در همین راستا مسئول سابق کارشناسان تسلیحاتی آمریکا در عراق با اشاره به اینکه هنوز به طور کامل نمیتوان در مورد برنامه هستهای ایران و اهداف آن نظر داد میگوید: اعمال تحریم و ممانعت از خرید و فروش مواد و تجهیزات هستهای نمیتواند باعث تغییر رفتار ایران شود.
بنا به گفته دیویدکی، ایران ابزارهای قدرتمندی برای مقابله با این تحریمها در اختیار دارد که مهمترین آنها استفاده از سلاح نفت است. کاهش صادرات نفت ایران که برخی کشورها به شدت به آن نیازمند هستند باعث افزایش قیمت نفت خواهد شد.
بنا به نوشته روزنامه روسی رگنوم، وی امکان استفاده از گزینه نظامی علیه ایران را نیز کارآمد نمیداند چرا که هزینهها و احتمال موفقیت آن قابل پیشبینی نیست. ضمن آنکه ایران در پاسخ به اقدام نظامی میتواند تهدیدی جدی برای آمریکا در عراق باشد. بنابراین پیش از آنکه آمریکاییها مجبور باشند نفت بشکهای 150 دلار را بخرند باید در مورد خطرات اعمال تحریمها یا استفاده از نیروی نظامی علیه ایران به خوبی فکر کنند.
از سوی دیگر کارشناسان آمریکایی میگویند حتی اگر اکثریت اعضای شورای امنیت در مورد اعمال تحریم علیه ایران رأی دهند، روابط تجاری چین و روسیه با ایران، مانعی جدی در تصویب قطعنامهای این چنینی خواهد بود.
از این رو به نظر میرسد آمریکا برای تحت فشار قرار دادن ایران ناچار به ایجاد ائتلافی با حضور شرکای اروپایی خود و خارج از چارچوب شورای امنیت، باشد.