آفتابنیوز : سرویس بینالملل- عربستان سعودی حمله موشکی حوثیهای یمنی به فرودگاه ریاض را اقدام نظامی تهران علیه ریاض تفسیر کرده و براساس اظهارات عادل الجبیر وزیر خارجه این کشور حق پاسخگویی را برای خود محفوظ داشته است.
به گزارش
آفتابنیوز، به نظر میرسد اتفاقات مهمی در منطقه خاورمیانه درحال شکلگیری است و تحلیل بسیاری از کارشناسان سیاسی مبنی بر احتمال ورود اتفاقی ایران به یک جنگ ناخواسته، شکل پررنگتری به خود گرفته است. از سوی دیگر مواضع ضدایرانی ترامپ رییسجمهور ایالات متحده آمریکا علیه ایران نیز سبب اطمیانخاطر متحد عربش در منطقه خلیج فارس شده و مواضع عربستان را نسبت به ایران تندتر از گذشته کرده است. این در حالی است که اگر اظهارات الجبیر صحت داشته باشد و عربستان حق اقدام علیه تهران را برای خود محفوظ بدارد خاورمیانه شاهد تنش جدیدی خواهد بود که احتمالا پای بسیاری از کشورهای دیگر نیز به این تنش باز خواهد شد.
با این وجود نوع بازی ایران در این وضعیت، این تنش احتمالی را مشخص خواهد کرد و واکنش ایران به اقدام احتمالی عربستان بسیار تعیینکننده خواهد بود. ایران در مرحله اول تلاش میکند وارد بازی خطرناک آمریکا و عربستان در منطقه خاورمیانه نشود و از ورود به هرگونه تنش نظامی پرهیز کند. البته این وضعیت در شرایطی است که تمامیت ارضی ایران به صورت زمینی، هوایی و دریایی مخدوش نشود. با این وجود اگر تمامیت ارضی ایران مخدوش شود واکنش ایران شکل جدیدی به خود خواهد گرفت و بستگی به نوع کنش طرف مقابل از کمترین حالت تا شدیدترین حالت در نوسان خواهد بود. احتمال این وجود دارد که عربستان در اقدامی ناشیانه از موشکهای دوربرد خود علیه ایران استفاده کند. اگر این اتفاق رخ بدهد ایران همین عمل را به صورت گستردهتر و در مناطق مختلف عربستان پاسخ خواهد داد. بدون شک در چنین شرایطی ایالات متحد آمریکا به صورت محسوس و در راستای حمایت از عربستان سعودی وارد تنش خواهد شد و آتشبیار معرکه خواهد شد.
با این وجود ایران از تمام توان خود استفاده خواهد کرد تا از وارد شدن به چنین بحران از پیش طراحیشده خودداری کند. این در حالی است که ایران در صورت بالا گرفتن تنش میتواند روی کمک روسیه، عراق، سوریه، حزبالله لبنان و حتی چین نیز حساب کند. با این وجود اتاق فکر استراتژیک ایران به خوبی به این مسأله آگاهی دارد که زمینهچینی برای ورود ایران به یک جنگ تمامعیار از مدتها پیش در دستور کار کشورهای عرب خلیح فارس قرار داشته است. هدف اصلی این کشورها نیز جلوگیری از پیشرفت بیشتر ایران در زمینههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و تکنولوژیک بوده است. ازسوی دیگر ایران دارای ساختارهای قوی اقتصادی در نقاط مختلف جغرافیای خود است که همواره مورد طمع کشورهای معاندی قرار داشته که فاقد این امکانات بودهاند. در نتیجه هدف اصلی کشاندن ایران به یک جنگ ناخواسته متوقف کردن پیشرفت ایران در زمینههای مختلف بوده است. ایران نیز از این مسأله آگاهی دارد و به عنوان بزرگترین قدرت نظامی منطقه که توانایی هماوردی در همه زمینهها را دارد از ورود به بازی از پیشطراحی شده مخالفان منطقهای خودداری کرده است.
عربستان سعودی نیز بهخوبی به این نکته آگاهی دارد که به تنهایی و یا حتی با کمک همسایگان عرب خود نمیتواند از نظر نظامی حرفی برای گفتن در مقابل ایران داشته باشد. با این وجود تحریکات اخیر ترامپ باعث شده که عربستان در دشمنی با ایران تعجیل کند و مسائل دیپلماتیک را به زمین تنش نظامی بکشاند تا به این وسیله تلاش کند عرصه را در منطقه برای قدرتنمایی ایران تنگ کند. این در حالی است که ایران علاوه براینکه از نظر نظامی دست برتر را در منطقه و به خصوص در رویارویی با عربستان دارد از نظر عقل سیاسی و دیپلماتیک نیز دست برتر دارد و وارد بازی خطرناک عربستان که از جنگ قدرت و بحران درونی رنج میبرد و همچنین متحد آمریکاییاش نخواهد شد.
!!!
اندکی.......صبر....سحر...خیلی..خیلی.نزدیک است انشاالله
از این جمله معلوم است چقدر از واقعیت های بین کشور ها مطلع هستید!