجام ایجاد شده بود، حالا مقامات ارشد دولت ترامپ نیز از ادامه توافق هسته‌ای می‌گویند.

به گزارش آفتاب‌نیوز،  رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگو با شبکه سی ان ان در پاسخ به سوالی درباره سخنرانی اخیر دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا که در آن گفته بود توافق هسته‌ای با ایران را تایید نخواهد کرد، گفت: آنچه رئیس‌جمهور می‌خواهد رسیدگی جامع به تمام تهدیدات ایران است اما دولت قبلی در این توافق تنها روی مساله هسته‌ای متمرکز بود. توافق هسته‌ای ایرادات و نقاط ضعف زیادی دارد.

عقب‌نشینی دولت ترامپ از پاره‌کردن برجام/۴ مقام ارشد آمریکایی: در توافق هسته‌ای می‌مانیم

تیلرسون ادامه داد: اکنون ما می‌خواهیم هم به این ایرادات بپردازیم و هم یک استراتژی گسترده‌تر برای مواجهه با تهدیدات ایران علیه منطقه داشته باشیم. مردم باید بدانند که رئیس‌جمهور می‌خواهد با همکاری با متحدان‌مان این نقاط ضعف را برطرف کند که ممکن است در توافقی ثانویه گنجانده شود و به علاوه به طیف گسترده‌ای از تهدیدات ایران از جمله موشک‌های بالستیک حمایت از تروریسم و گروه‌هایی مانند حزب الله و حماس،‌ حمایت از شورشیان در یمن و سوریه رسیدگی کند. هر جا در منطقه نگاه بیندازید می‌بینید که ایران در حال بی‌ثبات کردن آن است.

وزیر امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از این گفت‌وگو اظهار کرد: با نظر وزیر دفاع موافق است که ماندن در توافق هسته‌ای به نفع امنیت ملی ماست. فکر می‌کنم نظر رئیس‌جمهور هم همین باشد. از این رو رئیس‌جمهور تصمیم گرفت تا با ماندن در توافق هسته‌ای با دیگر طرف‌ها و امضاء کنندگان و متحدان اروپایی‌مان در توافق همکاری کند و به نقاط ضعف توافق رسیدگی کند. این کار ممکن است از طریق یک توافق ثانویه انجام شود.

تیلرسون یادآور شد، ما می‌خواهیم این توافق را همان‌گونه که هست حفظ کنیم. آن را به طور کامل اجرا کنیم و از پایبندی ایران به این توافق اطمینان یابیم و سپس روند رسیدگی به ایرادات توافق را آغاز کنیم.

اظهارات ژنرال مک‌مستر

ژنرال مک مستر مشاور امنیت ملی آمریکا نیز در گفت‌وگو با شبکه فاکس نیوز، گفت: رئیس‌جمهور ترامپ به ایرانی‌ها اعتماد ندارد که به متن توافق هسته‌ای پایبند باشد و اکنون زمان اجرای سخت‌تر آن از طریق یک توافق موازی است.

مک مستر در ادامه با اشاره به سخنرانی روز جمعه رئیس‌جمهور آمریکا درباره برجام مبنی بر اینکه وی پایبندی ایران را تایید نخواهد کرد، گفت: این نشان می‌دهد که ما باید به ایرادات اساسی این توافق رسیدگی و آن را اصلاح کنیم.وی مدعی شد توافق هسته‌ای یک توافق ضعیف است که به شکلی ضعیف نظارت می‌شود.

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که موضع سخت ترامپ در قبال توافق هسته‌ای تا کنون روی چگونگی رفتار دیگر کشورها با این توافق تاثیر گذاشته است. آنها اکنون در حال بازبینی متن توافق و اجرای آن هستند. متحدان اروپایی ما یعنی فرانسه، آلمان و انگلیس از اجرا و نظارت دقیق‌تر توافق حمایت می‌کند.

وی در ادامه ادعاهای خود گفت: یکی از اصلی‌ترین مشکلات در این توافق این است که ما واقعا نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم که آنها پایبند هستند و ما این موضوع را از رفتار آنها، عملکرد آنها در منطقه و رفتارشان در توافق متوجه بشویم. جایی که آنها محدودیت‌ها را چندین بار زیر پا گذاشتند.

مشاور امنیت ملی آمریکا در پاسخ به این سوال که چرا ایران باید تنها به درخواست ترامپ بازبینی توافق را بپذیرد، گفت: آنها مجبور به بازبینی هستند. آنها باید بازبینی را بپذیرند؛ چرا که در غیر این صورت آنچه شما فراهم می‌کنید این است که ایرانی‌ها فرصت دستیابی به ظرفیت هسته‌ای را بیابند. برنامه آنها می‌تواند توسعه یابد و آنها سپس قادر خواهند بود به غنی‌سازی اورانیوم در سطح صنعتی در طول مدت زمانی کوتاه بپردازند و به سلاح دست یابند که خطری غیرقابل قبول برای جهان است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا: سپاه سازمان تروریستی خارجی معرفی نشده است

وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز در وبگاه خود، در توضیح اقدامات تازه‌ای که علیه سپاه پاسداران صورت گرفته است، به سوالات رایج در این خصوص، پاسخ داد.

از خزانه‌داری آمریکا سوال شد با توجه به اینکه سپاه پاسداران از قبل نیز تحت تحریم بوده است، با موضع گیری تازه علیه آن، چه چیزی تغییر می‌کند؟ که خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: بله، سپاه بر اساس فرمان اجرایی 13382 (مربوط به تولید و تکثیر تسلیحات کشتار جمعی)، فرمان اجرایی 13553 (مربوط به تخلفات حقوق بشری)، و 13606 (مربوط به تخلفات حقوق بشری در ایران و سوریه با استفاده از فناوری اطلاعات) نیز تحت تحریم قرار دارد و افرادی که در برخی فعالیت‌های خاص با مشارکت سپاه حضور دارند هم ممکن است با تحریم‌های ثانویه مواجه شوند. اقدام اخیر در معرفی سپاه تحت فرمان اجرایی 13224 و بر اساس اختیارات ما در حوزه مقابله با تروریسم، پیامدهای بیشتری را متوجه سپاه می‌کند و دامنه برخی فعالیت‌های آن را محدود می‌کند. افرادی که بر اساس فرمان اجرایی 13224 که اکنون شامل سپاه پاسداران است، معرفی شده‌اند، ممکن نیست بر اساس «قانون اختیارات اقتصادی اضطراری»، بتوانند از معافیت‌های موسوم به «معافیت‌های بِرمَن» استفاده کنند.

 در سوال دیگری آمده است: با توجه به انتشار برخی گزارش‌ها، سپاه به عنوان سازمانی تروریستی معرفی شده است؟ که خزانه‌داری آمریکا پاسخ داده است: خیر. وزارت خارجه (آمریکا)، سپاه پاسداران را به عنوان اف تی او (سازمان تروریستی خارجی) معرفی نکرده است.

نیکی هیلی: در توافق هسته‌ای می‌مانیم

نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل هم در گفت‌وگو با شبکه ان‌بی‌سی نیوز در پاسخ سوالی درباره رویکرد وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه توافق هسته‌ای به نفع امنیت ملی این کشور است و اظهارات ژنرال دانفورد که می‌گوید ایران به توافق پایبند است، گفت: وقتی شما درباره پایبندی صحبت می‌کنید آنها اشتباه نمی‌کنند. پایبندی به توافقی که بین‌المللی است، آنچه ما درباره‌اش صحبت می‌کنیم درباره فاکتورهایی است که به قوانین آمریکا باز می‌گردد.

هیلی ادامه داد: طبق قانون، رییس‌جمهور آمریکا باید هر 90 روز یک بار تصمیم بگیرد که توافق هنوز متناسب است یا نه؟ وقتی شما به این حقیقت نگاه می‌کنید که آنها (ایران) کشور شماره یک حامی تروریسم هستند، وقتی به برنامه موشک‌های بالستیک‌شان نگاه می‌کنید که همچنان ادامه دارد، وقتی به فروش تسلیحات نگاه می‌کنید می‌بینید که آنها همه جای دنیا مشکلاتی ایجاد می‌کنند. رییس‌جمهور می‌گوید که توافق متناسب نیست و باید بررسی شود. اما ژنرال متیس و دانفورد به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رجوع می‌کنند که می‌گوید آنها پایبند هستند و کسی آن را زیر سوال نمی‌برد.

نماینده آمریکا در سازمان ملل در پاسخ به این سوال که پیش از این گفته شده که توافق برای شکست بیش از حد بزرگ است، اظهار کرد: به نظر می‌آید که جامعه بین‌الملل به گونه‌ای عمل می‌کند که این توافق برای نابود شدن بیش از حد بزرگ است. وقتی جامعه بین‌الملل یک مسیر برای تمامی این‌ها؛ موشک‌های بالستیک، فروش تسلیحات و حمایت از تروریسم ارائه می‌دهد و به مسیر دیگر با نگاه حفظ توافق هسته‌ای می‌نگرد این‌گونه خواهد بود که توافق برای شکست زیادی بزرگ است و مشکل همین‌جاست.

هیلی افزود: وقتی چین می‌گوید که توافق قبلا حاصل شده و ما آن را پیش از این به دست آورده‌ایم به این معنی نیست که به عقب باز نگردیم و بررسی نکنیم که آیا توافق هنوز موثر است و ببینیم که توافق به نفع امنیت‌ ملی‌مان است یا نه؟ آنچه باید انجام دهیم این است که به طور مرتب بررسی کنیم آیا توافقاتی که حاصل کرده‌ایم کماکان به نفع امنیت ملی آمریکا هستند؟

وی همچنین در پاسخ به این سوال که رییس‌جمهور به دنبال چه اهرم فشاری است و می‌خواهد با این اهرم فشار به مذاکره مجدد برسد یا مذاکره بر سر توافقی دیگر؟ گفت: هدف نهایی این است که ایران مسوول دانسته شود تا آنها را از نقض‌هایی که انجام می‌دهند باز داریم. گفته می‌شود که توافق برای جلوگیری از یک چیزهایی بوده اما این اتفاق نیفتاده است بنا بر این رییس‌جمهور با کنگره همراهی نزدیک خواهد داشت تا به چیزی دست یابد که متناسب‌تر باشد و برای اینکه آمریکا آن را بپذیرد معقول‌تر باشد.

هیلی در پاسخ به این سوال که اگر کنگره کاری انجام ندهد و رییس‌جمهور توافق را نقض کند چه پیامی به جامعه جهانی ارسال خواهد شد؟ بیان کرد: دلیل اصلی اینکه ما این توافق را دوباره بررسی می‌کنیم کره شمالی است. در طول 25 سال گذشته مذاکرات و تعهدات از سوی کره شمالی حفظ نشده است. آنچه اکنون می‌خواهیم این است که ایران به کره شمالی تبدیل نشود و کره شمالی نیز نباید انتظار داشته باشد که ما وارد یک توافق بد شویم. بنا بر این ما یک پیام قوی به جامعه بین‌الملل می‌فرستیم. اینکه قرار نیست توافق کنیم، به شما پول بدهیم و بگوییم خوش باشید بلکه می‌گوییم این یک توافق است، باید به آن عمل کنید و ما این موضوع را بررسی می‌کنیم.

نماینده آمریکا در سازمان ملل درباره خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، گفت: من فکر می‌کنم که شاهد ماندن ما در توافق باشید چرا که امیدواریم بتوانیم وضعیت را بهبود بخشیم. هدف‌مان هم همین است از این رو در توافق هستیم تا ببینیم چطور می‌توانیم وضعیت را بهتر کنیم به گونه‌ای مردم آمریکا بیشتر احساس امنیت کنند. من معتقدم که این توافق با اقدامات رییس‌جمهور تقویت خواهد شد.

هیلی با بیان اینکه رییس‌جمهور اوباما به کنگره این اختیار را داد که بخشی از این توافق باشد، گفت: اکنون زمان آن است که به کنگره فرصت دهیم این توافق را به یک توافق بهتر تبدیل کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۴
1
1
فقط می خواستی دلار بره بالا همین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۴
چرا باید سندی را که صدرتاذیلش به نفع منافع آمریکا است پاره کنه؟؟!! این پاره نکردن برجام خودش دلیل متقن و سند صداقت دلواپساست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۴
1
0
سلام گرگ هیچ وقت بی طمع نیست
رامین
|
-
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۴
0
0
سلام .هدف این کشورها .میخوان انقدر فشار بیارن که یکم بتونند از ما امتیاز بگیرند .مسولین به گوش باشند.هشیار باشند .اگاه باشند.التماس دعا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۴
0
1
ترامپ هم عقب نشینی کنه جلیلی و سایر دلواپسان و حاج حسین شریعتمداری عقب نسینی نمی کنن
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین