کد خبر: ۴۹۱۸۴۳
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۴

روسیه: فشار علیه کره شمالی هرگز به لغو برنامه هسته‌ای این کشور نمی‌انجامد

معاون وزیر خارجه روسیه که در سفری رسمی به کره جنوبی سفر کرده، اظهار امیدواری کرد که از هرگونه سناریوی آخرالزمانی به دنبال وخامت تحولات در منطقه شمال شرق آسیا اجتناب شود.
آفتاب‌‌نیوز : ایگور مارگولف، معاون وزیر خارجه روسیه در نشستی در باشگاه موسوم به والدای در کره جنوبی گفت: متاسفانه باید بگویم که احتمال تحولات آخرالزمانی در منطقه وجود دارد و من بسیار امیدوار هستم در جامعه منطقه‌ای عقل سلیم به اندازه کافی وجود داشته باشد تا جلوی وقوع این سناریوی منفی گرفته شود.

به گزارش ایسنا، به نقل خبرگزاری اسپوتنیک، معاون وزیر خارجه روسیه گفت: هیچ کس نمی‌تواند ارزیابی قطعی درباره سطح پیشرفت‌های پیونگ یانگ در توسعه سلاح‌های هسته‌ای انجام دهد و کره شمالی نیز در افشای اطلاعات این مساله اکراه دارد.

مارگولف خاطرنشان کرد: درخصوص قابلیت‌ها و ظرفیت‌های کره شمالی ما تنها می‌توانیم به حدس و گمان بسنده کنیم چون کره شمالی بسیار ملاحظه کار بوده و هیچ کس پاسخ قطعی در مورد مساله سطح و وضعیت پیشرفت برنامه هسته‌ای کره شمالی در اختیار ندارد.

معاون وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد، کشورش در جریان ارتباطات عادی خود با کره شمالی از این کشور خواسته تا دست از آزمایشات هسته‌ای بیشتر بردارد و اینکه برنامه هسته‌ای پیونگ یانگ قابل قبول نیست.

در عین حال این دیپلمات برجسته روسی گفت: اگر تحریم‌ها علیه کره شمالی هر چه بیشتر تقویت شود، می‌تواند منجر به یک بحران انسانی در این کشور شود.

وی افزود: من فکر نمی‌کنم تشدید فشارها آنگونه که تهیه کنندگان این سیاست انتظار دارند، نتیجه بدهد. من مطمئن هستم اگر هدف این است که کره شمالی وادار به رها کردن برنامه موشکی و تسلیحات هسته‌ای خود شود، این آخرین چیزی است که این کشور در نتیجه فشار کنار خواهد گذاشت و افزایش تحریم‌ها علیه کره شمالی این کشور را به آستانه بحران انسانی می‌کشاند.

مارگولف خاطرنشان کرد: تهدیدها و فشارهای دو جانبه میان آمریکا و کره شمالی اختلافات موجود در شبه جزیره کره را کاهش نمی‌دهد.

وی افزود: باید اصل همزیستی مسالمت آمیز محور مذاکرات مستقیم احتمالی میان آمریکا و کره شمالی باشد.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه کره شمالی دو ماه است که آزمایش هسته‌ای انجام نداده، این نشان می‌دهد که احتمال برگزاری مذاکرات مستقیم میان واشنگتن و پیونگ یانگ در راستای سناریوی پیشنهادی چین و روسیه در ماه ژوئن موسوم به سناریوی « توقف دو جانبه» وجود دارد.

مارگولف گفت: چه موضوعی برای این مذاکرات در درجه اول می‌تواند پیشنهاد شود؟ این موضوع به سادگی اصل همزیستی مسالمت آمیز است. مطمئن هستم عدم توافق بر سر مساله همزیستی مسالمت آمیز باعث بالا گرفتن بی اعتمادی دو جانبه و خصومت میان آمریکا و کره شمالی خواهد شد.

وی تاکید کرد: هیچ جایگزینی برای گفت‌وگو و مذاکرات وجود ندارد، اما برای آغاز کردن یک چنین گفت‌وگویی اول از همه باید دست نگه داشته و صبر کنیم.

او گفت: قوت گرفتن روابط آمریکا و کره شمالی وضعیت را از این مرحله خطرناکی که به آن رسیده، منحرف خواهد کرد. در عین حال تاثیر منفی آزمایش‌های کره شمالی و رزمایش‌های آمریکا مافوق تصور است.

مارگولف تصریح کرد: واشنگتن و پیونگ‌یانگ نقشه راه روسیه برای حل مساله کره شمالی را رد نکرده‌اند، اما رزمایش‌های آمریکا اجرای این ابتکار عمل را با مشکل مواجه می‌کند.

معاون وزیر خارجه روسیه گفت: ما نقطه نظرات این نقشه راه به هر دو طرف یعنی آمریکا و کره شمالی ارائه کرده و دو طرف فورا این پیشنهاد را رد نکردند.

وی افزود: ما بر سر عناصر این طرح به طور جداگانه با آمریکا و کره شمالی تعامل کرده‌ایم و نشان می‌دهد که مذاکرات در مورد این پیشنهاد امکانپذیر است. کار برای این مذاکرات آغاز شد، اما متاسفانه اقدامات آمریکا در ماه‌های اکتبر و نوامبر یعنی رزمایش نظامی سبب اخلال جدی در گفت‌وگوی ما برای حل بحران بر پایه نقشه راه شد.

مارگولف گفت: مسکو امیدوار است که گفت‌وگوی دو کره از سر گرفته شود و کره جنوبی برای چنین مذاکراتی آمادگی دارد.

او ادامه داد: ما معتقدیم می‌توان مرحله دوم نقشه راه گفت‌وگوی دو کره را به اجرا در آورد. ما می‌دانیم که دوستان ما در کره جنوبی برای این منظور آماده هستند و امیدواریم کره شمالی هم تمایلش را نشان دهد.

مارگولف اظهار داشت که مذاکرات برای ساخت یک خط لوله انتقال گاز به کره جنوبی از طریق خاک کره شمالی در مراحل پیشرفته قرار دارد و مسکو امیدوار است شرایط سیاسی برای اجرای این طرح به زودی فراهم شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین