آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت خواهش ما این است که مردم قبل از آنکه نسبت به خرید زمینی که برایشان ابهام دارد حتما با ادارات کل راه و شهرسازی استان بخش سازمان زمین شهری و املاک مشورت کرده و استعلام کنند تا مطمئن شوند زمین متعلق به دولت نباشد.
حمیدرضا عظیمیان افزود: مردم از خریداری زمینهایی که سند آنها شبههناک است جدا خودداری کنند.
وی همچنین در خصوص تامین زمین برای اجرای مسکن اجتماعی، گفت: اجرای مسکناجتماعی، دغدغه مسئولان نظام و مردم است که اقشار کمتر برخوردار و ضعیف موردتوجه قرار بگیرند. در این زمینه، همکاری خوبی با بنیاد مسکن انقلاباسلامی داریم که امیدواریم امسال بتوانیم، زمینهای مورد نیاز برای اجرای طرح مسکناجتماعی را به قیمت ناچیز تمامشده و نه قیمت روز، تامین کنیم. این کار سبب میشود تا خانوادههای دومعلول بیشتری صاحبخانه شوند.
عظیمیان ادامه داد: در تلاش هستیم تا با همکاری بنیاد مستعضفعان و بهزیستی تعهدات خود را اجرا کنیم. امیدواریم تا جاییکه امکانپذیر است پرونده مسکن مهر را که بالای ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و فاقد مشکلات حقوقی هستند تا پایان سال جاری بسته شود. هرچند که معضلات و مشکلات مسکن مهر گریبانگیر دستگاهها هست.
آغاز همکاری سازمان ملی زمین و مسکن در بافتهای ناکارآمد
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن خبر داد: به منظور محقق شدن یکی از چهار اولویت دستور رئیس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی بمنی بر ساماندهی مناطق مسکونی در بافتهای ناکارآمد شهری، سازمان ملی زمین و مسکن اعلام آمادگی میکند تا با همکاری سایر بخشهای وزارتخانه به محقق شدن سیاست های وزارت راه و شهرسازی در بافتهای ناکارآمد شهری که صاحب تمامی امکانات روبنایی و زیربنایی هستند ورود جدی کند تا از این طریق، چهره شهرهای کشور به وضعیت قابلقبول و مطلوبی برسد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ادامه داد: در همین رابطه نیز با دوستان در حال مذاکره هستیم و پیشنهاداتی نیز به وزارتخانه اعلام کردهایم که در قالب برنامه تامین مسکن به وظایف خود اضافه کنیم. سازمان پیشنهاد کرده است که بافتهای فرسوده و ناکارآمد بر اساس مطالعه و طراحی سازمان نوسازی و بهسازی باشد و اجرا نیز از سازمان باشد. اجرا به این صورت باشد که بخشهایی را به صورت مشخص تعریف کنیم و جزو وظایف کار خود قرار دهیم و به این ترتیب وارد این بافتها شویم.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: بر اساس طرحهای مطالعهشده، تخریب و نوسازی ساختمانهای غیرقابل سکونت که مطالعات آن توسط سازمان نوسازی و بهسازی انجام شده است از محل منابع سازمان ملی زمین و مسکن، انجام میشود و سود حاصل نیز در همان بخشها مجددا هزینه خواهد شد. بدینمعنا، سازمان، سرمایه اولی را در ۳۰ نقطه کشور هزینه میکند و پس از گذشت ۲ تا ۳ سال زمانیکه گردش، انجام و سودی حاصل شد بار دیگر سود حاصل در پیرامون همان بافت، مجددا سرمایهگذاری خواهد شد.
وی مدت زمان سوددهی طرح فوق را ۲ تا ۵ سال عنوان کرد و گفت: آمادگی لازم برای سازمان ملی زمینومسکن وجود دارد که به تدریج با کمک وزارتخانه (راه و شهرسازی) وارد بافت فرسوده شود. امیدواریم این برنامه اجرایی نیز شود که به زودی اعلامعمومی خواهد شد. در سه ماه آینده میتوانیم اینکار را شروع کنیم.