آفتابنیوز : 
به گزارش خبرگزاری رویترز، نیکلاس برنز با اشاره به اینکه هیچ نشانهای حاکی از پذیرفتن خواستههای شورای امنیت سازمان ملل از سوی ایران وجود ندارد گفت: اگر ایران فعالیتهای مربوط به غنیسازی اورانیوم را متوقف نکند و گزارش آژانس بینالمللی انرژی هستهای، تلاشهای ایران برای تولید اورانیوم غنی شده بیشتر را تائید کند، آمریکا بحث در مورد تحریمها را در سازمان ملل شروع خواهد کرد.
اظهارات برنز در حالی صورت میگیرد که گفته میشود روسیه و چین با اعمال تحریم علیه ایران مخالفت خواهند کرد.
در عین حال معاون وزیر خارجه آمریکا افزود: آمریکا از روسیه و کشورهای دیگر میخواهد به تعهداتی که در زمان تصویب قطعنامه علیه ایران بر عهده گرفتهاند پایبند باشند.
در همین راستا برنز قرار است هفته آینده با مقامات ارشد اروپا، چین و روسیه ملاقات و در خصوص گامهای بعدی در قبال ایران با آنها گفتوگو کند. وی پیشبینی میکند تصویب تحریمها علیه ایران تا پایان سپتامبر به طول بینجامد.
اما به نظر میرسد سایر مقامات آمریکایی چندان در مورد تصویب تحریمها امیدوار نیستند و به اقدامات موازی خارج از چارچوب شورای امنیت میاندیشند.
تام کیسی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دیروز از مباحث احتمالی در میان قدرتهای بزرگ برای تصویب قطعنامهای دیگر در مورد ایران خبر داد و گفت: باید منتظر بمانیم و ببینیم چه پیش میآید.
جان بولتون نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز گفته است احتمالا دولت بوش برای اعمال تحریم علیه ایران خارج از شورای امنیت سازمان ملل وارد عمل میشود.
از سوی دیگر اظهارات مقامات اروپایی نیز حاکی از عدم تمایل آنها به بحث در مورد اعمال تحریم است. فیلیپ دوست بلازی وزیر خارجه فرانسه دیروز از آمادگی کشورش برای مذاکره با ایران خبر داد این در حالی است که دیپلماتهای اروپایی میگویند خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تلاش است تا مذاکرات بیشتری را با مقامات مسئولی ایرانی انجام دهد.
بر مبنای شواهد موجود میتوان گفت که جامعه جهانی در روزهای آینده بی شک شاهد افزایش سفرهای دیپلماتیک مقامات آمریکایی جهت جلب حمایت شرکای اروپایی و غیر اروپاییاش خواهد بود. این پیش بینی بدان جهت صورت میگیرد که آمریکا احتمالاً در مقابل مقاومتهای چین و روسیه و نیز به دلیل فعالیتهای گسترده دیپلماتیک تهران در نهایت وادار خواهد شد میان اقدام در خارج شورای امنیت یا تن دادن به یک قطعنامه ملایمتر یکی را انتخاب کند.
رئیس جمهور روز گذشته در پاسخ به سئوالی پیرامون «واکنش تهران به تحریم احتمالی ایران توسط جهان غرب» تاکید کرد که افزایش فشار بر ایران، استفاده ابزاری از شورای امنیت و تحریم ایران را بعید میداند. او گفت: «ما فکر میکنیم که مسایل مختلف دنیا را میتوان از طریق گفتگو و منطق حل کرد. ما ملتی هستیم که به هیچ وجه هیچ کشوری را تهدید نکرده و به هیچ کشوری تجاوز نخواهیم کرد. با این حال زیر بار تهدید و زور هم نمیرویم و در صورت انجام چنین کارهایی واکنشهای مقتضی را نشان خواهیم داد».
احمدی نژاد در پاسخ به سئوال مشابه دیگری نیز چنین گفت: وقت آن گذشته است که دوباره بخواهند از شورای امنیت به عنوان یک ابزار استفاده کنند. من بعید میدانم که آن ها چنین کنند. با این حال اگر علاقه مند باشند برخی راههای گذشته را دوباره طی کنند، ما هم متناسب با تصمیمات آن ها تصمیمات لازم را خواهیم گرفت.
او با تاکید مکرر بر این نکته که «پیشنهادات ایران زمینه بسیار مناسبی را برای حل و فصل تمام مسایل میان ایران و غرب و حتی مسایل کل جهان ایجاد کرده است» گفت: آن ها درست هنگامی که ما مشغول بررسی بسته پیشنهادی بودیم بد اخلاقی کردند و قطعنامهای را صادر کردند که مقداری کار را خراب کرد. ولی ما بعد از تماس کوفی عنان و درخواست او فرصت دیگری را به آن ها دادیم. فرصتی که ملت ایران امروز به اروپا داده یک فرصت بسیار استثنایی برای حل و فصل کلیه مسایل است.
احمدی نژاد البته مروری هم بر گذشته داشت و افزود: ما مدتهای طولانی با سه کشور اروپایی گفت و گو کردیم که البته این کشورها تحت فشار آمریکا مذاکرات را قطع کردند. اکنون دوباره شرایطی به وجود آمده است که این گفت و گوها دوباره آغاز شود.