کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل در ژنو نیز گزارش داد، هلال احمر عربستان ۱۲ شاهزاده را از هتل ریتز در قلب ریاض به بیمارستانهای این شهر منتقل کرده و بسیاری از آنها دچار سکته مغزی و قلبی شدهاند. این وخامت حال آنها در نتیجه شکنجههای شدید و ضربههای محکم بوده است.
به گزارش آفتابنیوز، آنها به اجبار ناگزیر شدهاند، سند صرف نظر از ۸۵ درصد از داراییها و ثروتشان را امضا کنند. این افشاگری را مهمترین روزنامه اقتصادی آمریکا یعنی وال استریت ژورنال انجام داده است.
همچنین بیش از ۱۰ تاجر که دو تن از آنها لبنانی هستند به منظور مداوا در پی نامساعد شدن وضعیت سلامتیشان یا افزایش یا افت فشار به بیمارستانهای ریاض منتقل شدهاند.
این سازمان اعلام کرد، ناظران آثار شکنجه و ضرب و شتم شاهزادگان و تجار را به طور بیسابقهای مشاهده کردهاند و گردن یکی از شاهزادگان در نتیجه ضربه محکم با چوب شکسته است.
در پی آن محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان دستور ایجاد بیمارستان میدانی در داخل هتل ریتز و ایجاد یک اتاق جراحی با حدود ۴۰ پزشک را به هتل ریتز داده تا به مداوای شاهزادگان بازداشتی که تعدادشان به ۴۲ تن از اعضای خاندان سعود و ۴۲۰ تاجر با تابعیتهای مختلف میرسد، داده است تا به خارج از هتل منتقل نشده و آثار شکنجه و شکستگی به بیرون درز نکند.
در پی آن محمد بن سلمان دستور داده است، ناظران سازمان حقوق بشر در بیمارستانها حضور نیافته و در آمبولانسهای حامل شاهزادگان به بیمارستانها جهت درمان حضور نیابند.
یکی از اعضای سازمان بینالمللی حقوق بشر گفت، سالنهای بزرگ طبقه اول هتل برای ۳۰۰۰ تن گنجایش دارد. این سالنها شامل اتاقهای عمل، مراکز درمانی و مطب پزشکان است. تجهیزات جدید لیزری و تجهیزات اتاق عمل هم به آنجا منتقل شده است.
سازمان بینالمللی حقوق بشر عربستان را به شکنجه بازداشت شدگان محکوم کرده اما عربستان از این سازمان خواسته دفاترش را در عربستان ببند و این کشور را ترک کند.
روشن است، شکنجه و اعمال خشونت علیه بازداشت شدگان برملا شده و شاهزاده متعب بن ملک عبدالله دچار سکته مغزی شده است. او فرمانده گار ملی متشکل از ۲۰۰ هزار سرباز عربستانی بود. وضعیت او بسیار خطرناک است و هوشیاری خود را از دست داده و پزشکان پیشبینی کردهاند که هر لحظه ممکن است بمیرد.
اما محمد بن سلمان دستور داده جسد هر شاهزاده و تاجری که در هتل ریتز بمیرد بدون هیچ گونه اعلام رسمی خبر آن به یک قبرستان به صورت محرمانه منتقل شود.
هیچ خبرنگار سعودی، عربی و خارجی در هیچ یک از مناطق اطراف هتل ریتز یا بیمارستانهایی که شاهزادگان به آنجا منتقل شدهاند، وجود ندارد. عربستان همچنین انتشار اخبار از وضعیت تمامی بازداشتشدگان را ممنوع کرده است.
ممکن است انتشار خبر مرگ و مصدومیت ۲۴ شاهزاده و تاجر و در معرض خطر قرار گرفتنشان اخراج سازمان بینالمللی حقوق بشر را از خاک این کشور به دنبال داشته باشد.
در این رابطه سایت میدل ایست آی به نقل از منابع پزشکی اعلام کرد، شش شاهزاده بازداشت شده در عربستان از جمله شاهزاده متعب بن عبدالله طی ۲۴ ساعت بعد از بازداشت و بازجویی در ریاض به بیمارستان منتقل شدهاند.
منابع در گفتوگوی انحصاری با این سایت در گزارشی که آن با استناد به اظهارات شاهدان تهیه کرده، گفتند: وضعیت سلامتی یکی از شاهزادگان به حدی وخیم شده که به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای ریاض منتقل شده است.
این منابع افزودند، کارمندان بیمارستان به آنها گفتند که شاهزادگان در نتیجه تلاش برای خودکشی به بیمارستان منتقل شدهاند.
به نوشته ایسنا، این سایت اعلام کرد، بازداشتها در هتل ریتز کارلتون جایی که شاهزادگان بازداشت شده تحت شکنجه قرار گرفتهاند در پی وخامت حال بازداشتیها مجهز به بیمارستان میدانی شده تا شاهزادگان مورد شکنجه به بیمارستانهای ریاض منتقل نشوند.