کد خبر: ۴۸۶۴۹۶
تعداد نظرات: ۱۹ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۱
پاسخ تند آیت الله یزدی به علی لاریجانی

بدون تعارف تقصیر را به آقای لاریجانی می‌دهم/ صرف رییس مجلس بودن کافی نیست

جواب عده‌ای که خیال می‌کنند از این موضوع می‌توانند بهره سیاسی ببرند و آب را گل آلود کنند، این است که شورای نگهبان یک کارقانونی و شرعی انجام داده که قانون اساسی بر عهده‌اش گذاشته است. جالب است بدانید پیش از این نیز تا به حال 135 بار موارد شبیه این وجود داشته است و این اولین بار نیست که فقهای شورای نگهبان گفتند بخشی از یک قانون خلاف شرع است و ممکن است آخرین بار هم نباشد و لذا بیانیه رسمی داده و روزنامه رسمی چاپ کرده است .مستند این کار نیز مبنای سخن حضرت امام(ره) است که در سخنرانی خود به صراحت مطرح کرده‌اند که ما در آن بیانیه این مستندات را هم ذکر کردیم.
آفتاب‌‌نیوز :
روزنامه هفت صبح در گفتگویی با آیت الله محمد یزدی به بررسی مباحثات صورت گرفته بین رییس مجلس و شورای نگهبان پرداخته است که در ادامه متن کامل این گفتگو می آید :
 
اخیراً آقای دکتر لاریجانی در باره اظهار نظر شورای نگهبان ناظر به خلاف شرع دانستن بخشی از قانون انتخابات شوراهای اسلامی، اظهاراتی کرده‌اند؛ نظر جنابعالی در این باره چیست؟

 من بدون تعارف یک مقدار تقصیر را به آقای لاریجانی می‌دهم. از کسی که فضای کلی علوم حوزوی را می‌شناسند و روحانی زاده‌اند، تعجب می‌کنم که کوتاه می‌آیند و نظر غیر دقیق می‌دهند.

 صرف رییس مجلس بودن کافی نیست که هرچه به ذهنشان می‌رسد مطرح کنند. بهتر بود قبل از طرح این مساله، با حقوقدانان و فقها مشورت می‌کردند و از دلایل قانونی و شرعی این کار مطلع می‌شدند.

جواب عده‌ای که خیال می‌کنند از این موضوع می‌توانند بهره سیاسی ببرند و آب را گل آلود کنند، این است که  شورای نگهبان یک کارقانونی و شرعی انجام داده که قانون اساسی بر عهده‌اش گذاشته است. جالب است بدانید پیش از این نیز تا به حال 135 بار موارد شبیه این وجود داشته است و این اولین بار نیست که فقهای شورای نگهبان گفتند بخشی از یک قانون خلاف شرع است و ممکن است آخرین بار هم نباشد و لذا بیانیه رسمی داده و روزنامه رسمی چاپ کرده است .مستند این کار نیز مبنای سخن حضرت امام(ره) است که در سخنرانی خود به صراحت مطرح کرده‌اند که ما در آن بیانیه این مستندات را هم ذکر کردیم.

 حتی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هم که حکم قانون دارد - به فرموده حضرت امام- اگر یک جایش را فقهای شورای نگهبان گفتند خلاف شرع است، باید اصلاح شود و متوقف بر هیچ موافقت دیگری نیست.

پیش از این به این تبصره توجه نشده و مورد تأیید شورای نگهبان در سال 75 قرار گرفته بود؟
بله، تبصره ماده 24 قانون انتخابات شورای شهر پیش از این تأیید شده بود و به آن توجه نشده بود اما هر موقع این موضوع کشف شود، یا مورد سؤال قرار گیرد، فقهای شورای نگهبان بایستی نسبت به آن اظهار نظر کنند.
 
آیا این اقدام شورای نگهبان به معنای بی اعتنایی به حقوق اقلیت‌های دینی نیست؟

تصریح می‌کنم که احترام به حقوق اقلیت‌های دینی، از وظایف حاکمیت است و در قانون اساسی هم به آنها تاکید شده است و باید محفوظ بماند. اقلیت‌ها در احوال شخصیه‌شان به تبع تکالیف دینی و آیینی خود عمل می‌کنند و در امور حقوقی و سیاسی و اجتماعی، مانند سایر افراد دیگر تابع مقررات کشورند؛ لذا اگر دعوای ملکی دارند باید به دادگستری بروند، اگر مسائل عامه‌ای دارند باید مثل سایر افراد عمل کنند اما در رابطه با طلاق و نکاح و ارث و وصیت، این‌ها را باید طبق مسلک خود عمل کنند. حتی راجع به این، در زمانی که رییس قوه قضاییه بودم مسیحیان به آنجا آمدند و گفتم که به کشیش‌هایشان مراجعه کنند و یکی از کشیش‌ها را به عنوان مرجع مسائل خود معرفی کردند.

این نکته مهم است، اقلیت‌های دینی مثل بقیه مردم هستند و باید تابع قوانین باشند.
پس این گونه نیست که اگر برای لغو یک قانون که مغایرت با شرع است فقهای شورای نگهبان و اساس اصل چهار بخواهند از جایی استعلام کنند، به محض اینکه این استعلام از آنها شود و این توجه نسبت به آن قانون جلب شود و مخالفت و مغایرت با شرع آن ثابت شود، فقهای شورای نگهبان می‌توانند آن را ملغی کنند. 
 
حتی اگر از مرجع دیگری بپرسند درست نیست. حتی مرجع تقلید دیگری که در رساله‌اش این را بگوید، بازهم حق ندارد نظر دهد. اگر یک مساله‌ای را گفتند آن مرجع دیگر نمی‌تواند دخالت کند و نمی‌تواند بگوید با این فتوای من موافق است یا مخالف.

اقلیت‌های محترم بدانند که شورای نگهبان مخالف حقوق شهروندی نیست.آن‌ها هم مثل همه مردم در کشور ما در حال زندگی هستند. در شهرهای مختلف مثل اصفهان که زندگی می‌کنند و همین طور در همه شهرها که اقلیت‌های مذهبی ما در حال زندگی هستند. این اقلیت‌ها کارهای مذهبی را طبق مذهب خود عمل می‌کنند اما در بقیه کارها مثل بقیه مردم می‌مانند و باید مقررات عمومی را رعایت کنند. این‌ها هم جنگ و سربازی می‌روند، مسائل شهادت و اسارت و جانبازی هم شامل اینها هم می‌شود، همه یکی هستند و قوانین شامل همه می‌شود.
 
مشکل اصلی در این موارد از کجا ناشی می‌شود ؟

مشکل اصلی از ضعف قانون انتخابات است. من چندین بار به مجلس نامه نوشتم که قانون انتخابات را درست کنید. همین دوره قبل هم نامه نوشتم که آقای لاریجانی دوره شما تمام می‌شود؛ اگر می‌خواهید برای خدا کاری را انجام دهید این قانون انتخابات را درست کنید. یعنی چه، کسی که سواد ندارد برای رییس جمهور شدن اسم می‌نویسد! این قانون ضعیف است که هزار و چند نفر برای ریاست جمهوری اسم می‌نویسند. در آخر به شورای نگهبان نامه نوشتم که آقای جنتی این اصل را تفسیر کنید که جلوی این بی رویه کاری‌ها گرفته شود که شورای نگهبان پیگیری کرد و جلوی خیلی از این کارها گرفته شد. تقریباً، خواص همه می‌دانند که تفسیر به چه شکل انجام شده است. خوشبختانه بعد از آن، مقام معظم رهبری در تفسیر کلی در بند 5 ازماده 10 سیاست کلی اعلامیه اخیری که مقام معظم رهبری اعلام کردند، فرمودند معیارهای رجل مذهبی و سیاسی را مشخص کنید که الان پژوهشکده شورای نگهبان معیارها و تفسیرها را گذاشته است و معیارها را از روی تفسیر آورده و الان در دستور کار شورای نگهبان آمده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
0
15
کسی نمی گوید که شورا نباید بررسی کند که آیا قانون خلاف شرع است یا خیر
این حرف شما متاسفانه بوی فرار به جلو و مغلطه می دهد
شما می توانید یک نظر شرعی بدهید که دیگر فقها قبول می کنند یا خیر آن بحث دیگری است
اما شما نمی توانید برای اجرایی مورد مد نظر خود مجلس را دور بزنید و اقدام به قانون گذاری و ابلاغ آن نمایید
بحث فعلی این است! نه این که چرا نظر شخصی شما در مورد عضویت یک زرتشتی در شورای شهر این بوده که این امر خلاف شرع است یا رای دادن مسلمانان به یک زرتشتی برای عضویت در شورای شهر خلاف شرع است.
رییس مجلس هم در این مورد با شما بحث نمی کنند ذاتا قانون بررسی موارد شرعی را به فقها سپرده است

صحبت امروز این است: شورای نگهبان نمی تواند بدون این که قانونی را به تایید مجلس برساند آن را برای اجرا ابلاغ کند و نمی تواند مجلس را دور بزند چون مجلس قوه ی قانون گذار است و شورای نگهبان ناظر

ذاتا برای رفع اختلاف در نظرات فقهی و حقوقی بین مجلس و شورای نگهبان هم که جایی متولی است و بحثی در این مورد نیست

آقای آیت الله یزدی مردم ما آگاه هستند و می دانند دقیقا چه خبر است و مشکل کجاست در نتیجه سعی نکنید با سفسطه برای خودتان حقی به دست بیاورید
پاسخ ها
کوروش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
انصافا همه چیز رو گفتی دوست عزیز

جوسازی، تبلیغات، مغلطه و سفسطه دیگه قدرتی نداره و نمیتونه مردم رو از آگاهی به حق و حقوقشون دور نگه داره

چنانچه رای مردم میزان نیست سخن از مردمسالاری گزاف و بیهوده ست!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
0
11
اقای یزدی انتخابات را باختی بس است
ناشناس
|
Spain
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
0
9
آیا فقط می‌توانند زندگی کنند و حق دخالت در مدیریت محلی که زندگی می‌کنند ندارند؟!!! آفرین حاج آقا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
0
4
شخص شکایت کننده اگر اصلاح طلب بود باز هم خلاف شرع اعلام میشد؟؟؟ اگر این عضو لغو بشه نفر بعدی اصولگراست یا اصلاح طلب ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
0
9
اقای یزدی لطفا به شعور ملت و خوانندگان سایت محترم افتاب توهین نکنید. تمام حرف مردم این است که حقوق سیاسی این اقلیت ها از جمله حق انتخاب شدن در انتخبات گوناگون محترم شمرده شود. به انتخاب ملت احترام بگذارید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
4
2
درود بر لاريجاني منتخب مردم
جهان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
0
6
چطور نمایندگی مجلس شورای اسلامی که بمراتب از شورای یک شهر -آنهم نه یک کلانشهر-مهمتر است میتواند به مجلس راه یابد اما اگر همان شخص بعد از اتمام دوره نمایندگی کاندیدای شورای شهر شد خلاف شرع تشخیص داده میشود ! صغرا کبرای موضوع جور در نمی آید.لطفا یک نفر بمن جواب بدهد
عماد
|
United States of America
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
0
8
حاج آقا فرمودند در انتخابات ریاست جمهوری هزار نفر ثبت نام میکنند یا ده هزار نفر یا حتی صد هزار نفر ثبت نام کنند خدا وکیلی شورای شما چقدر برای تایید و انتخاب افراد وقت میگذارد بنظرم فقط به فرد شناخته نگاه میکنید اصل چند نفر شناخته شده و سر لیست هستند چون افراد شاخص از اولش معلوم هست در قضیه ثبت نام هاشمی روحش شاد مردم همه چیز را فهمیدند که کلا غالب کار شورا سیاسی هست اصلا بحث حقوق و فقه نبوده در رد صلاحیت هاشمی بزرگوار چه وجه حقوقی و فقهی قابل قبول وجود دارد که دلها آزرده شد اگر امثال بنده ثبت نام کنند چه کسی و کی این وقت را برای تحقیق امثال من میگذارد یک خط قرمز بزرگ و پر رنگ با حال از همان ابتدا روی اسم میکشی این که هیچ آن یکی هم هیچی بچسب به شش نفر خیال همه راحت میشه فرار به جلو مشکلی را حل نمیکند چون دوباره مدتی بعد چالش دیگری خواهد بود چون دارید از قبل با دور زدن مجلس قانون را خودتان نوشته و خودتان هم تصویب میکند این دیگر چه مدلی هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
9
1
هیچ شخص وارگانی نمیتواند در تصمیمات شورای نگهبان دخالت کند.
سروش
|
United States of America
|
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
0
5
همین آقای لاریجانی و دیگر نمایندگان فعلی مجلس اگر به حقوق شهروندی و مطالبات مردم و سپس اختلاف با شورای نگهبان پیدا کنند در تایید صلاحیت بعدی برای کاندیدای مجلس ... لذا یا حرف نخواهند زد یا رد صلاحیت خواهند شد در هر حال در قانون اساسی نیاز به باز نگری خواهد داشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
0
1
جناب یزدی مردم که به شما برای خبرگان رای ندادند بنابراین حق ندارید رای مردم را باطل کنید وخودتان را قییم مردم بدانید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
1
0
سیاسیونی که امروز سنگ اقلیت ها را به سینه می زنند دنبال نمایش ژست آزادیخواهی و نهایتا انتخابات هستند. هموطنان اقلیت های مذهبی ما در چارچوب قانون مورد احترامند.کاش سیاسی کاری سیاسیون پایان می یافت.
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
0
0
سایت افتاب لطفا چاپ کنید سوالم این است حاج آقا اگه جنگ بود و زرتشت برادران بگن ما مسلمان نیستیم جنگ نمیرویم بلز قبول میکردین ؟؟بعبارت دیگر برادران زرتشت اگه جنگ بشه برن جبهه خوبه ؟؟چرا نباید شورا شورا بشن ؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
0
1
اقای یزدی با این حرفهایتان به مرم ثابت میکنید که شما و امثال شما انسانهای با سواد و زرنگی نیستید که برای مسایل کوچک خودتان را زیر سوال میبرید و عده زیادی را از خود و دین میرنجانید
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
0
0
با عرض سلام خدمت حضرت آیت الله یزدی و با عرض احترام خدمتتان عرض می کنم صدها نفر از اساتید و فضلاء، در حوزه علمیه روزانه مسائل مختلف شرعی را با استناد به منابع،بحث و بررسی و استنباط می کنند جقدر مناسب بود نظر آنها را نیز در رابطه با این موضوع بحث برانگیز جویا می شدید، آیا واقعاً اکثر کسانی که توانایی استنباط را دارند این قانون را خلاف شرع می دانند؟! یا خلاف شرع نمی دانند؟ اگر خیلی ها این قانون را خلاف شرع ندانند تا شما دلایل آنها را با دلیل متقن ردّ نکنید تشخیص شما مبنی بر خلاف شرع بودن این قانون نصاب لازم برای حجّیت را نخواهد داشت در نتیجه نمی توان آن را به شرع نسبت داد.
123
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۱
0
1
اگر قانون اجراء میشد ملت اینقدر گرفتا ر نمیشد پس 8سال احمدنزاد چراقانون نبودء
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۴
1
0
مطمئناً در مورد مسائل دینی و شرعی باید با همه علما و مجتهدین گرانقدر تقلید و بزرگان محترم دینی شور و مشورت شود و بعد تصمیم گیری گردد تا خدای ناکرده اینگونه شبهات باعث دوری و زدگی جوانان عزیزمان از دین مبین اسلام نشود.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
0
0
اقلیت چی هست همه ما ایرانی هستیم اقلیت دیگه چه صیغه ای هست
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین