کد خبر: ۵۰۵۲۶
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۸۵ - ۲۱:۲۷
روزنامه تایمز بررسی کرد

نگاه شهروندان اروپا به بحران هسته‌ای ایران

آفتاب‌‌نیوز : روزنامه تایمز چاپ لندن با انتشار گزارشی در این زمینه به موضوع فوق پرداخته است. این گزارش کوشیده است با انتشار نظرات خوانندگان خود که قبلاً طی فراخوانی جمع آوری شده بود، تقسیم ‌بندی جامعی از رویکرد افکار عمومی اروپا به این بحران ارایه کند.

در ابتدای این گزارش آمده است: ابتدا بهتر است به این سؤال پاسخ دهیم که رویکرد کلی آمریکا با سازمان ملل در مقابل گسترش سلاح‌های هسته‌ای چیست. برای پاسخ به این سوال باید به این موضوع توجه داشت که هند،‌ پاکستان و اسرائیل همگی دارای سلاح‌های اتمی هستند و هرگز از طرف آمریکا (به عنوان اولین استفاده کننده از بمب اتمی) ‌مورد سؤال قرار نگرفته‌اند. 

به نظر می‌رسد گسترش سلاح‌های هسته‌ای تنها برای کشورهایی مطلوب است که مورد حمایت آمریکا باشند. هند بدون مواجه با تهدید آمریکا، قابلیت هسته‌ای خود را توسعه می‌دهد. این کشور حتی معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را نیز امضا نکرده است. 

مسأله دوم که باید به آن پاسخ داد این است که آیا ایران واقعاً یک تهدید است؟ به نظر می‌رسد دو کشور دیگر منطقه خاورمیانه، یعنی عراق و اسرائیل همواره موجب ایجاد نگرانی‌های بیشتری بوده‌اند. به یاد بیاوریم که عراق با پشتیبانی آمریکا به ایران حمله کرد و سپس کویت را مورد هجوم قرار داد. 

در مقابل یکی از خوانندگان تایمز معتقد است‌ دنیای غرب فکر‌ می‌کند که سیاست کاملاً نتیجه تفکرات منطقی است. اما شاید این نظریه در مورد رهبران ایران مصداق نداشته باشد. این خواننده ادعا می‌کند که ایران در صورت دستیابی به سلاح هسته‌ای قطعاً از آن استفاده خواهد کرد هر چند او تأکید می‌کند که این ممکن است خواست اکثریت ایرانی‌ها نباشد.
 
یکی دیگر از خوانندگان این روزنامه از اسرائیل می‌پرسد: سوالی که اکنون برای غرب مطرح است چگونگی برخورد با ایران و پذیرش آن به عنوان یک قدرت هسته‌ای است. غرب توانسته این تجربه را در مورد چین با موفقیت انجام دهد و حالا نوبت ایران است. فشارهای غیرمنطقی به ایران تنها موجب تحکیم موقعیت ایران و مصمم شدن این کشور برای استفاده از سلاح اتمی می‌شود. 

سوال دیگری که توسط یک خواننده دیگر مطرح شده این است:‌در صورت شکست مذاکرات چه راه‌حل جایگزینی وجود خواهد داشت؟ قیمت 100 دلاری گاز؟ یا افتضاح دیگری مانند آنچه در عراق اتفاق افتاد؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین