کد خبر: ۵۰۴۹۰۶
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۷

آرمین: مردم اطمینان به کارآمدی و یا دست کم وجود اراده‌ای قاطع برای حل مشکلاتشان ندارند

محسن آرمین فعال سیاسی اصلاح طلب، اعتقاد به مردم‌سالاری، به رسمیت شناختن و نیز دفاع از حق نقد، اظهار نظر و اعتراض برای شهروندان، اعتقاد به اصلاح امور در چارچوب نظام مستقر به روش‌های مدنی،‌مسالمت آمیز، قانونی و تدریجی را از اصول تخلف ناپذیر اصلاح طلبان می داند.
آفتاب‌‌نیوز :
محسن آرمین به واکاوی اعتراضات دی ماه امسال پرداخت و ناامیدی و اطمینان به ناکارآمدی در حل مشکلات موجود را از دلایل اصلی این وقایع دانست.


اهم گفت‌وگوی او را در ادامه بخوانید:
*علت و ریشه وقایع اخیر نه وجود مشکلات بود و نه وجود نارضایتی؛ بلکه عامل اصلی و زمینه ساز وقایع اخیر، دو چیز بود: اولاً گسترش و تعمیق بی سابقه حس ناامیدی در بخش‌هایی از جامعه نسبت به امکان حل مشکلات و چشم‌اندازی مطلوب در آینده؛ ثانیاً عدم اطمینان به کارآمدی و یا دست کم وجود اراده‌ای قاطع برای حل مشکلات.

*مادام که اولاً امید به آینده‌ای بهتر وجود دارد و ثانیاً به کارآمدی و توان تدبیر و یا دست کم اراده حاکمیت در حل مشکلات اطمینان وجود داشته باشد، این گونه حرکت‌های هیجانی که می‌توانند کنترل ناپذیر هم باشند، رخ نمی‌دهد.

*طبیعی است که با امضای برجام قرار نبود اجناس ارزان شوند، بیکاری از بین برود و تورم کاهش یابد. برجام حداکثر می‌توانست سایه تهدید جنگ و تحریم‌های کشنده را از سر کشور بردارد و در نتیجه با ایجاد آرامش و فضای ثبات و امنیت، زمینه‌های لازم را برای تحولاتی در سطوح داخلی و خارجی به منظور اجرای برنامه‌ها و اقدامات اقتصادی و جبران عقب ماندگی‌های فاحش طی سال‌های اخیر را فراهم آورد.

*عده‌ای به سفارت عربستان حمله کردند و آن جا را به آتش کشیدند. اظهارات و اقدامات نمایشی و تحریک آمیز، در حالی شدیدتر از گذشته شد که هیچ سودی برای مصالح کشور نداشت و تنها خاصیتش، متشنج کردن فضای آرام و امن پدید آمده، ایجاد تردید در سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در ایران و محتاط کردن بانک‌ها و شرکت‌های خارجی در همکاری‌های پولی و اقتصادی با ایران بود.

*هدف راهبردی باید تقویت امید جامعه نسبت به حل مشکلات و بازسازی اعتماد از دست رفته و یا تضعیف شده جامعه، نسبت به کارآمدی حاکمیت در حل مشکلات باشد.

*یکی دو سال پیش آقای خاتمی با درک همین ضرورت، پیشنهاد «گفت و گوی ملی» را مطرح کرد؛ اما مشاهده کردید که چه برخوردی با ایشان شد. در پاسخ به سؤال شما باید بگویم: گفت و گوی واقعی و نه تبلیغاتی یا نمایشی، در شرایط فعلی یکی از اقدامات در جهت هدف راهبردی بازسازی«امید به آینده» و «اعتماد به کارآمدی حاکمیت» است. در حال حاضر گفت و گوهای نمایشی در رسانه ملی کم نداریم.

*تنها راه و گزینه فراروی نظام برای حل مشکلات و تضمین رشد و پیشرفت کشور در آینده است. آقای خاتمی به این نکته دقیق اشاره کردند که باید میان اصلاح طلبی و اصلاح طلبان تفاوت قائل شد، از این رو ممکن است از قیافه اصلاح طلبان خوشمان نیاید، بسیار خب مشکلی نیست، اما نادیده گرفتن و به ناکامی کشاندن اصلاح طلبی نتیجه‌‌ای جز از بین بردن چشم انداز امید، بهبودی اوضاع و سلب اعتماد جامعه به کارآمدی نظام در حل مشکلات خویش نخواهد داشت.

جماران 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین