کد خبر: ۴۸۲۷۱
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۸۵ - ۱۱:۴۵

مخالفت لبنان با فعالیت های هسته ای ایران

آفتاب‌‌نیوز :
 وی افزود در گفت و گویی صریح و بسیار خوب با منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، مخالفت لبنان با فعالیت های هسته ای ایران را به او ابراز کرده است. 

سینیوره با اشاره به اینکه خواستار روابط خوبی با ایران است مدعی شد در عین حال هیچگونه دخالت در امور داخلی کشورش را نخواهد پذیرفت.

این در حالی است که نخست وزیر لبنان در دهه سوم تیرماه جاری به تهران می آید. فواد سنیوره برای دیدار و گفت و گو با مسئولان ایرانی در دهه سوم تیرماه به ایران سفر می کند. 
سنیوره قرار است در تهران با محمود احمدی نژاد و چند تن دیگر از مسئولان ایرانی دیدار و درباره مسائل دو جانبه با آنان گفت و گو کند. روابط ایران و لبنان پس از انقلاب اسلامی رشد چشم گیری داشته است.

همکاری و حمایت مالی و معنوی ایران با موسسه های خیریه لبنان از جمله کارهای ایران در این کشور است. در تشکیل حزب الله لبنان و سازماندهی نیروهای مقاومت اسلامی در برابر اسرائیل ایران نقش انکار ناپذیری داشت.

4 سال پس از پیروزی انقلاب در تابستان 1361 در اوج جنگ های داخلی لبنان 4 دیپلمات ایرانی در این کشور ربوده شدند.
سرنوشت دیپلمات های ایرانی با گذشت بیش از دو دهه هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد. اپوزیسیون دولت لبنان همواره از روابط ایران و حزب الله و روابط دولت لبنان و دولت ایران انتقاد کرده است.

خبرگزاری بحرین از بیروت گزارش داده است که سفر فواد سنیوره به تهران بنا به دعوت مسئولان ایرانی صورت می گیرد. سینیوره 62 ساله، بانکدار و وزیر دارایی سابق لبنان سال گذشته پس از ترور ما فوق و دوست قدیمی اش رفیق حریری به قدرت رسیده است. گزارش بلومبرگ سپس به روابط لبنان و سوریه پرداخته و می نویسد که آمریکا، انگلیس و فرانسه با صدور قطعنامه ای از سوی سازمان ملل از دمشق خواستند که به مناقشه مرزی و انتقال تسلیحات به لبنان پایان دهد و روابط دیپلماتیک مسالمت آمیزی را با بیروت ایجاد کند. 

در این قطعنامه به گزارش سازمان ملل نیز اشاره شده است که از تهران خواسته بود از نفوذ خود در لبنان استفاده کرده و به فعالیت های گروه های نظامی شیعه از جمله حزب الله لبنان پایان دهد. 

این گزارش می افزاید لبنان سال گذشته به سه دهه اشغال این کشور توسط سوریه پایان داد و در پی فشارهای داخلی و تظاهرات گسترده مردم پس از ترور حریری، نیروهای سوریه از لبنان خارج شدند. 

پس از خروج نیروهای سوریه در انتخابات سال 2005 در لبنان جناح سیاسی ضد سوری به پیروزی رسید و اکثریت پارلمان این کشور را به دست آورد. سینیوره در این زمینه می گوید مهمترین تغییر در کشور ما این است که حضور سوریه به پایان رسیده و ما اکنون حکومت و قوانین خود را داریم و مردم لبنان خودشان در مورد سرنوشت خود تصمیم می گیرند. لبنان اکنون همان کشور مستقل و مقتدری است که ما آرزو داشتیم و برای آن تلاش می کردیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین