آفتابنیوز : 
خاتمی در این مصاحبه خاطر نشان کرد تا زمانی که دولت شکننده کنونی عراق بتواند کنترل کامل کشور را در اختیار بگیرد، نیروهای آمریکایی باید در عراق باقی بمانند. او در این مصاحبه که نخستین سفرش به آمریکا از زمان پایان دوران ریاست جمهوریش انجام شده است، تأکید کرد: ما نمیتوانیم این دولت نوپا را در برابر شورشیان و ترویستها تنها بگذاریم.
به نوشته
یو.اس.ای.تودی خاتمی که سیاستمداری میانهرو محسوب میشود در این مصاحبه گفت: ایران دشمن آمریکا نیست و این دو کشور منافع استراتژیک مشترکی را در عراق و افغانستان دارند.
او همچنین با اشاره به اتهامهایی که آمریکا درباره فراهم ساختن تسلیحات برای گروههای شیعه عراق توسط ایران مطرح میکند گفت: دولت ایران زمانی که او در قدرت بود به شیعیان عراق اسلحه نداده است و بعید میداند که دولت کنونی نیز چنین کاری کرده باشد.
وی افزود: هیچ کشوری بیش از ایران از ایجاد صلح و ثبات در عراق سود نمیبرد. وی سپس در مورد مناقشه هستهای ایران و غرب از دولتهای ایران و آمریکا خواست که این مسأله را از راه گفتوگو حل کنند و افزود: اعمال تحریم نه تنها بحران هستهای را حل نمیکند بلکه وضعیت را پیچیدهتر میسازد.
به نوشته این روزنامه، خاتمی بدون اینکه انتقاد مستقیمی از سیاستهای هستهای دولت فعلی مطرح کند گفت، در زمان دولت او ایران تولید سوخت هستهای را متوقف کرده و با بازرسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تأسیسات ایران موافقت کرده بود.
خاتمی با انتقاد از احمدینژاد و بوش برای در پیش گرفتن زبان تقابل و رویارویی، در پاسخ به سوال خبرنگار این روزنامه در مورد اظهارات احمدینژاد در تهدید اسرائیل و انکار هولوکاست بدون اشاره مستقیم به احمدینژاد گفت: یک سیاستمدار باید بر اساس بالاترین درجه اخلاق و دیپلماسی رفتار کند.
او سپس در مورد به کار بردن واژه «فاشیسم اسلامی» توسط جرج بوش گفت: امیدوارم استفاده از این واژه در مورد کشورهایی مانند ایران، توسط جرج بوش یک نقل قول اشتباه باشد و افزود باعث تأسف است اگر رهبر کشور بزرگی مانند آمریکا از کلماتی چنین غیر مسئولانه استفاده کند.
گزارش این روزنامه میافزاید: خاتمی آخر هفته را در شیکاگو گذارند و در کنفرانسی با مسلمانان آمریکا شرکت کرد و در روزهای دوشنبه و چهارشنبه در جلسه سازمان ملل شرکت کرد. او پس از آن عازم واشنگتن شد تا در کلیسای جامع آن سخنرانی کند.
به نوشته یو اس ای تودی، خاتمی 62 ساله که در حال حاضر رهبری مرکز بینالمللی گفتوگوی تمدنها در تهران و ژنو را برعهده دارد، وقت خود را صرف گسترش تفاهم و گفتوگو بین ملیتها، مذاهب و گروههای قومی کرده است.
خاتمی در این سفر خود به آمریکا که با انتقادات شدیدی از سوی گروههای مخالف جمهوری اسلامی در آمریکا و همچنین سیاستمداران تندروی آمریکا مواجه بوده است بارها تأکید کرده که این سفری شخصی است و قصد دیدار با مقامات دولت آمریکا را ندارد.