کد خبر: ۴۹۸۸۹۱
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۰
کاهش رشد جمعیت به دنبال افزایش بیکاری

علل رشد تک فرزندی در ایران مشخص شد

یک پژوهشگر حوزه جمعیت معتقد است که تغییر نگرش‌های افراد به سمت نگاه‌های مادی گرایانه، فردگرایی و لذت جویی می‌تواند در کنار تغییرات فرهنگی دلیلی محکم برای رشد تک فرزندی در جامعه ایران باشد.
آفتاب‌‌نیوز :
دکتر مریم اردبیلی پزشک و آینده پژوه در حوزه جمعیت درباره بررسی تاثیر مسائل فرهنگی بر رشد جمعیت تک فرزندی و اثرات آن بر جامعه، با اشاره به علل رشد تک فرزندی در کشور، گفت: موضوع فرهنگ یکی از مهمترین دلایل رشد تک فرزندی در کشور به شمار می‌آید. رشد خانواده‌های تک فرزند همواره با توجه به مجموعه‌ای از عوامل و عناصر موجود در زندگی افراد اتفاق می‌افتد.

وی همچنین در ادامه افزود: کاهش جمعیت و رشد تک فرزندی امروزه در تمامی کشورهای جهان به روند جریان افتاده است، با این تفاوت که در کشور ایران جریان کاهش جمعیت بسیار پر شتاب تر از سایر کشورهای جهان حرکت کرده است. تغییر نگرشهای افراد به سمت نگاه‌های مادی گرایانه، فردگرایی و لذت جویی می‌تواند در کنار تغییرات فرهنگی دلیلی محکم برای رشد تک فرزندی در جامعه ایران باشد.

اردبیلی با بیان این که امروزه استعاره‌ها و اسطوره‌های ذهنی مردم نسبت به سال‌های پیش تغییر کرده‌اند، اظهار کرد: در ایام گذشته وجود فرزند در خانواده همواره عصایی برای دوران پیری و مایه برکت و نعمت خانواده تلقی می‌شد، در حالی که امروزه نگرش افراد به فرزند تغییرات بسیاری کرده‌است.

این پژوهشگر حوزه جمعیت با بیان این که تصمیم باروری و فرزندآوری در تمامی کشورهای جهان یک تصمیم شخصی است، عنوان کرد: سیاست گذاران کشورهای مختلف همواره می توانند با وضع سیاستهای مستقیم و غیر مستقیم مختلف در راستای تعالی و توسعه کشور فضای جامعه برای تصمیم گیری بهتر برای مردم فراهم کنند.

وی با اشاره به این که بدون شک تمامی رسانه‌های موجود در جهان با اهداف منحصر به خود فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: بدون شک انتقال سیاست و فناوری‌های مختلف در میان سازمان‌ها و کشورها باید با درنظر گرفتن هوشمندی کامل صورت بگیرند.

کاهش رشد جمعیت به دنبال افزایش بیکاری در کشور
سید حمزه امینی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز  با اشاره به ارتباط موضوع کاهش رشد جمعیت با میزان اشتغال در کشور، گفت: افزایش میزان بیکاری در کشور یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش رشد جمعیت در کشور به شمار می‌آید، به طوری که بیکاری جوانان رغبت آن‌ها به ازدواج را کاهش می‌دهد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به رشد فرهنگ تک فرزندی در خانواده‌های ایرانی، اظهار کرد:  متاسفانه امروزه بسیاری از خانواده های ایرانی از فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی فاصله گرفته‌اند. در حال حاضر فضای مجازی بهترین حوزه برای تبلیغ فرهنگی به شمار می‌آید، بر همین اساس از این فضا می‌توان در فرهنگ سازی موضوع چند فرزندی در کشور بهترین استفاده را کرد.

وی با تاکید به تاثیر تبلیغات رسانه در تصمیم گیری و نوع فرهنگ مردم کشور، اضافه کرد: تبلیغات رسانه‌ای نادرست می‌ تواند یک کشور را به سمت زوال ببرد، در حالی که تبلیغات درست و صحیح همواره موجب فرهنگسازی دقیق و اصیل خواهد شد.

 تغییر نگرش مردم به دنبال نفوذ سبک زندگی غربی 
سمیرا خطیب زاده مدیر قرارگاه فضای مجازی بسیج جامعه زنان کشور  با اشاره به شاخص های سبک زندگی در جامعه امروزی، گفت: بدون شک مسائلی مانند سن ازدواج، فرزندآوری و تعداد آن، در شاخص های سبک زندگی افراد خلاصه می شوند، به طوری که مجموعه این عوامل سبک زندگی فرد را تعریف می کند.

وی با اشاره به تغییر سبک زندگی مردم ایران در دهه اخیر، عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر سبک زندگی غربی به شیوه ها و ابزار های گوناگون به ویژه از طریق رسانه‌های مختلف در تک تک خانه و خانواده‌های ایرانی نفوذ کرده است.

مدیر قرارگاه فضای مجازی بسیج جامعه زنان کشور با بیان این که فردگرایی یکی از مهم ترین شاخص های سبک زندگی غربی به شمار می آید، اظهار کرد: موضوع فردگرایی پس از نفوذ به ذهن افراد می تواند تاثیرات بسیار مهم و زیادی را در رشد تک فرزندی خانواده ها داشته باشد. ازدواج و فرزندآوری در ایام قدیم یکی از مهم ترین اولویت‌های جوانان کشور به شمار می آمد، در حالی که در دوران حاضر ازدواج به هیچ عنوان جزو اولویت های یک جوان ایرانی به محسوب نمی شود.

سمیرا خطیب زاده همچنین در ادامه تصریح کرد: متاسفانه امروزه بسیاری از افراد تولد و وجود فرزند را در خانواده به عنوان یک مزاحم تعبیر می‌کنند، به طوری که وجود فرزند زندگی راحت و بدون دردسر افراد به خطر می اندازد. متاسفانه سبک زندگی غربی در حال حاضر توانسته رفتارهای افراد ایرانی را تحت تاثیر خود قرار داده و بسیاری از اولویت‌های جوانان و مردم را تغییر دهد.

سازمانهای فرهنگی و اجتماعی بدون برنامه‌ریزی اقدام می‌کنند
به گزارش ایسنا، حسین جعفری مدیر یک مرکز راهنمایی و مشاور خانواده،  با اشاره به تغییر تفکر مردم ایران در خصوص فرزندآوری در بازه زمانی کوتاهی، گفت: متاسفانه هیچ یک از سازمان های فعال در حوزه ی فرهنگی و اجتماعی کشور با برنامه ریزی های دقیق اقدام نمی کنند. افراد تحت تاثیر جامعه برای فرار از مسئولیت‌هایی که در خانواده و جامعه دارند بایدها و نبایدهایی را برای خود تعریف کرده اند که موجبات رشد تک فرزندی را فراهم کرده است.

این مدیر مرکز راهنمایی و مشاور خانواده با بیان این که تمامی شاخص های پیشرفت جامعه تاثیر مستقیمی بر روند زندگی مردم و جامعه دارد، عنوان کرد: گذر از فرهنگ سنتی به مدرن همواره چالشهای بسیاری را برای مردم و جامعه به همراه دارد، به طوری که این موضوع می تواند موجب گسترش چندگانگی فرهنگی در خانواده‌ها شود.

وی با بیان این که محیط خانواده تاثیرگذارترین محیط برای افراد جامعه است، اظهار کرد: بر اساس نظر روانشناسان ۸۰ درصد از شخصیت یک فرد تا سن ۸ سالگی شکل می گیرد، به طوری که ۱۵ درصد باقی مانده قبل از ازدواج و ۵ درصد دیگر نیز بعد از ازدواج تشکیل می‌شود. ورودی‌های مختلف فرهنگی از طریق فضای مجازی و رسانه همواره می تواند از منظرهای مختلف یک خانه را دچار آسیب کند.

جعفری در خصوص فعالیت سازمان‌های مختلف موجود در حوزه کنترل جمعیت، اظهار کرد: متاسفانه هیچ یک از سازمان های فعال در حوزه  فرهنگی و اجتماعی کشور با برنامه‌ریزی‌های دقیق اقدام نمی کنند، به طوری که برای انجام کار و برنامه ریزی همواره زمانی اقدام می کنند که بالاترین مقام کشور دست به اعتراض و نارضایتی بزند. متاسفانه بسیاری از سازمانهای فرهنگی و اجتماعی کشور اکثر فعالیت های خود را برای گزارش سازی و دریافت و تخصیص بودجه انجام می دهند.

منبع: ایسنا 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
0
1
علتش این است که هرینه اموزش، بهداشت، امنیت و تمامی نیازهای کودک بر عهده خانواده است و هر روز سرسام اورتر می شود. در قانون اساسی تحصیل رایگان است در واقعیت شهریه میلیونی، ...هر جا مردم اهمیت داشته بانشد افزایش جمعیت (افزایش زاداوری یا مهاجرت) روی می دهد وهر جا ناامن و فاسد باشد و حاکمه زورگو از مردم مدام باج بگیرند تهی از جمعیت می شود(کاهش زاداوری و مهاجرت)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
1
1
اون فرهنگ و سبک زندگي که در اين روزگار فرزند زياد رو توصيه ميکنه فرهنگي عقب مونده و منحطه. حواسمون به تهاجم اين فرهنگ باشه.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
0
0
رسالت یک رسانه دادن آگاهی های عمومی به مردم است!
گمراه کردن جامعه با توسل به نظرات ورشکستگان سیاسی، بر خلاف اخلاق رسانه است!
داربوش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
0
0
خانوم دکتر انگاری اونجا که زندگی میکنی
خیلی در جریان امور ایران نیستی
لذت جویی؟؟
مادی گرایی؟؟
باعث شده بنده و امثال من یک فرزند داشته باشیم.
عزیزم اجاره خونتو ندی میندازنت تو کوچه
پول ندلشته باشی جلوی در بیمارستان بمیری هم کسی یه قطره اب تو دهنت نمیندازه.
بچه هزینه داره هزینه شم باباش میده که .خوب میدونه این یکی هم فقط و فقط بخاطر زنش قبول کرده.
وگرنه ادمی که هزینه خودشو نمیتونه بده بچه میخواد چه کار.
۹۹درصد داروها تحت پوشش بیمه نیست.فقط استامنیفون و شربت سینه بقیه ازاده
خواهشا قبلش فکر کن بعد نظر بده.
داریوش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
0
0
بجز ایران نام یک کشور دیگر و ببرید که اموزش و پروش درش پولی باشه.
عزیز دلم خانوم دکتری که فقط حرف میزنی تا درجه بگیری.
فقط هزینه مدرسه یه بچه نصف درامد یک خانوادست..بقیش بخوره تو سر هر چی ادم دروغ گو.
من مادی گرام.
من لذت جو م که یه فرزند دارم.
چند تا بچه بخاطر نداشتن گوشی خود کشی کردن.؟؟
بچه زیاد داشته باشی جلوی چشمات پرپر بشن نتونی کاری بکنی اسمش فرهنگه؟؟
بجه مریض بشه پول نداری ببری دکتر بهش اب قند بدی تا جلوی چشات جون بده اسمش فرهنگه؟؟
لامصب مشکل پوله .پولی که حتی هزینه نون و پنیر خانواده هم نمیشه.
نهایتا تا ده سال اینده جمعیت منفی میشه .
توی کشوری که فقط پنج سال باید پس انداز کنی تا هزینه تولد یک بچه رو داشته باشی.پنج سالم باید پس انداز کنی تا هزینه تا پنج سالگی شو داشته باشی .مساوی با ده سال از ازدواج که بعدش خانوم همون یکی رو با پنج سال دوا دکتر میزاد چون سنش رفته بالا.
لذت طلبی.خخخخ
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین