آفتابنیوز : 
بنا به نوشته این روزنامه «محمود احمدینژاد با افتتاح رسمی تاسیسات تولید آب سنگین بار دیگر به اقدامی تحریک آمیز دست زد. ایرانیها میگویند تولیدات این مجتمع در مصارف غیر نظامی کاربرد خواهد داشت اما کارشناسان هستهای معتقدند تاسیسات آب سنگین به خاطر تولید مقداری زیادی پلوتونیم، بیشتر در ساخت تسلیحات مورد استفاده قرار میگیرد».
1- اعتقاد راسخ ایران به اینکه دو عضو دائم شورای امنیت یعنی روسیه و چین از درخواست ایران برای مذاکره حمایت و در مقابل فشارهای آمریکا برای اعمال تحریم (علیه ایران) مخالفت خواهند کردند. اعلام آمادگی چین و روسیه برای حمایت از اعمال تحریم علیه ایران در صورت امتناع تهران از تعلیق غنیسازی آمریکا را نسبت به پیشبرد اهداف خود در مساله هستهای ایران امیدوار کرد. اما پس از آنکه مقامات ایرانی اعلام کردند حاضرند به میز مذاکره بازگردند روسها تحریم را گزینهای زود هنگام توصیف کردند.
2- نتایج جنگ در افغانستان و عراق و گرفتاریهای آمریکا در این دو کشور، تصور ایجاد درگیری دیگری در منطقه خاورمیانه را برای واشنگتن ناممکن ساخته است.
3- پیروزی حزبالله در جنگ با اسرائیل موقعیت سیاسی ایران در منطقه را تقویت کرده است. از نظر ایران نفوذ در منطقه و بویژه در میان شیعیان مانع از اقدامات تهاجمی آمریکا خواهد شد.
نویسنده نیویورک تایمزدر ادامه مساله هستهای ایران را موضوعی مربوط به سیاستهای داخلی ایران و نه روابط بینالمللی آن توصیف میکند و مینویسد: احمدینژاد با شعار رساندن ثروت نفت به دست مردم و بهبود فوری اقتصاد به ریاست جمهوری رسید اما در شرایطی که اقتصاد ایران هنوز وضعیت نابسامانی دارد وی مساله هستهای را به عامل بقای خود تبدیل کرده است.
این مقاله در ادامه ادعا کرده است؛ احمدینژاد با تاکید بر غرور ملی توانسته حمایت مردمی از برنامه هستهای را بدست آورد. در حالیکه اعمال تحریمها میتواند این حمایت مردمی را به آزمونی سخت بکشاند، احمدینژاد بار دیگر در افتتاح آب سنگین اراک از خواست عمومی ایرانیان در توجیه پیشرفتهای هستهای استفاده کرد.