آفتابنیوز : علی سلامت یان کرد:اگر رواندرمانی و مشاورهها بهخوبی و در یک بازه زمانی مشخص انجام نشود، امکان بازگشت بیماران به اعتیاد بسیار افزایش مییابد. درمان اعتیاد شامل سه مرحله زیستی، روانی و اجتماعی است و اهمیت بخشهای روانی و اجتماعی بسیار بیشتر از بخش زیستی و جسمی است.
وی با انتقاد از رویکرد برخی کلینیکها و تبلیغاتشان، اضافه کرد: متاسفانه برخی از کلینیکها با تبلیغات پررنگولعاب صرفاً به پالودهسازی جسمی بیماران اشاره میکنند و اینطور القاء میکنند که انگار با مصرف یک داروی خاص یا دوره دارویی ویژه، کل مسئله اعتیاد حل میشود، درحالیکه بخش روانی و اجتماعی نیازمند یک ساختار نظامیافته قوی از مسائل آموزشی و تربیتی است.
سلامت با اشاره به اینکه "تی سی یک ساختار نظامیافته نظارتی بود که روی رفتار بیماران کار میکرد"، تصریح کرد: این روش با تمرکز بر اصلاح رفتاری بیمار، بیشترین نتیجه را گرفته است، با این وجود، در بهترین حالت که اصلاحات سه گانه نیز صورت گیرد، 25 تا 30 درصد احتمال بهبودی کامل بیمار وجود دارد.
این کارشناسارشد مددکاری اجتماعی با اشاره به برخی سمنها و گروههای فعال در زمینه ترک اعتیاد، بیان کرد: برخی از گروهها که بر اساس روش صحبتکردن و حمایتهای جمعی شکل میگیرد میتواند تأثیر خوبی را به جای بگذارد، هرچند که بعضاً مشاهده شده است که برخی از کسانی که خود دچار اعتیاد هستند و مشکلات خُلقی دارند در امر درمان مداخلهگری میکنند و روند درمان را منحرف میسازند.
وی با اشاره به اینکه در کشورهایی مانند ایتالیا و فرانسه بیشتر روشهای درمانی بر بُعد روانی و اجتماعی تاکید دارد، اظهار کرد: در این کشورها علاوه بر این مسائل، برای حرفهآموزی و اشتغالزایی و کار برای این افراد نیز بسیار برنامه دارند. روند درمانی در این کشورها بر اساس روش تی سی، دوساله است و شامل یک سیکل میشود که از درمانهای جسمانی شروع میشود و تا کمک به تشکیل خانواده و اشتغال و نظارتهای ماهانه ادامه مییابد.
وی افزود: علت اصلی بازگشت درمانشوندگان به مصرف مواد مخدر، وابستگی رفتاری است. اگر در درمانها صرفاً با پاکسازی سموم از جسم توجه شود، احتمال اینکه درمانشونده به اعتیاد دوباره برگردد، بسیار بالاست.
سلامت با بیان اینکه در مقوله درمان اعتیاد تدوام مسئله مهمی است، خاطرنشان کرد: در کشورهایی که نام بردم، نظارت و مراقبت به صورت مستمر تا دوسال ادامه دارد. بعد از دوسال نیز درمانشونده باید بهطور مرتب خودش را به مراکزی به نام «خانههای بین راهی» معرفی کند تا بتواند آمادگی لازم را برای حضور در جامعه کسب کند. سیکل کاملی در زمینه درمان اعتیاد در این کشورها وجود دارد که منجر به موفقیتهای خوبی در این کشورها شده است.
منبع: ایسنا